a

Atatürk ve Latife

0 üye
Takip
Ordular idare ettim, bir kadını idare edemiyorum
Sayfa 305Kitabı okudu
“Şimdiki aklım olsaydı başka türlü idare ederdim. Çevrede o kadar yiyici vardı ki, ben de çok toydum, mücadele edemedim..”
Sayfa 244Kitabı okudu
Reklam
Mesela, kız kardeşi Vecihe Hanım, "Alaturka bir boşanmadır. Harıl harıl Medeni Kanun çevirisi yapılıyor, gazetelerde haberleri yayımlanıyor ama Mustafa Kemal eski usul boşanıyor. Anlaşılan çok öfkelenmiş, imajını pek düşünmüyor. Halbuki dünya basını epey çalkalanır. Oysa Gazinin evliliği 'modern' olmuşu" der. Latife Hanım
Sayfa 218Kitabı okudu
Latife Hanım Mecliste
... Latife eşinin tam da kendisinden beklediği gibi davrandı, tek tek herkesle ilgilendi, hepsini kendisine hayran bıraktı. Mustafa Kemal başkalarıyla konuşurken gözleriyle Latife'yi izliyordu. Gururluydu. Kadınların ayak basmadığı bir mecliste yeni bir sayfa açmıştı. "Türk kadını bugün sizin şahsınızda bir ihtilal yaptı" diye iltifatlara boğulan Latife, "Çok heyecanlandım paşam" demişti, " gerçek bir ihtilal meclisi gibi."
Sayfa 366 - Yapı Kredi YayınlarıKitabı okudu
Latife teyzem her zaman şunu söylerdi “Ben iki kere öldüm. Biri 1925’de, biri 1938’de.”
Sayfa 412Kitabı okudu
Soyadı kanunu çıktıktan sonra Latife teyzem ‘Türk’ veya babasının almak istediği ‘Uşşaklı’ soyadını istiyor. Kimse onaylamayınca evraklar Paşa’nın önüne geliyor. Paşa “Ne soyadı alıyorlar?” diyor. “Muammer Bey Uşşaklı soyadını alıyor.” diyorlar. Bu sefer “Latife hanım ne soyadını alıyor?” diye soruyor. “Efendim o da ya ‘Türk’ ya da babasının soyadını almak istiyor, onay veriyor musunuz?” diyorlar Paşa gülüyor ve diyor ki “Tamam, Muammer Bey ve ailesi Uşşaklı soyadını alabilir ama getirin Latife Hanım’ın kağıtlarını.” Getiriyorlar, Uşşaklı’nın üzerini çiziyor, kendi el yazısı ile Uşakki yazıyor. Ona ancak ‘Uşşaki’ soyadı yakışır.”demiş ve eklemiş “Bilir misiniz çocuklar Uşakki ne demek?” diye sormuş. “Âşıklardan gelen, demektir.” demiş.
Sayfa 417Kitabı okudu
Reklam
14 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.