Zamanın Resimli Kısa Tarihi

Stephen W. Hawking

Zamanın Resimli Kısa Tarihi Sözleri ve Alıntıları

Zamanın Resimli Kısa Tarihi sözleri ve alıntılarını, Zamanın Resimli Kısa Tarihi kitap alıntılarını, Zamanın Resimli Kısa Tarihi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tüm bir bilim tarihi, olayların rastgele bir biçimde gerçekleşmediğinin, kutsal bir esinden kaynaklansın veya kaynaklanmasın, belirli bir düzene dayandığının adım adım farkına varılmasından oluşmuştur.
Sayfa 165 - Alfa YayınlarıKitabı okudu
Bilimin nihai hedefi tüm evreni tasvir edecek tek bir kurama ulaşmaktır.
Sayfa 25 - ALFA Bilim Dizisi
Reklam
Newton’un kafasına düşen bir elmadan esinlendiği yönündeki mizansen sonradan uydurulmuş olsa gerek. Newton’un bu konuda söylediği tek şey “uzun uzun düşündüğü bir esnada” ve “bir elmanın düşmesi üzerinden” kütleçekim fikrinin aklına gelmiş olduğuydu.
Sayfa 16 - ALFA Bilim Dizisi
Aziz Augustinus’a sorulur: “Tanrı evreni yaratmadan önce ne yapıyordu?” Augustinus şu yanıtı vermez: “Bu tip sorular soran insanlar için cehennemi hazırlıyordu.” Bunun yerine zamanın Tanrı’nın yarattığı evrenin bir mülkü olduğunu ve evrenin başlangıcından önce zamanın da var olmadığını söyler.
Sayfa 21 - ALFA Bilim Dizisi
Murphy
Başka bir deyişle bir çeşit Murphy kuralıyla karşı karşıyayız: İşler hep kötü gitmeye eğilimlidir!
Sayfa 192
Katolik Kilisesi Büyük Patlama modelini benimsemiş ve 1951 yılında resmi olarak modelin İncil'le uyumlu olduğunu ilan etmiştir.
Sayfa 70 - Alfa YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Kara Delikler
Astronotumuzun çıplak bir tekilliği görmesini mümkün kılacak bazı genel görelilik denklem çözümleri vardır: Tekilliğe çarpmaktan kaçınmayı başarabilir ve bunun yerine bir "solucan deliğine" düşerek evrenin başka bir bölgesinden dışarı çıkabilir.
Sayfa 123 - Astronot
Şiirdeki ironi harika genel görelilik kuramını hesaba katınca :)
Genç bir hanım var Wight adasından Işıktan çok daha hızlı hareket eden Bugün koyuldu yola Biraz göreli bir yolla Ve vardı evine dün geceden
Sayfa 207
Ve bir hedef olarak içerisinde yaşadığımız evrenin tam bir tasvirinden daha azına razı değiliz.
Sayfa 29 - ALFA Bilim
Reklam
Aristoteles ve diğer Yunan filozofların çoğu, altında fazlasıyla kutsal müdahale yattığı için yaradılış fikrini pek beğenmemişlerdi. Bu yüzden insanoğlunun ve onu çevreleyen dünyanın hep varolduğu ve hep varolacağına inandılar.
Sayfa 21 - ALFA Bilim Dizisi
Evren Gittikçe Genişliyor
Bugün artık kütleçekim kuvveti devredeyken sonsuz ve durağan bir evren modeli kurmanın olanaksız olduğunu biliyoruz.
Sayfa 18 - ALFA Bilim Dizisi
Denklemler benim için daha önemli, çünkü siyaset şimdiki zamanla, ancak bir denklem sonsuzlukla ilgili bir şey. - Albert Einstein -
Sayfa 243 - Alfa YayınlarıKitabı okudu
Evren bizim keşfedebileceğimiz ve anlayabileceğimiz bir dizi rasyonel yasayla yönetilmektedir.
Sayfa 8 - Alfa YayınlarıKitabı okudu
Uygarlığın doğumundan bu yana insanlar olayların birbirleriyle bağlantısız ve açıklamasız olduğunu görmekten hoşnut olmadı. Dünyanın işleyişinin altında yatan düzeni anlamanın peşinden koştu. Bugün hâlâ, neden burada olduğumuzu ve nereden geldiğimizi öğrenmek arzusundayız. İnsanlığın bilgiye olan derin tutkusu süregelen araştırıcılığımızın gerekçesi olmaya yeterli.
Sayfa 29 - ALFA Bilim
34 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.