Lee Kkoch-Nim
Bir mektup, iki farklı zaman, tek bir kader... Zamanın ötesinde bir bağ sizi bekliyor. Yanlış teslim edilen bir mektup, zamanda 34 yıl geriye gider. 2016 yılında Eun-you, babasının yaklaşan yeni evliliği nedeniyle rahatsız ve üzgündür. İlk kez bir annesi olacaktır. Annesi Eun-you’yu doğurduğu sırada ölmüştür, bu yüzden öz annesi hakkında hiçbir şey bilmemektedir. Ayrıca babası çoğu zaman evde olmadığı için üvey anne fikri daha da rahatsız edicidir. Eun-you’nun babası ona bundan bir yıl sonra eline geçecek şekilde kendisine bir mektup yazmasını önerir. Mektup beklenmedik bir şekilde 1982 yılında, yani 34 yıl önce yaşayan başka bir Eun-you’ya ulaşır. Anlamadığı kelimelerle dolu mektubu aldıktan sonra, geçmişteki Eun-you bir casustan şüphelenirken, şimdiki Eun-you da birinin şaka olarak cevap verdiğini düşünür. İkili arasındaki ilişki biraz sallantılı başlar ancak yanlış anlamalar çözüldükçe, yavaş yavaş sırların olmadığı sağlam bir ilişkiye dönüşür. Ölüler ve diriler arasında zaman ve mekân gözetmeyen, 8. Kore Munhakdongne Gençlik Edebiyatı Ödülü sahibi, kalplere dokunan bir roman.
240 sayfa

Puan vermedi
Bazen kitaplardaki mucizelerin gerçek olmasını diler insan.
Zamanı Aşıp Sana Geleceğim
Aile bağlarına kızgın, hayatına dair birçok sorusuna cevap bulamayan küskün bir çocuğun gelecekteki kendine yazdığı mektup 34 yıl geriye gider. Mucizevi şekilde kendi adına sahip, adaşıyla görünmeyen ancak bir o kadar sebebi olan bir bağla mektuplaşmaya başlar. Gelecekten gelen mektupların tarihleri zaman döngüsünü yaşarken, gelecekten gelen mektupların tarihleri aşağıdaki gibi yıl farklılığının açığını kapatır. Ölüler ve diriler arasında zaman ve mekan gözetmeyen bu kitabın akışı alıntılarla devam edecektir. Biliyorum ki sona geldiğinizde herkes benim gibi bir daha veya hiç konuşmadığınız acı kaybınızla üzüntünüzü, kırgınlığınızı bitirmek, nedenlerinize cevap bulabilmek için böyle bir şans dileyeceksiniz. 2 Ocak 2016 - 6 Temmuz 1982 2016- 8 Ağustos 1984 4 Şubat 2016 /18 Şubat 2016 - 14 Eylül 1986 9 Mart 2016 - 27 Aralık 1987 15 Mart 2016 - 26 Kasım 1988 23 Mart 2016 - 4 Nisan 1989 7 Nisan 2016 - 20 Mart 1990 1 Mayıs 2016 - 12 Nisan 1991
9/10 puan verdi
ZAMANI AŞIP SANA GELECEĞİM-LEE KKOCH-NİM,240 sayfa, Yazarın üçüncü kitabını da okuyup şu an için tüm kitaplarını tamamlamış bulunmaktayım. Kalemini severek okuduğum yazar yine bu kitabında da okuyucuyu şaşırtmaya devam edip sürpriz final geleneğinden vazgeçmiyor.Bu sefer çok değişik bir konuyu ele alıyor.
Puan vermedi
Yazardan yine dokunaklı ve kalbe dokunaklı bir hikaye okudum. Bir mektup.. İki farklı zaman... Tek bir kader.. Zamanın ötesinde bir bağ... Eun-you nun Annesi onu dogurduğu sırada ölmüştür. Babası da o on beş yaşındayken annesine ihtiyacı olduğunu düşünüp evlenmeye karar verir. Genç kız bu duruma, annesi olacak fikrine sıcak bakmıyordur. Babası ile bir gün kafeye giderler ve Eun-you e bir mektup yazmasını tavsiye eder. Ama bu mektubun bundan bir yıl sonra yani gelecekte eline geçecek şekilde kendisine yazmasını ister. Yazılan mektup bir yıl sonrası için kendi adreslerine postalanmıştır. Fakat beklenmedik şekilde işler değişir ve 2016 da yazılan mektup 1982 yılındaki başka bir Eun-you a gider. Ve iki zamanda gidip gelen mektupları okuyan Eun-you lardan biri bunun bir şaka olduğunu diğeri ise bir casustan şüphelenir. Böylece iki zamanda mektuplar gidip gelmeye ikili birbirleri abla kardeş görmeye başlıyorlar. Ve zamanlarında gecen olayları birbirlerine anlatmaya başlarlar. İlk başta olayı çözmeleri ve bu durumu anlatmalari eğlenceliydi ama sonraları kalbe dokunan satırlardi. İki farklı zamanda geçen mektup okuma yerleri çok güzeldi. Benim için bu yönüyle değişik bir kitap oldu. Ama ters köşe yazması, sonunun kalbe dokunarak bitmesi bize bu satırları uzun süre unutturmayacak benden söylemesi. Yazardan okuduğum üçüncü kitap ve yine iyiki okudum dediklerimden oldu. Tavsiyemdir. Kısa bir molaya ihtiyacınız olduğunda hemen okuyuverin...
Puan vermedi
Yazarı "Arkadaşı Suçlamak" adlı kitabıyla tanıdım o da güzeldi hatta orada da aynı tarzda bir twist olayı vardı burada da var. Eunyou'nun geleceğe dair bir mektup yazmasıyla başlıyor her şey,ama mektup 1982 yılından cevap buluyor. Sonunda gözlerim doldu. Ama keşke babası..... dedim. (Spoiler vermemek adına devamini getirmiyorum.) Aslında kitabın ismi de ipucu niteliğinde. Kısa bir zamanda okuyup bitireceğiniz ve aile kavramina dair düşüneceğiniz bir kitap. Tavsiye ederim.
9/10 puan verdi
Zamanı Aşıp Sana Geleceğim ~ LEE KKOCH NİM
Öncellikle kitaba bayıldım aşırı farklı bir havası var. Kitabımız bitti ama bende bittim gibi oldu sonlarda artık boğazıma bir yumru oturdu ağlamamak için zor tuttum kendimi sonlara doğru biraz duygusaldı. Kitapta bazı yerlerde üzüldüm bazı yerlerde sevindim. Tahmin edemediğim şeyler oldu ama bir o kadarda acaba olduklarım da çıktı aşırı tatlı bir konusu var ^-^ Çok fazla birşey diyemiyorum minicik bile anlatırsam sanki spoiler vericekmişim gibi hissediyorum çünkü tadımlık, kısa ve akıcı bir kitap ღ ☆9/10
10/10 puan verdi
Yazarla 'Arkadaşı Suçlamak' kitabı ile tanışmıştım. Bu sefer çok farklı bir kurgu okuyoruz. İlk başta eğlenceli başlayan kitap sonunda beni hüngür hüngür ağlattı. Konusuna gelecek olursam. Eunyou, babasının isteğiyle 1 yıl sonrasına mektup yazıyor. 2016 yılında yazılan mektup, 1982 yılında aynı isme sahip küçük bir kıza ulaşıyor. İlk başta onların olayı anlamaya çalışmasıyla komik diyaloglar ortaya çıkıyor. Fakat sonrası çok başka yere geliyor. Spoiler olmaması için fazla detaya girmiyorum, ama özellikle ortaokul lise çağındaki gençlerin okumasını tavsiye ederim. Çok kolay okunup, hızlı biten bir kitaptı. Ben büyük bir beklentiyle başlamamıştım. Belki de bu yuzden sonu beni çok etkiledi. Gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum.
Zamanı Aşıp Sana GeleceğimLee Kkoch-Nim · Athica Yayınları · 202432 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.