1. Kitap

Ekim 2019
Dorlion Yayınevi

Kitap Tavsiyesi
2019 18. kitabı
Yazar Ankara'da geçen saf bir çocukluk aşkından bahsetmiş bu kitapta. Kitap o kadar sürüklüyor ki ne ara kitabı bitirdiğinizi anlayamıyorsunuz. Yer yer alıntılar ve bilgi vermesi romanı zenginleştirmiş. Bu durum hoşuma gitti. Kitap duyguları size hissettiriyor. Bu da bir kitap için en önemli özelliklerden. Yazar ilk kitabı olmasına rağmen çok güzel bir iş çıkarmış. İkinci kitabını bekliyor olacağım. Akıcı, güzel bir roman tavsiye ediyorum..
Ziyan;
2021 1. kitabı
Gerçek bir hikayeden bahsedilen bu kitap da yeraltı edebiyatını dibine kadar hissedeceksiniz. Karakterin yaşamı, ailesi, mahalle arkadaşları ile sohbeti, küfürleri ilk yaşamış duygularını her anlamda okurken yaşayacaksınız….
2019 14. kitabı
Merhaba. Bu yazacağım ilk incelemem. Bu yüzden lütfen ( okuyan olursa ) görüşlerinizi bildirin. O zaman başlayalım. Kitabı yalnızca bir kez okudum. Ama ikinci kez okumayı da düşünüyorum. Çünkü gayet akıcı ve sürükleyici. Kendinizi hikayenin içinde buluyorsunuz. Hatta kendinizi karakterin yerine koyuyorsunuz. Elbette yazarın ilk romanı olduğundan bazı acemiliklere denk gelmedim değil. ( bu benim müthiş bir okur ve eleştirmen olduğumu göstermez) ama bu kitap daha serinin ilk kitabı. Ve yeniliklere çok açık. Devamının gelmesini merakla bekliyorum. İyi okumalar diliyorum.
Ziyan - Yıldırım Kemal İncelemesi
2020 5. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2020 02:26
Yıldırım Kemal’in Ziyan romanına internet üzerinden denk geldim. Daha çok tanınmayan bir kitap olduğu için yorumları tek tüktü ancak hiç olumsuz bir yorum ile karşılaşmamıştım. Herkes kitabın hak ettiğinden az değer gördüğünü ve gençliğin neler yaşadığını çok içten ve doğru bir şekilde anlattığını söylüyordu. Övgülerden sonra kitaba bir şans vermeye karar verdim. Yapılan o yorumlarım aksine Ziyan’ın beklentilerimin çok altında olduğunu söyleyebilirim. Gelişen olayların hiçbirinin neredeyse üzerine düşünülmemişti. Konusu çok basitti. Dilinin basitliği bir yerden sonra sizi rahatsız etmeye başlıyordu. Kitap başından sonuna kadar çok kolay okunuyordu çünkü aslında hep aynı diyaloglar ve baş karakterimizin aynı ruh hali hiçbir betimleme olmaksızın aynı kelimelerle ifade ediliyordu. Hem olay örgüsüyle hem de anlatım biçimiyle beni tatmin etmeyen bir kitaptı.
2020 39. kitabı
Okunma: 09 Mart 2020 10:00
Sıradanın altında bir üslup.Sayısız anlatım bozukluğu ve yazım hatası. Nerdeyse her sayfada küfür... Saymayı bıraktığım mantık hataları (örnek;esas kızın,esas oğlana vermesi için hemşireye bıraktığı mektubun içeriği) özetle;zaman kaybı.