Nature Plants dergisinde yayımlanan bir makalede bilim insanları, bitkilerin bir şeyin kendilerine dokunduğu ve dokunmayı bıraktığı anları algılayabildiklerini ortaya koydu. Yapılan deneyler esnasında bitkilerin, dokunma eylemi başladığı anda diğer bitkilere kalsiyum aracılığıyla yavaş sinyaller gönderdiğini gözlemledi. Dokunma eylemi sonlandırıldığı anda, bu dalgaların hızının da arttığı görüldü. Böylece sinir sistemi olmayan bitkilerin, yine de dokunulma eyleminin başlangıcını ve sonunu net bir şekilde ayırt edebildiği gözlemlenmiş oldu. Araştırma, bitkilerin çevresel faktörlere karşı davranışlarına dair yeni bakış açıları kazandırmasıyla tarım ve botanik bilimleri için önemli sonuçlar doğurabilir.
"Bir kar tanesi ne kadar benzersizse, bir beyin de öyledir."
Beyin o kadar müthiş ve anlaşılması da bir o kadar zor bir organ ki. Şimdiye kadar ortaokul ve lisede hakkında birsürü şey
İnanılmaz bir hikâyedir bizimkisi. Bildiğimiz kadarıyla, gezegende kendi programlama dilini çözme oyununa bodoslama dalacak kadar karmaşık tek sistemi oluşturuyoruz. Farz edin ki bilgisayarınız kendi donanımını denetlemeye başladı, kasasını söktü ve kamerasını kendi devrelerine yönlendirdi. İşte biz buyuz.