b

Biyografi tarıh felsefe düşünce edebiyat

2 üye
Takip
Stoacı Felsefe Sistemi: Mantık, Fizik ve Etik:
''Stoacılar, Ksenokrates'in (MÖ 396-314) öne sürdüğü ayrımı temel alarak felsefeyi üç kısma ayırır: mantık, fizik ve etik. Stoacılar felsefeyi bir meyve bahçesine benzetirler: bahçe duvarı mantığa, toprak ve ağaçlar fiziğe, meyveler de etiğe tekabül eder. Bu analoji Stoacıların felsefe algısının en önemli yönüne işaret eder: her şeyin belirlenmesinde üç kısmın gerekliliği ve birbirine bağımlı olmaları. Dolayısıyla felsefe gerekli ve birbirine bağlı kısımlardan oluşan bir sistem ve organik bir bütündür.''
Sayfa 27·Kitabı okudu
Ekmek ile tuz ikram edenin bile iyiğilini unutma!
144 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Burada Benim okuduğum Ahmet Cemil Akıncı’nın Lokman hekim kitabını bulamadığım için bu kitabı etiketledim. Lokman hekimin 560 yaşına kadar hayatına sığdırdığı insanlar, kartalları ve 320 yaşında evlenip bir evladı olduğu anlatılıyor. Çok güzel öğütler ve reçetelerede yer verilen kitap 1973 yılı basımı. Ben küçükken sayfalarını çevirip durmuştum. Şimdi zevkle okudum. *Mal biriktirenle ilmini saklayan bu dünyaya hasret gider.
Lokman Hekim
Lokman HekimYücel Feyzioğlu · Doğu Batı Yayınları · 20219 okunma
Reklam
Sansür her zaman bütün diktatörlüklerin öz kardeşi olmuştur
Sayfa 88 - Chiviyazıları yayınları 1998·Kitabı okudu
Zorba mizaçların ilk düşüncesi karşı düşüncenin ezilmesi, yasaklanması ve susturulmasıdır.
Sayfa 170 - Chiviyazıları yayınları 1998·Kitabı okudu
Calvin’in öğretisi, aşırı tahammülsüzlüğünü beklenenden daha çabuk kaybetmiştir. Hiçbir öğreti, neredeyse hiçbir za­man, yüz yıl sonra ilk haline benzemez; Calvin’in bizzat ile­ ri sürdüğü taleple Calvinizmin kendi tarihsel gelişimi içinde şekillenişini aynılaştırmak tehlikeli bir hatadır. Gerçi Jean Jacques Rousseau döneminde bile Cenevre’de tiyatronun ya­ saklanıp yasaklanmaması gerektiği tartışılıyor ve “güzel sa­ natların insanlık için ilerleme mi, yoksa felaket mi oluştur­ duğu soruluyordu, fakat “disiplin” aşırılığı çoktan kırılmış ve katı İncil inancı organik olarak insancıl olana uydurul­ muştu. Zira gelişmenin canlı ruhu, her zaman, önceleri bizi kaba bir gerileme olarak ürküten şeyi gizemli amaçları için kullanmayı bilir.
Sayfa 231 - Chiviyazıları yayınları 1998·Kitabı okudu
Reklam
11 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.