Yoğun Bir Yıl

Leo Lionni
Lionni’den mevsimlere, mevsimler boyu ilerleyen dostluklara, üretkenliğe, inceliklere uzanan, kalbimize kök salacak bir eser daha. Yaz kış demeden bize çiçek açtıran dostlarımız için… İkiz fareler, karlı bir günde yürüyüş yaparken ağaç Woody’yle tanışırlar. Onu öyle çok severler ki zamanla arkadaş olurlar. Günden güne nasıl değiştiğini, çiçekler açışını, yaprak verip döküşünü, mis kokulu meyvelerini görür; renklerine, duygularına, büyüme isteğine, umutlarına tanık olurlar. Woody’nin tüm yıl süren bu yoğunluğunun ardından şimdi yeni yıl kapıdadır. İkiz fareler, ağaç dostları için zarif bir sürpriz hazırlarlar. (Tanıtım Bülteninden)
Yazar:
Leo Lionni
Tahmini Okuma Süresi: 1 sa. 1 dk.Sayfa Sayısı: 36Basım Tarihi: 14 Kasım 2018Yayınevi: Elma Yayınevi
ISBN: 9786059795357Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Ciltli

36 syf.
6/10 puan verdi
İki farenin ve kurumuş dalları sebebiyle başlangıçta süpürge zannettikleri bir ağacın dostluğu anlatılıyor. Aralarındaki ilişki bir yıla yayılmış ve bu sayede ağaçtaki değişimleri de ay ay gözlemlemiş oluyoruz. Başlangıçta kardan adamın süpürgesi izlenimi verecek kadar kuruyken daha sonra tomurcuklanmasına, çiçek açmasına ve meyve vermesine şahit oluyoruz. Aralık ayıyla birlikte ağaç yine yeniden yapraklarını döküyor ancak bu kez karşımıza noel münasebetiyle dalları süslenmiş şekilde çıkıyor. İki fare dostunun ona hediye almasıyla öykü sona ermiş oluyor. Son olarak noel kutlaması, ağaçların süslenmesi gibi kendi (müslüman) kültürümüze ait olmayan temalardan rahatsız olabilecek kişilerin kitabı almadan önce bunları göz önünde bulundurması tavsiye olunur.
Yoğun Bir Yıl
Yoğun Bir YılLeo Lionni · Elma Yayınevi · 201845 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.