Kapak Kızı Üçlemesi 2 Kitap

Ayfer Tunç
Ayfer Tunç’tan bugünün romanı. Güzelliğini zehirli bir sermaye olarak kullanan genç bir kadının hayattan öç almak için soyunmasıyla başlayan bir düşüş hikâyesidir Yeşil Peri Gecesi. Modern toplumun ikiyüzlülüğüne, geleneklerin, alışkanlıkların zorbalığına direnen, "farkına varmış" ve bu nedenle acı çeken bir kadının, annesiyle hesaplaşamayan bir kız çocuğunun, okuyanı rahatsız eden ve belki de bu nedenle elinizden bırakamayacağınız öyküsü. Cumhuriyet elitlerinin düşkün kuşakları ile orta sınıfın can çekişen tutunamayanlarının karşılaştığı trajik bir karnavala dönüşen kapak kızının romanı, toplumun ve bireyin ruh haritasını en ince ayrıntısına kadar resmeden Ayfer Tunç’un güçlü anlatımıyla Türkiye’nin çürüyen yüzüne de ayna tutmaktadır.
472 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Ekim 2010

Hayat(KADINLARA)Zor
10/10 puan verdi
Şebnem’in farklı dönemlerdeki anılarını kronolojik sıralama olmadan,Şebnem’in anlatıcılığı ile vakıf oluyoruz bu kitapta
Ayfer Tunç
zaman ve karakter geçişleri arasında okuyucuyu yormadığı için
10/10 puan verdi
"Helal olsun" sana Ayfer Tunç,okların bir bir hedefe ulaştığı "günümüz toplum eleştirisi" niteliğinde harika bir eser, yazarın ele aldığı konu ise adını hiç öğrenmediğimiz bir
9/10 puan verdi
Keyfim yok bugün... Altında iki saat oturduğum bahar güneşi mi çarptı ? Burcumun güzeller güzeli gezegeni Venüs mü kıpraştı ? Bu kitap mı beni ezdi, yıktı geçti bilmem... Kitap bitti ama böğrümde
Hakikatin Hakikati Olabilmek..
Puan vermedi
Şebnem;
Kapak Kızı
'nın merak edileni, hayal kurulanı, sorgulananı, vicdan sorgulatanı. Şebnem;
Osman
Osman
' nın dillere destan güzel
Yeşil Peri GecesiAyfer Tunç · Can Yayınları · 20209,6bin okunma
8/10 puan verdi
Hayattan intikamını, yaşamını ona zehir edenlerden almak yerine onların kendinden beklediğini, hatta daha fazlasını, vererek almayı seçen, melankolik ama bir o kadar da taş kadar hissiz, “güzelliğini en zehirli sermayesi olarak kullanmayı seçen” bir kadının öyküsü Yeşil Peri Gecesi. Mutlu bir ailenin çocuğuyken babasının başına gelen bir felaket ile zincirleme ilerleyen olayların Şebnem’in hayatında yarattığı trajediyi ne eksik ne fazla, tam da olduğu gibi hissetmemizi sağlayan gösterişsiz ama vurucu bir dille anlatmış Ayfer Tunç. Kitap kurgu yönünden de oldukça dikkat çekiyor. Yazar birbirinden bağımsız olayları ve durumları tüm kopukluğuyla gelişigüzel önümüze sererken, kendi içinde bir ahenk yakalayarak okuyucunun kafasında hiçbir soru işareti bırakmadan hikayesini anlatıyor. Bu yönden büyük bir takdiri de hak ettiğini söylemek mümkün. Keyifli Okumalar...
9/10 puan verdi
Ve ikinci Ayfer Tunç romanı üst üste okuduğum. İlkinden (
Kapak Kızı
) doğmuş bu kitap, Ayfer Tunç oyun oynamayı böyle şeyler denemeyi seviyor . İlk kitapta
10/10 puan verdi
Ayfer Tunç / Yeşil Peri Gecesi Güzel hem de çok güzel olmak nasıl bir lanettir! Kaderini güzelliğinle yönlendirmek, zekanı hiçe saymak senden neleri götürür? Çok güzel hayat dersleri veren bir
Yeşil Peri GecesiAyfer Tunç · Can Yayınları · 20209,6bin okunma
8/10 puan verdi
Birini bir zamanlar sevmiş olmak insanın içinde iz bırakıyordu. İnsan o kişiyi artık sevmese bile iz kalan yer acıyordu... Yazar parçalanmış bir ailenin enkazları altında kalmış bir kadının yaşam öyküsünü ve iç dünyasını son derece gerçekçi ve çarpıcı bir şekilde ele almış. Olaylar arası geçişler , zaman farklılıkları gözetilmeden yapıldığından zaman zaman karışık olabiliyor. Ancak kahramanın ruh halini anlamak için de etkili bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Akıcı dili ve etkileyici kurgusuyla, kitabı bir an bile elimden bırakmak istemedim. Ben çok severek okudum. Keyifli okumalar. Kitapla kalın. Gökyüzü gibi bir şey bu çocukluk hiçbir yere gitmiyor...
10/10 puan verdi
Hakan Günday'ın kadın versiyonu Ayfer Tunç. Okuyun, okutun... 200 okunma sayısına bile ulaşamamış emek kokan deli bir kitap... Bu türlere yabancı, ruhuma yabancı, kendime yabancı olduğum bir dönemde

Ayfer TunçYazar · 22 kitap
Ayfer Tunç 1964'te Adapazarı'nda doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Üniversite yıllarında çeşitli edebiyat ve kültür dergilerine yazılar yazmaya başladı. 1989 yılında Cumhuriyet gazetesinin düzenlediği Yunus Nadi Öykü Armağanı'na katıldı, Saklı adlı yapıtıyla birincilik ödülü aldı. 1999-2004 arasında Yapı Kredi Yayınları'nda yayın yönetmeni olarak görev yaptı. 2001 yılında yayımlanan ve okurdan büyük bir ilgi gören Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek-70'li Yıllarda Hayatımız adlı yapıtı, 2003 yılında yedi Balkan ülkesinin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Balkanika Ödülü'nü kazandı ve altı Balkan diline çevrilmesine karar verildi. Tunç'un 2003 yılında Sait Faik Abasıyanık'ın öykülerinden hareketle yazdığı Havada Bulut adlı senaryosu filme çekildi ve TRT'de gösterildi. Tunç'un Saklı, Mağara Arkadaşları, Aziz Bey Hadisesi ve Taş-Kağıt-Makas adlı dört öykü kitabı, Ömür Diyorlar Buna adlı bir e-kitabı, Kapak Kızı adlı bir romanı, İkiyüzlü Cinsellik adlı (Oya Ayman'la birlikte yazdığı) bir inceleme kitabı ve Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek adlı bir yaşantı kitabı var.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.