2024 Okuma Raporları

2024 Okuma Raporları

3.835 üye · 9 yeni gönderi
Takip
2024 yılı okuma raporları ve değerlendirmeleri.
224 syf.
7/10 puan verdi
·
9 saatte okudu
7/10
Selamlarr!! Öncelikle bu kitabı okumama sebep olan https://1000kitap.com/Letheskyfall 'ye çok teşekkür ediyorum, onun sayesinde keşfettim ve okumaya başladım<33 Kitaba gelirsek bence çok tatlıydı ve gayet eğlenceliydi 7 verme sebebim çıtır çerez olması... ve benim friends to lovers'a tahammül edememem. Bana anlamsız gelen bir trope aniden ortaya çıkan sen gözümün önündeydin, fark etmemişim olayı çok saçma geliyor ama benim gibi friends to lovers hater'ı olan birine bile kendini okuttu ve eğlendirdi. Friends to lovers seviyorsanız şans verebilirsiniz bence. Ayrıca amacınız ingilizce bir şeyler okuyayım maksat dilim gelişsin ise bu kitap tam size göre!! Dili oldukça basit ve akıcı, zaten çizgi-roman olduğu için siz farkına varmadan bitiveriyor. Tam bir sonbahar kitabı olduğunu da belirteyim okurken keşke sonbaharda okusaymışım dedim ama şansıma bugün yağmur yağdı ve sonbahar havasını hissettim :D
Pumpkinheads
PumpkinheadsRainbow Rowell · Macmillan Children's Books Publishing · 201946 okunma
Reklam
283 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
9/10
Şu ana kadar 3 tane Matt Haig kitabı okudum bu okuduğum 3 kitap arasında bir sıralama yaparsam: 1.
Zamanı Durdurmanın Yolları
Zamanı Durdurmanın Yolları
2.
İnsanlar
İnsanlar
3.
Gece Yarısı Kütüphanesi
Gece Yarısı Kütüphanesi
Gece Yarısı Kütüphanesi en bilinen kitabı olsa da okuduğum diğer kitaplarına nazaran daha sıkıcıydı bence neyse gelelim İnsanlar'a kitabı bitirdiğimde çok sevsem de ilk başta hiç sevmemiştim bunun nedeninin
İnsanlar
İnsanlarMatt Haig · Domingo Yayınları · 20239,7bin okunma
333 syf.
9/10 puan verdi
·
8 günde okudu
9/10
"You know, people come to Italy for all sorts of reasons, but when they stay, it's for the same two things." "What?" "Love and gelato." Bu kitap beni nasıl hissettirdi biliyor musunuz? Hani eskiden Yalın cornetto şarkıları yapardı ya "Yeniden", "Benimki" gibi hah işte o şarkıların kliplerini izliyormuşum gibi hissettirdi. Okurken yumuşacık oldum yer yer de duygulandım. Kitapta annesini kaybettikten sonra daha önce hiç tanışmadığı babası ile yaşamak için İtalya'ya tanışınan Lina'nın hikayesini okuyoruz. Lina kitap boyunca annesinin eski bir günlüğünü okuyor ve annesinin geçmişini öğrenmeye çalışıyor e tabii bunları yaparken yarı italtan yarı amerikalı tatlı mı tatlı Ren adındaki oğlumuz ona yardım ediyor. Lina ile Floransa sokaklarını gezmek çok zevkliydi gerçekten İtalya'da olmak istedim, seyehat etmek istediğim şehirlerdendi iyice meraklandım. Lina'nın annesi Hadley'nin hikayesi de çok ilgimi çekti hikayenin sonunun nasıl bittiğini bilmeme rağmen keşke Howard'la mutlu sonuna kavuşsaydı demekten de kendimi alamadım :'(( Ah be Howard tek yapman gereken klipteki gibi eline bi Gelato alıp kızın yanında gitmek ve "İlk adımı sen at benim ayaklarım yere basmıyor, açılamıyorum sana." demekti. Neyse demem o ki belli bir trope üzerine kurulu olmayan, farklı, eğlenceli aile bağlarının ön planda olduğu ayrıca romantizimin de olduğu bir kitap arıyorsanız şans verebilirsiniz<33 Ayrıca içinde uygunsuz hiç bir şey yok o yüzden yaş sınırı +12 diyebilirim.
Love & Gelato
Love & GelatoJenna Evans Welch · Walker Books · 0774 okunma
364 syf.
10/10 puan verdi
·
15 günde okudu
carrie soto is back!!
Gerçekten nerden başlasam nasıl anlatsam bilemiyorum ama uzun zamandır bana bu kitabın hissettirdiği duyguları hissettiren bir kitap okumamıştım. Mükemmeldi!! O kadar çok sevdim ki kitabı gatekeeplemek istiyorum özür dilerim ama "no one can get it like i do." modundayım :D Kitabımız daha önce 20 Grad Slam kazanmış emekli kadın tenis
Carrie Soto Is Back
Carrie Soto Is BackTaylor Jenkins Reid · Penguin Books · 2023110 okunma