Zamanın Kısa Tarihi

Stephen W. Hawking

Zamanın Kısa Tarihi Sözleri ve Alıntıları

Zamanın Kısa Tarihi sözleri ve alıntılarını, Zamanın Kısa Tarihi kitap alıntılarını, Zamanın Kısa Tarihi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"100 Yazar Einstein'a Karşı" adında bir kitap basıldığında cevabı yapıştırdı: "Haksız olsaydım zaten biri yeterli olurdu!"
Bilginin en büyük düşmanı cehalet değildir. Bildiğini zannetme sanrısıdır.
Reklam
Eğer evren gördüğümüzden farklı olsaydı, şimdi burada olmazdık.
Sayfa 165 - AlfaKitabı okudu
"Bilginin en büyük düşmanı cehalet değildir. Bildiğini zannetme sanrısıdır.”
Uzay ve zaman evrende olan her şeyi etkilemekle kalmaz, aynı zamanda her şeyden etkilenir de.
Sayfa 52 - AlfaKitabı okudu
Albert Einstein
"Denklemler benim için çok daha önemlidir, çünkü politika bugün içindir, oysa ki bir denklem sonsuzluk içindir."
Reklam
"Bilginin en büyük düşmanı cehalet değildir. Bildiğini zannetmektir.”
zaman ileri doğru aktıkça evren genişlemektedir, eğer geriye aksaydı evren büzülecekti.
"Bilginin en büyük düşmanı cehalet değildir. Bildiğini zannetme sanrısıdır."
Söz konusu evrenlerin çoğunda koşullar karmaşık organizmaların gelişimi için uygun değildir; yalnızca bizimki gibi birkaç evrende akıllı varlıklar gelişecek ve "Evren neden gördüğümüz gibidir?" sorusunu soracaktır. Buna cevap basittir: Eğer evren gördüğümüzden farklı olsaydı, şimdi burada olmazdık!
Sayfa 165 - Alfa
Reklam
Birçok ödül evrenin bizim düşündüğümüz kadar basit olmadığını gösterenlere verilmiştir!
Sayfa 106Kitabı okudu
Augustine, Tanrı evreni yaratmadan önce ne yapıyordu diye soru soranlara, "Böyle soruları soranlara cehennemi hazırlıyordu" biçiminde yanıt vermezdi. Onun yerine zamanın, Tanrı'nın yarattığı evrenin bir özelliği olduğunu, ondan önce zamanın olmadığını söylerdi.
Einstein ve diğer fizikçiler genel görelik kuramının evrenin statik olmadığı sonucunu çıkarmasını görmezlikten gelirken, yalnızca bir kişi, Rus fizikçi ve matematikçi Alexander Friedmann genel görelik kuramını tam olarak değerlendirmiş ve evrenin genişlemekte olduğu sonucunu çıkarmıştı.
Bazı insanlar bilimin, problemin yalnızca ilk kısmıyla ilgilenmesi gerektiğini düşünür evrenin başlangıcı sorusunu metafiziğin ya da dinin konusu olarak ele alırlırlar. Onlara göre her şeyin kadir Tanrı, evreni istediği yerden başlatmış olabilir: Gerçekten de böyle olabilir, fakat bu durumda Tanrı evreni tamamen rastlantısal bir şekilde gelişecek şekilde de yaratabilirdi. Ancak öyle görünüyor ki, evreni belirli yasalar çerçevesinde oldukça düzenli bir şekilde gelişecek biçimde yaramayı seçmiş. Dolayısıyla başlangıç durumunda geçerli olan yasalar olduğu varsayımı da eşit ölçüde makul bir varsayım olarak görünür.
Sayfa 24 - Alfa|Bilim
Bugünkü kanıtlar evrenin büyük bir olasılıkla sonsuza dek genişleyeceğine işaret ediyorsa da, şundan da eminiz ki, evren günün birinde çökecekse bile, en azından on milyar senedir genişlemekte olduğundan, bu, on milyar seneden önce gerçekleşmeyecektir. Bundan boş yere endişelenmemeliyiz: o zamana dek insanoğlu Güneş Sistemi'nin dışında koloniler kurmamışsa, sönen güneşimizle birlikte çoktan yok olup gitmiş olacaktır!
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.