Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
128 syf.
9/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Başlarda çocuk kitabı zannettiğim okuduğumdaysa küçük prens hissiyatı veren bir kitaptı. Bir çırpıda bitirilebilir. İçinde çok güzel alıntılar bulabildiğim gayet anlamli hem çocuk hem yetişkin kitabı.
Çocuk, Köstebek, Tilki ve At
Çocuk, Köstebek, Tilki ve AtCharlie Mackesy · Mundi Yayınevi · 20212,395 okunma
184 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
27 saatte okudu
Ne hüzün öldürür insanı ne de hasret
Zezé, zeki, umutlu ve hayaller kurarken bir yandan hayatın gerçekleriyle küçücük yaşında karşılaşan küçük bir çocuk. Ailesi ve çevresi tarafından anlaşılmadığını düşünür ve çoğu zaman haksız yere şiddet görür. Halbuki yaptıklarının sonucunda dayak yiyeceğini bile bile şefkat ve ilgi görebilmek için yapacağından vazgeçmez. Yaşadıklarına rağmen yüreği şefkatle doludur. Aradığı ilgiyi; ilk olarak şeker portakalı fidanıyla kurduğu hayali konuşmalarda, ikinci olarak onu seven, dinleyen, anlayan Portuga ile bulur. Hayat onun için inişli çıkışlı, ağır darbeli geçerken aynı gün içerisinde hayatını altüst edecek iki haber alır. Bu öğrendikleri sonucu büyük bir yıkım yaşar. Yaşadığı kayıp sonucu travma yaşar ve günlerce hasta yatar. Sonrasında kayıplarıyla yüzleşir ve yaşadığı kayıpların yasını tutmaya devam eder. Zezé'nin yaş aldıkça yaşadıklarını, Şeker Portakalı'nın devamı olan Güneşi Uyandıralım ve Delifişek romanlarını da okuyabilirsiniz.
Şeker Portakalı
Şeker PortakalıJosé Mauro de Vasconcelos · Can Yayınları · 2022229,4bin okunma
Reklam
96 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Gece , pencerenin önünden geçedursun , şiir defterimi okuyorum ve ben farkına varmadan, çocukluğum usulca, hayatımın sonuna kadar benim için bir bilgi ve tecrübe kaynağı olacak, şu insan ruhunun kütüphanesi olan belleğimin dibine çöküyor.
Çocukluk
ÇocuklukTove Ditlevsen · Monokl Yayınları · 2021519 okunma
168 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Herkese selam.. Eylül ayına #hasanaliyücelklasiler dizisi ile Tolstoy'un yarı otobiyografik üçlemesi ile giriş yapmış bulunmaktayım. Dünyanın en büyük yazarlarından birinin doğuşunu müjdeleyen #çocukluk #levtolstoy 'un yarı otobiyografik ilk eseridir. Tolstoy’un bu eseri, “İlk Gençlik” ve “Gençlik” olmak üzere üç seri kitaptan oluşuyor. Tolstoy’u tanımak ve anlamak için iyi bir başlangıç diyebilirim. Çocukluğu “On yaşında küçük bir çocuğun gözünden okuyoruz” Lev Tolstoy / Çocukluk Varlıklı bir ailenin çocuğu olarak büyük bir malikânede dünyaya gelen Tolstoy'un annesine duyduğu sevgiyi ve bağlılığı, babasına duyduğu saygıyı ve hayranlığı, kardeşleri ve arkadaşlarıyla oynadığı oyunları, o dönemin toplumsal yapısını, öğretmeniyle ilişkilerini, aldığı eğitimleri, masum çocukluk aşklarını, küçük yaşta annesinin ölümüyle ruhunda açılan yaraları, bu acıyla baş etme sürecini, kendini beğenmemesinin çirkin bulmasının altında yatan nedenleri, kardeşlerinden hep bir adım geride kalışını, hassas ve utangaç yönlerini, mütevazı oluşunu, soran ve sorgulayan özelliklerini, sevgi ile nefret arasındaki gidiş gelişlerini samimi bir dille anlatıyor. ”Bir daha geri gelmeyecek mutlu çocukluk dönemi! Çocukluk anılarını nasıl sevmez, nasıl üstüne titremez insan? Bu anılar ruhumu canlandırır, yüceltir ve benim için en güzel zevklerin kaynağıdır”
Lev Tolstoy
Lev Tolstoy
Çocukluk
Çocukluk
Çocukluk
ÇocuklukLev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20107,1bin okunma
176 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Masumiyet
MASUMİYET 𝓚𝓪𝓵𝓫𝓮 𝓮𝓶𝓪𝓷𝓮𝓽 𝓬̧𝓸𝓬𝓾𝓴𝓵𝓾𝓴… 𝓨𝓪𝓵𝓷ı𝔃𝓵ı𝓴. “𝓘̇𝓷𝓼𝓪𝓷” 𝓷𝓮 𝓴𝓪𝓭𝓪𝓻 𝓭𝓪 𝔂𝓪𝓵𝓷ı𝔃𝓭ı𝓻. 𝓡𝓪𝓫𝓫𝓲𝔂𝓵𝓮 𝓫𝓲𝓻𝓵𝓲𝓴𝓽𝓮 𝔂𝓪𝓵𝓷ı𝔃𝓭ı𝓻. 𝓡𝓪𝓫𝓫𝓲 𝓲𝓬̧𝓲𝓷 𝔂𝓪𝓵𝓷ı𝔃𝓭ı𝓻.. Merhaba arkadaşlar, hız çağının hızına kapılıp adeta sürüklendiğimiz şu ahir zamanda çocuklarımızın ve gelecek neslin ne kadar büyük tehlikeler altında olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Çocukların doğal olandan uzaklaşması demek bir anlamda Rabbinden yani özünden uzaklaşması demektir. Sevgili Hayati Sır’ın bu konuda sizlere söyleceği çok kıymetli şeyler var. Sadece çocuklarımız için değil kendi çocukluğumuz için de dikkate almamız gerekenler var. Daha doğum anından başlar her şey diyor. Doğumu rahimden olan doğallığını kaybetmeden yaşayan nesillerin sonunun geldiği şu çağda gelin bu çağrıya kulak verelim. Masumiyetin en güzel temsili manolyalarımız, çocuklarımızı teknolojiden ne kadar uzak tutabilirsek, bir çocuğu kurtarabilirsek bu dünyanın hız (haz) ortamından her şey düzelir, değişir. Sevgili Hayati Sır’ın tüm kitaplarının olduğu gibi bu kitabında çok derin okuyarak anlaşılması gerek. Anne babalar gelin bu çağrıya kulan verin.. @hayatisir
Hayykitap
Hayykitap
#herkesiniyiliğiiçin #hayatisir #manolya #masumiyet
Masumiyet
Masumiyet
Hayati Sır
Hayati Sır
Masumiyet
MasumiyetHayati Sır · Hayykitap · 202345 okunma
168 syf.
·
Puan vermedi
Tolstoy’ un çocukluk dönemini Nikolay’ın ağzından anlattığı yarı otobiyografik romanı… Annesinin ölümü, yaşadığı çocukluk aşkları, hiç unutamadığı hüzünlü anları, pişmanlıkları, sevinçleri, aile ilişkileri, eğitimleri hepsi gözler önüne seriliyor. İyi okumalar…
Çocukluk
ÇocuklukLev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20107,1bin okunma
Reklam
168 syf.
7/10 puan verdi
Abi, bana bir rüya göstersene
Bir kardeşe sahip olmak nedir? Eğer hiç tatmadığınız bir duyguysa, tek çocuk olmak size gayet tabii tatlı gelebilir. Anne babanızın tüm ilgisi üzerinizdedir, her isteğiniz yerine getirilir, üstünüze titrenir, biraz da maddi durumunuz iyiyse, her türlü imkandan faydalanmanızı, en iyi eğitimi, sosyal imkanları vs. almanızı sağlayacak tüm kaynaklar
Süslü Hatıralar Sahnesi
Süslü Hatıralar Sahnesiİsmail Güzelsoy · Karakarga Yayınları · 2018224 okunma
200 syf.
·
Puan vermedi
·
8 günde okudu
Kapıdan çıkana, ülkesini bir daha dönmemek üzere terk eden biri gibi tekrar arkasına baktı. Ama bu konuyla ilgili üzüntüsü biraz da olsa hafifleten bir şey vardı. Zavallı Nemecsek Macun Cemiyeti'nin kendisinden özür dilediğini öğrenebilmesine yetecek kadar yaşayamamıştı ama uğruna hayatını verdiği vatanını kaybetmenin acısını duymaktan da kurtulmuştu. Bu Boka'ya teselli veriyordu. Kitap böyle bitiyordu bir çocuk General ve bir çocuk cesur kahraman büyük kalplerinin hikayeleri... Okuyun mutlaka
Pal Sokağı Çocukları
Pal Sokağı ÇocuklarıFerenc Molnar · Kapra Yayıncılık · 202324,5bin okunma
282 syf.
8/10 puan verdi
·
8 günde okudu
Güzel bir kitaptı, okunmaya değer.
Güzel, sade ve akıcı bir dile sahip bir romandı. Okurken zorlanmıyorsunuz. Yazarın gerçek hayatını anlattığını bilmekte ayrı bir okuma zevki veriyor insana. Bu benim okuduğum ilk Maksim Gorki kitabi. Yazarı ve yazma üslubunu sevdim. O dönem ki Rusların yaşam tarzına ilişkin çok şey öğrenmeme sebep oldu. Ayrıca yazarın kendi çocukluğuna dair gözlem yeteneğine de hayranlık duyduğumu eklemeliyim. Çoğunlukla zorlu ve yer yer eğlenceli bir çocukluğu olmuş. Ama genel olarak bakınca o dönem şartları pek kolay değilmiş. Çocukluğun insanın ileriki hayatındaki etkilerinin muazzamlığiı düşünülürse, yazarın diger kitaplarını okurken, yazarin çocukluğunu bilmek benim için güzel bir rehber olacak. Severek okuduğum bir kitaptı ve okumayı düşünen herkese tavsiye ediyorum. Okuduğunuza kesinlikle pişman etmeyecek bir kitap.
Çocukluğum
Çocukluğum
Çocukluğum
ÇocukluğumMaksim Gorki · İş Bankası Kültür Yayınları · 201415,6bin okunma
32 syf.
10/10 puan verdi
En Sevdiğim Kitap
Küçükken yaklaşık on bin kere okuduğum kitap. Şu sıralar kayıp da olsa kitaplığımın rafında gözüme çarptığında hâlâ arada açıp okurum bir kere daha. Nedense okuduğum şey bu yaşımda hâlâ bilgece gelir bana. Ya da belki de sadece elime aldığımda şu anki benden ve onun kasvetli dünyasından uzaklaşma hissimdir bana bunu söyleten. Küçükken de anneme sürekli , tekrar tekrar bunu okuturmuşum. Acaba o zamanlardaki çocuk aklımın bu kitabı bu kadar hevesle hiç bıkmadan dinlemesinin sebebi neydi? Bilmiyorum ama o sebep en sevdiğim kitap sorulduğunda aklıma gelmesini ve hatta bazen samimi ortamlarda şaka ile karışık cevap olarak vermemi sağlayan şeydir Otobüs Tostos’u.
Otobüs Tostos
Otobüs TostosŞokuh Gasemnia · Timaş Çocuk Yayınları · 201699 okunma
Reklam
304 syf.
·
Puan vermedi
·
38 günde okudu
Boşluk Hissi’ne dair samimi bir itiraf
Hep, ebeveynlerimizin bize yaşattığı kötü hislerden bahsediyoruz, peki ya yaşatmadıkları iyi hisler? Kitap ebeveynlerimizin bize yaptıklarından ziyade yapmadıklarına odaklanıyor; eğilip saçımızı okşamamalarına, derdimizi anlattığımızda dinlememelerine veyahutta ihtiyacımız olan duyguları hissetmemizi sağlayacak ortam yaratamamalarına… Kitap “ihmal” kavramı üzerinde duruyor ve ihmal’in ayırt edilmesinin kolay olmadığına… Çünkü orada fark etmemize neden olacak ve “bana bunu bunu yaptı” dedirtecek hiçbir şey yoktur. Ama yetişkin olduğumuzda içimizdeki o “boşluk hissi” bir türlü geçmez ve nedenini de anlayamayız. Bir süredir çocukluk travmalarıyla ilgili kitaplar okuyorum ve bu kitap bana “olmamışlığın” önemine vurgu yaptığı için farklı geldi. Kitabı okurken “ihmal edilmişim” diyerek ağlamaya başladığımı hatırlıyorum. Yıllarca içimdeki boşluğu doldurmak için saçma sapan insanlardan dilendiğim ilgiyi sevgiyi hatırlıyorum, nereye gidersem gideyim tatmin olmuyorum, nereye gidersem gideyim hep bir şeyler eksik, yanımda dostlarım olsa da yalnızım, sevgilim olsa daha da yalnızım, bir yakınlık kuramadığım, kendimi cam pencerenin arkasından hayatı izliyormuşum gibi hissettiğim onca yıl… Bir şeyleri değiştirmek için onun nedenini bulmamız gerekiyor, bu kitap çocukken eve geldiğimde beni anlamaya çalışan bir ebeveyn eksikliğinin benim yetişkinliğime nasıl yansıdığını bana gösterdi. Bazı kitaplar insana çok yardımcı oluyor.
Boşluk Hissi
Boşluk HissiJonice Webb · Sola Unitas Yayınları · 20212,617 okunma
136 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Ne zaman yazarların çocukluğuna dair bir şeyler okusam kendi çocukluğuma da gidiyorum. Onların anılarıyla kendi anılarım arasında mutlaka bir bağ oluyor. Çünkü yazarların birçoğu içe dönük, duygusal ve gözlem yetenekleri mükemmel insanlardır. Ben de bu sebeple hepsini kendime yakın hissediyorum. Onların çocukken iç dünyalarında yaşadıkları hassasiyet benimkinden çok da uzakta değil. Saramago'nun bu çocukluk anılarında kendime yakın bulduğum çoğu yazarın da çocukluğunu gördüm: Proust vardı mesela o güzelim edebi betimlemeleriyle, Thomas Bernhard vardı yer yer öfkesiyle, Sylvia Plath vardı duygu yüklü hassaslığıyla, Albert Camus vardı yoksulluğuyla, Yaşar Kemal vardı köy yaşantısıyla ve ben vardım babaannesiyle olan ilişkisiyle... Sanırım büyük travmalar harici yaşanılan birçok çocukluk birbirine benziyor. Hele ki yazar çocuk daha çok kendisiyle ve iç dünyasındaki karakterlerle ilişki kurarak büyüdüyse.... İşte tüm bunlar bir çocuğu yetişkin yapan, içdünyasını besleyen, eksikliklerle birlikte yeteneklerini de ortaya çıkaran dinamo taşlarıdır. Yıkılan her bir küçük taşın önemi, o sırada olmasa bile yıllar sonra bilinçaltında ve bilinçdışında parlayarak kişiliğinin biçemini oluşturur. Yetenek ve kişilik, bu taşların hareketleriyle birlikte oluşturduğu ambiyansın harmanlanmış halidir. Jose Saramago'nun bu taşlardan oluşan küçük anılarını okumaktan çok mutluluk duydum. Özellikle Saramago'yu seven herkese tavsiye ederim.
Küçük Anılar
Küçük AnılarJosé Saramago · Kırmızı Kedi Yayınevi · 2018504 okunma
30 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.