b

Bilim ve Toplum

0 üye
Takip
Bilginin en büyük düşmanı cehalet değildir. Bildiğini zannetme sanrısıdır.
Alfa BilimKitabı okudu
Mesele, zenginlik fakirlik değil. Mesele, zihniyet meselesi.
Sayfa 127Kitabı okudu
Reklam
Bugün, 1946'dan günümüze yaşanan eğitim fiyaskosunu düzeltmek için yola çıkanların bilmesi gereken en önemli şey, eğitimin iki amacı olduğudur: 1) öğrenmeyi öğretmek, 2) öğrenmeyi öğrenen insanların birbirleriyle iletişim sağlayabilecekleri ortak bir kültürü geliştirmek.
Sayfa 87 - YKYKitabı okudu
Doğa, Efesli memleketlimiz Herakleitos'un dediği gibi "sırlarını saklamayı sever." Onları ancak kendisine akıllıca sorular yöneltenlere açar ve yalnızca onlara saygın bir yaşam imkânı tanır. İnsan yaratıcılığının ortaya koyduğu kuramlar işte aslında bu akıllıca sorulardan ibarettir. Doğaya yöneltilen o sorular bize bugünkü rahat ve emin yaşamımızı, kâinat hakkındaki muazzam bilgi hazinemizi, ve en önemlisi, insan olarak kendimize duyduğumuz saygı ve güveni sağlamışlardır.
Sayfa 188 - YKYKitabı okudu
Hislerine teslim olmak, nihayet hayvanlığa teslim olmak demektir (bu her zaman olumsuzdur demek istemiyorum). Ancak insandaki âşığı yaratan da, ondaki vahşî yanı ortaya çıkaran, onu canavar yapan da, işte bu akıl dışı his olduğuna göre, aklın emniyetinde yaşamak bana daha şayanı tercih geliyor. Bilimde de, sanatta da, yaşamda da.
Sayfa 103 - YKYKitabı okudu
Örneğin, fikrime saygı duymama fikrine saygı duymak zorundaymışım:)
... bütün dünyada çeşitli kisveler ve renklerde özgürlük, hak, hukuk sloganlarıyla cehalet partizanlığı yapanlar gerçekte bu kavramların -bazen kendileri farkında bile olmadan- en büyük düşmanıdırlar.
Sayfa 175 - YKYKitabı okudu
Reklam
413 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.