İlk Yayın Tarihi:
Nisan 2016
İthaki Yayınları

2018 106. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2018 15:51
Okudum ederi neyse onu verebildim , ne okuduğumdan bir şey anladım ne karanlığına battım , yazarın hayal gücüyle bata çıka bitirdim ben başladım bitirdim sizler ne başlayın nede bitirin yazar ciddi mi ciddi , zift gibi bir kitap.
Bir israf romanı: Zift
2019 17. kitabı
Bir israf romanı: Zift Anahtar Kelimeler: Kendini öncü biri sanma, öykünme, kâğıt israfı, zaman israfı, boş, bomboş.
2025 6. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2025 23:31
Galiba okurken ne hissetmem gerektiğini anlamadığım ama bir o kadar da beni kendisiyle birleştiren bir kitap oldu. Çok garip. Fazla garip ama anlaşılır. Belki de çoğumuz için anlaşılmaz. Anlamsızlıktan anlam çıkarmayı hobi edinenler için kısa keyifli bir kitap.
2025 106. kitabı
Okunma: 07 Kasım 2025 12:27
Yazarın Konteyner Zaafı isimli kitabını okumuş beğenmiştim, o yüzden bu kitabını da okumaya karar verdim. Bu kitabı da beğendim ancak yazarla tanışma kitabım bu olsa biraz zor olabilirdi okumak için. Bu kitapta ağır bir travma yaşamış, çağın sorunlarıyla baş edemeyen bir karakterin giderek dağılan, karışan zihnini okuyoruz. Romanı okurken 'ne oluyor, ne okuyorum ben' diyorsunuz ama yine de o anlamsız cümlelerden içinizi sızlatan bir duygu yerleşiyor size. Roman ilerledikçe kaos artıyor. Evet, tam olarak böyle ifade edebilirim aslında, bu bir kaos kitabı. Gittikçe karanlıklaşıyor kitap, bir zifte dönüşüyor. Cümleler anlamını yitiriyor, kelimeler anlamsızlaşıyor ve hatta sonunda harfler rastgele yazılmış bir halde karşımıza çıkıyor. Karakterin bu ziftte gittikçe kaybolduğunu, mantığını yitirdiğini okuyoruz. Kısaca karanlığı sonuna kadar hissettiğiniz, o zifte bulandığınız bir kitap. Bu tarz kitap sevenler okuyabilir. Sevmeyenler için zorlayıcı bir kitap olabilir. Zaten yazar da 65. sayfada "Hiç kimsenin zevki için, hele de hızlı okurun ve çabuk yazarın eğlencesi için doğmayacağız ve asla kurallı metinlerde ölmeyeceğiz." diyerek kitabı tanımlıyor aslında. Naçizane, yazarla tanışma kitabınızın "Konteyner Zaafı" olmasını öneririm. Keyifli okumalar.
Puan vermedi·168 syf.·
2025 635. kitabı
İsahag Uygar Eskiciyan, tüm anlatıların, hesaplaşmaların, değer yargılarının kara bir oyukta eşitlendiği, öfkenin ziftinde karardığı bir çağın romanını yazıyor.
Zift
Zift
Zift, bastırılan seslerin, birbirini takip etmeyen günlerin, sıradanlaşan vahşetin, çöküşün ihtişamdan koparılışının, gecenin çığlıklarının romanı. İçimdeki yaranın hesabını bilmediğim için borcumu ödeme ihtimalim yoktu...s:21 Oyunlar, evet bu oyunu birileri sahneleyecek ama yollar yeniden yapılmayacak. Çukurlar doldurulmayacak. Yarıklar kapatılmayacak. İlaçlar içilmeyecek. Zamirler serbest kalacak. İsimler tek tek fotosenteze maruz bırakılacak. Güneşe çakmak gönderilecek. Düğünden önce gelinler öpülecek, damatlar damdan atılacak. Lüzum yok. İçimizde maydanoz yeşerecek. Benimki gibi olmamalı, herkes farklı ölecek. Bir mısrada adı geçen herkesin kafası kesilecek. Mısra dışarı salınacak. Çiğ çiğ yenen her şeyin kurtları büyütülecek. Gece için. Büyük gece için.” Bir yere varmak amacıyla yola çıkmak, yürümek değildir. Çağdaş yüksek edebiyat ürünlerinin bir şekilde tercih edildiği yeryüzünde yürümek yoktur. Kaybolmayı seçenler ve ancak bunu göze alanlar için her zaman iyi okurların ayırdıkları yerler vardır kitaplıklarında. S:59
Edebiyat & Roman
2017 183. kitabı
Okunma: 21 Eylül 2017 08:50
"...yeraltından gelen bir kükreme, açıklanamaz duygu yoğunluğu ve herhangi bir kara parçasından uzaklık.Mümkün varabilirlik üzerine daha çok konuşacağız.Ben, biz, sen, siz o ya da onlar hiçbirimizi harflere gömemeyecekler.Hiç kimsenin zevki için, hele de hızlı okurun ve çabuk yazarın eğlencesi için doğmayacağız ve asla kurallı metinlerde ölmeyeceğiz.Şimdi teorilerimi gerçekten duymak istiyor musun? En azından bu karmaşada." syf 66 Zift zorlandığım bir kitap oldu.Bu kitabı en güzel ifade edebilecek cümleler yukarıdaki alıntıda saklı.Bu kitap hızlı okurun ya da çabuk yazarın eğlencesi için yazılmamış ve asla kurallı bir metin değil. Zift roman olarak nitelendirilmişse de roman kalıpları dışında kahramansız, olay örgüsü olmayan kaosun hâkim olduğu okuyucuyu alt üst eden ve yarattığı girdabın içine çeken tamamen deneysel bir metin. -------------------------------------------- .../.../... Çekmece "Eleştiri denen şey çok saçma.Sen bir şey demiyorsun, onlar bin şey çıkarıyor." syf 84 Kitap sonlara doğru günlüğe dönüşüyor günlerin yerini çekmece, çöp, televizyon, gözlük gibi nesnelerin aldığı. Zift'i özellikle kalıpların yerle bir edildiği deneysel metinlerden hoşlananlara tavsiye ederim.️
Puan vermedi·168 syf.·
2026 99. kitabı
Öncelikle bu kitaba puan vermeyeceğim. Yazarla tanışma kitabım oldu. Ve okurken ben ne okuyorum dedim ve 64. Sayfanin sonunda bana kendisi anlattı: kurallı bir metin olmadiğini. Kitabı bitirdiğimde bana hissettirdiği şey; savaşa katılmış ölümler görmüş özellikle de gördüğü çocuk ölümleri nedeniyle travma sonrasi stres bozukluğu yaşayan kendini evine kapatmış bütün seslerden ve insanlardan uzakta iç dünyasına kapanmış ve bu iç dünyasındaki kaosta kaybolmuş,hiçbir şeyin olmadığı,simsiyah evrende olmayı isteyen yani kötülüklerin ve acımasızlıkları görmediği/görünmediği evreni düşleyen bir adamdı. Resmen travmasinin onu nasil adim adım delirttiğini gösteriyordu. Bir delinin notlari gibiydi son sayfa. Farkli bir okumaydi bu nedenle de herkese hitap etmeyebilir.
2026 Okuma Raporları
2018 12. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2018 15:33
Roman tarzında yazılmış kitap maalesef bana hiç hitap etmedi. Atlayarak okudum. Belki benim kültür seviyem kitabı anlamaya yetmemiştir diye olumsuz yorum yapmak istemiyorum. Yine de yazarla tanışmak isteyenler tercihlerini yazarın daha çok sevilen ve okunan öykü kitabı Konteyner Zaafı’ndan yana kullanmalılar.
2021 62. kitabı
İsecan Uygar Eskiciyan, namı diğer Ercan y. Yılmaz. Sayisiz öykü, roman ve şiir kitabının genç müellifi. Siz ilk eserinizi yillardir tek bir yayınevine kabul ettiremezken, hatta iki satırlık yorum ve eleştiri alamazken bu arkadaşın yapıtları iki ayrı isim altında Can, Sel, Dedalus, Alakarga, İthaki gibi yayınevlerinden birbiri ardına yıldırım gibi basılır. Ben kaç kitabı oldugunu hesaplayamadim şahsen. İki tanesini de satin alma gafletinde bulundum. İçlerinde en ufak bir edebi kıvılcım da yok. Dümdüz metinler. Kendisi aynı zamanda dergilerde editörlük yaparak yüksek edebi begenisini kullanmak suretiyle kimin yayınlanıp kimin yayinlanmayacagina da karar verir. Allah her yazar adayına bu arkadaşın bahtindan versin. Hatta onda birini verse o da yeter.

İsahag Uygar EskiciyanYazar · 8 kitap
İsahag Uygar Eskiciyan [Kars, Diyarbakır, Batman, Mersin, İstanbul 1982] Yıllarca, balık burcundan olduğunu sandı. Koç olduğunu, 27 yaşındayken, babasının şu notundan öğrendi: “Danayla aynı gün doğdu. Dana ../../1982” aşağıdan seveceğim ülkeyi ilk şiir kitabıdır. Kitaplarında biyografisi kısaca "1982'de karardı." şeklinde yer alıyor. Söyleşilerde, yüzünü semender yüzüklü eliyle kapattığı fotoğraftan başka fotoğrafı kullanılmıyor. Öyküleri Fransızca ve İtalyancada yer aldı. Aşağıdan Seveceğim Ülkeyi adlı şiir kitabıyla Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülü İlk Kitap Ödülü'nü aldı. Metropol Ninnisi adlı öykü kitabıyla 2015 Selçuk Baran Öykü Ödülü'nü aldı.