Yolların Başlangıcı

Amin Maalouf

Yolların Başlangıcı Sözleri ve Alıntıları

Yolların Başlangıcı sözleri ve alıntılarını, Yolların Başlangıcı kitap alıntılarını, Yolların Başlangıcı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
… — Ne? Sınıfın onuncusu musun yalnızca? — Ama anne, bir saniye önce bana aferin dedin! — Onuncu, ha! Utanman gerekiyor! — Onuncu olmamın ne önemi var, notlarım iyiyse? — Hiçbir şey duymak istemiyorum. Oğlumun karnesinde onun onuncu olduğunu bir daha görmek istemiyorum!
Sayfa 396 - Yapı Kredi Yayınları, 44. Baskı İstanbul , Eylül 2022Kitabı okudu
… Çocuklarım, dedi , ergin olduklarında istedikleri dini seçebilir ya da hiçbirini seçmek istemeyebilirler; o güne dek verilmiş bir sözleri olmayacak.
Sayfa 198 - Yapı Kredi Yayınları, 44. Baskı İstanbul , Eylül 2022Kitabı okudu
Oysa çok iyi biliyoruz ki, bağnazlığın ve bölünmüşlüğün temelinde bilgisizlik yatar.
Sayfa 326Kitabı okudu
Özlemini duyduğum ülke…!
… yasaların egemen olduğu, bozulmuş değil, aydınlık yöneticilerin yönettiği, hangi mesleği seçmiş olursa olsun, yurttaşlara eğitim, gönenç, inanç özgürlüğü ve şans eşitliği sağlayan, onları başka yerlere göç etmek zorunda bırakmayan bir ülkede yaşamayı düşlüyordu.
Sayfa 347 - Yapı Kredi Yayınları, 44. Baskı İstanbul , Eylül 2022Kitabı okudu
… “ Yöneticeler yozlaşmışsa, yönetilenler de bir o kadar yozlaştığı içindir bu.”
Sayfa 112 - Yapı Kredi Yayınları, 44. Baskı İstanbul , Eylül 2022Kitabı okudu
Hoyrat davranarak ilk sıraya yükselmektense, ahlaksal inceliğini koruyarak biraz geride kalmak daha iyidir.
… insanın tüm yaşamını doğduğu yerde geçirmesinin eşyanın doğası gereği olduğunu söyleme sakın! Suya bak! Görmüyor musun nasıl da berrak ve güzel, ufuklara doğru koştuğunda ; ve nasıl yapış yapış oluyor bir yerde durup kokuştuğunda!
Sayfa 75 - Yapı Kredi Yayınları, 44. Baskı İstanbul , Eylül 2022Kitabı okudu
… Kökler toprağa gömülür, çamurun içinde kıvrılıp bükülür, karanlıklarda dal budak salar; daha doğumundan başlayarak ağacı tutsak eder ve gözünü korkutarak beslerler: “ Özgür kalırsan ölürsün!”
Sayfa 9 - Yapı Kredi Yayınları, 44. Baskı İstanbul , Eylül 2022Kitabı okudu
* Ve selamlıyorum tüm toplulukların özgür insanlarını…
Sayfa 133 - Yapı Kredi Yayınları, 44. Baskı İstanbul , Eylül 2022Kitabı okudu
… Çevremizdeki yaşlı insanların varlığı bizim için bir hazine, oysa biz bu hazineyi yaltaklanmalarla ve saçma sapan sözlerle ziyan ediyor , sonra da hiç doyurulmayacak bir açlıkla baş başa kalıyoruz; kendi arkamızda da kısa bir an için beliren, sonra toz toprak arasında kaybolan yollar bırakıyoruz.
Sayfa 226 - Yapı Kredi Yayınları, 44. Baskı İstanbul , Eylül 2022Kitabı okudu
250 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.