Bütün genç kızlık dönemimde bu düzen hakim olduğu için dünyanın da hep böyle olduğunu ve olacağını zannederdim. Barışın insanların canını sıktığını, barış sürdükçe ona karşı zar zor zaptettikleri bir öfke biriktirdiklerini, kudretine övgüler düzerken barışa karşı çalıştıklarını, barışın bozulup savaşa, kıyıma, tecavüze ve yıkıma dönüşmesi için çalıştıklarını bilmezdim.
Sayfa 39 - Metis YayınlarıKitabı okuyor
656 syf.
·
Puan vermedi
Notre Dame'in Kamburu Katedral'in, 19. yy.da Paris'te şehrin planmasını bozduğu gerekçesiyle yıkılması düşünülürmüş. O zamanlar yazar ise bu olaya karşı çıkmış. Katedralin yıkılmayıp yeniden düzenlenmesi için "Notre Dame'in Kamburu" eserini kaleme almış. İyi ki de almış.Çünkü katedral günümüzde bile milyonlarca
Notre Dame'ın Kamburu
Notre Dame'ın KamburuVictor Hugo · Can Yayınları · 201935,6bin okunma
Reklam
hayatını kızlık zarı ve bekaret etrafında yaşayan insanların bunun var olmadığını öğrendiğinde ne yaşayacağını çok merak ediyorum gerçekten ne kadar cahil toplumuz aq.
Evlilik ne tuhaf! Kızlıkta, erkek düşünmek yasak, erkek yasak. Sonra günün Birinde bir erkeği getirip adamın odasına bırakıyorlar! İşte bu oda onun kızlık odası. Kanepenin üstüne bir de erkek uyuyor, herkes de biliyor! Bu odanın nesi değişmiş? Yalnız şu perdenin arkasında, eskiden bir yatak vardı, şimdi iki! Başka? Hiç. Ya bu adam kim?
Günlük Tutuyordunuz;
Genç kızlık hevesi olarak değil, bir davanın , sizin deyiminizle , yaşamak davasının gönüllü savunucusu olmak için başlamıştınız günlük tutmaya. Günleri, her biri yeni keşfedilmiş bir kelebek türüymüşçesine kayıt altına almak gerektiğine inanmıştınız. Ne çok gün vardı o sayfalarda.
Sayfa 66
184 syf.
9/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Hepimizin Adı
Bir kadının doğumundan ölümüne kadar yaşayabileceği sorunları, akıcı ve sorgulayıcı bir dille aktarmış yazar. Kızlık-kadınlık arasına sıkıştırılıp vasıflaştırılmış bir kadının, kendi özgür iradesinin elinden tutup yükselişini anlatmış. Erkek yapınca hoş karşılanan şeylerin kadın yapınca ahlâk dışı görülmesinin, erkeğin üstün tutulmasının ve kadına insan gözüyle bakılmamasının isyanı karakterler üzerinden güzel işlenmişti. Adı olmayan ve tüm kadınların sesi olmaya çalışan kahramanımız doğrularını kabul ettiği gibi yanlışlarını da kucaklayıp bunları "kendi"sinin yapmasın özgürlüğünün tadını çıkarıyor. Kitabı ahlâkî açıdan beğenmeyip başrolümüzü daldan dala konan bir kadın olarak görenlerin varlığı yazarımızın tespitlerini doğruluyor. :)
Kadının Adı Yok
Kadının Adı YokDuygu Asena · Doğan Kitap · 20247bin okunma
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.