Müslüman toplumun en belirgin özelliğinden biri, sosyal yardımlaşma ve dayanışma erdeminin ön plana çıkmış olmasıdır. Çünkü İslam dini, ekonomik dengesizliğin yol açabileceği muhtemel olumsuz sonuçların azaltılabilmesi içinzekat, sadaka, infak ve muhtaçlara borç vermeyi dini bir görev saymış, hatta harz-i hasani Allah'a borç verme olarak nitelemiştir. Çünkü zekat, sadaka, infak ve karz-i hasen, toplumsal huzurun sigortasıdır.
Her çeşit kitabı dergiyi okuyoruz fakat hayatımızın en önemli bilgilerini barındıran ilmihalleri okumuyoruz. Aslında hayatımızda çok önemli yerlere sahip. Kitap oldukca güzel detaylı bir şekilde bilgi veriyor
Zekat İlmihaliMehmet Keskin · Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 201329 okunma
Kitapla ilgili çelişkilere, mantık hatalarına değinmek yerine bir durum tespiti yapıp incelemeyi noktalayacağım. Çünkü bu soruya vereceğiniz cevap kitap hakkındaki düşüncelerinizi büyük ölçüde etkileyecektir.
Sorum şu:
Dinin kaynağının ne, emir ve yasakları kim koyar, helal ve haram yetkisi belirlemek kimin tekelindedir?
Bu soruya vereceğiniz cevap tek kural koyucu, helal ve haram belirleyici Allah'tır olacaksa kitapta sizi rahatsız edecek tespitlere, akıl ve mantığı zorlayacak çelişkilere denk geleceksiniz.
Yok eğer soruya cevabınız dinin hüküm koyucusu Allah+Peygamber+Halifeler+mezhep imamları olacaksa kitapta çelişkiler görseniz de sizi pek rahatsız edeceğini düşünmüyorum.
Bu soruya cevabınız ne olursa olsun kitabı okuyup payınıza düşeni almanızdan yanayım. Keyifli okumalar.
Zekat İlmihaliMehmet Keskin · Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 201329 okunma
Zekata, sadakaya, infaka ve karz-ı hasene dair her şeyin en ince ayrıntısına kadar anlatıldığı, Kur-an-ı Kerimden ayetler ve Hadis-i Şeriflerle desteklenen, dört mezhep açısından da özelliklede ufak farklılıklarıda ele alınarak aktarılan, çok öğretici ve bilgilendirici bir çalışma…
Zekat İlmihaliMehmet Keskin · Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 201329 okunma
Özel olarak Arapça öğrenimi gördü ve hafızlığını tamamladı. 1976 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu.
1976 yılında Şanlıurfa il müftü yardımcılığına atandı. Çeşitli ilçelerde müftülük, vaizlik görevlerinde bulunduktan sonra 1995 yılında Bingöl il müftülüğüne atandı. 24.04.2001 tarihinde birinci defa, 29.08.2008 tarihinde ikinci defa Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliğine seçildi.