Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Zaferin Gölgesinde Lâtife Hanım

S. Eriş Ülger

Zaferin Gölgesinde Lâtife Hanım Sözleri ve Alıntıları

Zaferin Gölgesinde Lâtife Hanım sözleri ve alıntılarını, Zaferin Gölgesinde Lâtife Hanım kitap alıntılarını, Zaferin Gölgesinde Lâtife Hanım en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Efendiler!Memleketimiz şu iki şeyin memleketidir;biri çiftçi,diğeri asker.Biz çok iyi çiftçi ve çok iyi asker yetiştiren bir milletiz.İyi çiftçi yetiştirdik;çünkü topraklarımız çoktur.İyi asker yetiştirdik;çünkü bu topraklara kasteden düşman çoktur.”17mart1923 Tarsus Mustafa Kemal Atatürk
Sayfa 204Kitabı okudu
Soyadı Kanunu 1934 yılında yani boşanmalarından yıllar sonra çıkmıştı. Mustafa Kemal Atatürk , Latife Hanım'ın babasının aldığı soyadı olan "Uşşaklı" yı çizip yerine 'Uşşaki' yapmıştı. Ardından yanındakilere bakıp " Ne demektir bilir misiniz? " diye sormuştu. Sonra da " Aşıklardandır." manasına gelir diye de eklemişti.
Reklam
O kürsüye çıktığı zaman bazen " Asker", bazen " Kahraman", bazen "Lider", bazen "Umut" tur.
"Öğretmenler! Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefine ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanını kurtaran Asker Ordusu, diğeri milletin geleceğini yoğuran Kültür Ordusu."
“Memleketimin en bayındır, en güzel yerlerini üç buçuk yıl kirli ayaklarıyla çiğneyen düşmanı yenen zaferin sırrı nerededir bilir misiniz? Orduların sevk ve iradesinde ilim ve fen kurallarını rehber olarak görmemizdir. Milletimizi yetiştirmek için asıl olan okullarımızın, üniversitelerimizin kurulmasında da aynı yolu izleyeceğiz. İleri bir millet olarak medeniyet alanı üzerinde yaşayacağız. İlim ve fen nerede ise orada olacağız. Çocuklarınıza ve gençlerimize vereceğimiz eğitimin sınırı ne olursa olsun onlara, Türk Milleti’ne, Türkiye Devleti’ne, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne düşman olanlarla mücadeleyi öğreteceğiz”
39 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.