Zeppelin Strabe

Cemil Mor
CM Yayın

2020 4. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2020 21:00
Coğrafya öğretmenimin güzel kaleminden dökülenler... Aradan yıllar dahi geçse bitmeyen vefalı dostluklar, iyi insanların hala bir yerde olduğu gerçeği, dış görünüşünden ötürü yargılamamanın, kimsenin içini bilmediğimizi yaşanmış hikayelerle anlatıyor. Her hikaye sonunda etkisinden çıkamadığımı da ekleme istiyorum. Kitap yer yer düşündürdü, yer yer duygulandırdı. Gerçekten okunmaya değer bir kitap. Okuyalım okutalım
Zeppelin StrabeCemil Mor · CM Yayın · 03 okunma
Zeppelin Stabe
Puan vermedi
Kitabın içerisinde 8 adet öykü var. Anı tarzında. Tadı damakta bırakan tarzda. Yazarın dili akıcı, okuyucuyu yormuyor ve üzmüyor. Ben ara sıra da olsa tanımadığım, klasikler dışına çıkıp, ismi duyulmamış yazarlara şans vermeyi severim. Birkaç kitabı daha varmış. Onları da okuyacaklar listeme ekleyeceğim. Hem kitaba adını veren hem de kitabın içinde 3. sırada aynı isimle yer alan "Zeppelin Strabe" hikayesi beni en çok duygulandıranlardan biri. Yazar cocuk yaşlarda Almanya' da iken kapı komşuları Bayan Blessing, Valter Amca, buram buram çocukluğu kokan elmalı turta, aynı çocukluğundaki gibi sıcacık bir karşılama ve aradan geçen otuz yıl... Bayan Blessing ve Cemil 'in hasret dolu kucaklaşmalarını sessiz sedasız, gözleri dolu dolu kapı eşiğinden izleyenlerden biri de bendim. @KitapkurduZuZuzeppelin Zeppelin StrabeZeppelin Strabecemul Cemil MorCemil Mor
Zeppelin StrabeCemil Mor · CM Yayın · 03 okunma

Cemil MorYazar · 1 kitap
1974 yılı Trabzon doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Almanya ve Trabzon'da tamamladı. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. Aynı üniversite ve alanda yüksek lisans yaptı. 1996 yılında başladığı öğretmenlik hayatına memleketi Trabzon’da devam etmektedir. Kısa bir an kabul ettiği doğum-ölüm arasındaki zamana hoş bir seda sıkıştırabilmek en büyük hayalini oluşturmaktadır. İlk şiir kitabı 2013 yılında yayınlanan “Sedefin İncileri” adlı eserdir. Türk halk müziği aşığı olan şair; evli ve iki çocuk babasıdır.