"You know, people come to Italy for all sorts of reasons, but when they stay, it's for the same two things."
"What?"
"Love and gelato."
Bu kitap beni nasıl hissettirdi biliyor musunuz? Hani eskiden Yalın cornetto şarkıları yapardı ya "Yeniden", "Benimki" gibi hah işte o şarkıların kliplerini izliyormuşum gibi hissettirdi. Okurken yumuşacık oldum yer yer de duygulandım. Kitapta annesini kaybettikten sonra daha önce hiç tanışmadığı babası ile yaşamak için İtalya'ya tanışınan Lina'nın hikayesini okuyoruz. Lina kitap boyunca annesinin eski bir günlüğünü okuyor ve annesinin geçmişini öğrenmeye çalışıyor e tabii bunları yaparken yarı italtan yarı amerikalı tatlı mı tatlı Ren adındaki oğlumuz ona yardım ediyor. Lina ile Floransa sokaklarını gezmek çok zevkliydi gerçekten İtalya'da olmak istedim, seyehat etmek istediğim şehirlerdendi iyice meraklandım. Lina'nın annesi Hadley'nin hikayesi de çok ilgimi çekti hikayenin sonunun nasıl bittiğini bilmeme rağmen keşke Howard'la mutlu sonuna kavuşsaydı demekten de kendimi alamadım :'(( Ah be Howard tek yapman gereken klipteki gibi eline bi Gelato alıp kızın yanında gitmek ve "İlk adımı sen at benim ayaklarım yere basmıyor, açılamıyorum sana." demekti. Neyse demem o ki belli bir trope üzerine kurulu olmayan, farklı, eğlenceli aile bağlarının ön planda olduğu ayrıca romantizimin de olduğu bir kitap arıyorsanız şans verebilirsiniz<33 Ayrıca içinde uygunsuz hiç bir şey yok o yüzden yaş sınırı +12 diyebilirim.