d

Deneme inceleme eleştiri kuram edebiyat

1 üye
Takip
Kissinger tarafından belli bir biçimde daha önceden başlatılan Kuzey Amerika politikası, Vietnam ve diğer stratejik bölgelerdeki askeri yenilgilerin yol açtığı özeleştiriyle hazırlanmış bu yeni po­ litika, görünüşe göre yeni bir tür ele geçirme ve sömürgeleştirmeyi öngörmektedir ve galiba bombalar ve Napalın'dan çok kültür ve ekonomiyle uğraşacaktır. Herhalde sermaye ve kültür pi­yasalarında kısa ve orta vadeli savaşlar olacaktır. Olasıdır ki, ge­lecekte açlık ve azgelişınişlik emperyalizmin sömürü politikasına hız veren en güçlü silahlar olmaktan çıkacaktır. Daha yakın ge­ lecekte deniz kuvvetlerinin istilalarıınn yerini USIS 11 ve vakıf ku­rullarının yoğun çıkartmalarının alınası pek de olasılık dışı de­ ğildir. Ancak emperyalist saldırı cephe değiştirdiğinde ve hunlardan biri de kültür cephesi olduğunda, biz yine emperyalizmi askeri açıdan yenebilecek aynı yöntemlere başvurmalıyız -halkların devrimci kararlılıkları, kurtuluş hizmetindeki düşgücü, kitlelerin harekete geçirilmesi ve çeşitli gerilla eylemleri.
Sayfa 55 - Belge yayınları 1995
Kafka'yı ilgilendiren şey, her zaman kendi ilgasıyla ilişkili olan katışıksız, yoğun bir sesli maddedir; yersizyurtsuzlaştırılmış müzikal ses­tir; anlamdan, besteden, şarkıdan, sözden kaçan çığlıktır; hâlâ fazlasıyla gösteren bir zincirden kurtulmak için gerekli olan kopuş halindeki ahenktir.
Sayfa 15 - YKY yayınları temmuz 2000
Reklam
sen de benim gibi misin, bir an yıldızlar kadar yüksek, bir an sonra en düşük yaratıktan da küçük?”
Sayfa 135 - Aylak adam yayınları Kasım 2013
""Kral alfred bugün aynı toprakları görse, yine yığınların yaşadığını ama din adamlarının sayısının artarken dindarların sayısının azaldığını görecekti."
Sayfa 179 - Aylak adam yayınları Kasım 2013
"Beni, başımdan geçen felaketlerden ötürü sevdi, ve benim onu sevme sebebimde bana duyduğu şefkatti."
Sayfa 279 - Aylak adam yayınları Kasım 2013
Reklam