Ekoloji

Ekoloji

11 üye
Takip
Annelerimize ve Cem'e
"Dünya bize dedelerimizden kalan bir miras değil, torunlarımıza bırakacağımız bir emanettir."
Şiir
Bulut mu olsam, Gemi mi yoksa, Balık mı olsam? Yosun mu yoksa? Ne o, ne o, ne o. Deniz olunmalı oğul, Bulutuyla, gemisiyle, balığıyla, yosunuyla.
Reklam
·
Puan vermedi
Çevre ve Ekoloji
Çevre ve Ekoloji
Çevre ve Ekoloji
Mine Kışlalıoğlu
Mine Kışlalıoğlu
Fikret Berkes
Fikret Berkes
Çevre ve ekoloji konuları ile ilgili Türkiye içeriği olan, özgün ve genel okur kitlesine ulaşabilmesi amaçlanan Çevre ve Ekoloji isimli kitap , Dr. Mine Kışlalıoğlu ve Dr. Fikret Berkes tarafından yazılmıştır. İlk basımı Mayıs 1989 yılında yayınlanmış olup; on üçüncü basımı Ekim 2012 yılında yapılmıştır. Dili kolay anlaşılan, didaktik olmayan, sade bir dille yazılmıştır. Konusu: Çevre sorunları ve ekoloji biliminin temellerine oturtulmuş pratik çözümlerinden bahsedilmiştir. Ayrıca doğal kaynak kullanımı, toksik atıklar, nüfus artışı, toprak-su dengesi , şehircilik gibi konularda, çeşitli ülkelerin deneyimlerinden yararlanarak uzun vadeli çözümlere yönelik yeni bakış açıları da bu kitaba konu olmuştur.
Çevre ve Ekoloji
Çevre ve EkolojiMine Kışlalıoğlu · Remzi Kitabevi · 199172 okunma
Fıtratımızı bozmakla kalmayıp doğayı da incitmekte çığır açıyoruz...
Milyonlarca yılda şekillenmiş hassas ekolojik dengeyi ne denli farklı şekillerde bozduğumuzun farkında bile değiliz. Örneğin gübrelemede fosfor kullanımını düşünün. Fosfor ufak dozlarda bitkilerin yetiştirilmesi için elzem bir besin öğesidir. Ama fazla kullanıldığında zehirli hale gelir. Çağdaş sanayileşmiş tarım, tarlaların bolca fosforla suni gübrelenmesine dayanıyor ve tarlalardan boşalan aşırı fosfor yüklü atıklar nehirleri, gölleri ve okyanusları zehirleyip denizlerdeki yaşam üzerinde ciddi tahribata yol açıyor.
SANAYÎ DEVRİMİ ENERJİYİ DÖNÜŞTÜRMEK ve yeni ürünler geliştirmek için yeni yollar yarattı; böylelikle insanlığı, etrafını çeviren ekosisteme bağlı kalmaktan büyük ölçüde kurtardı. İnsanlar ormanları kesti, bataklıkları kuruttu, barajlar inşa etti, ovaları suladı, binlerce kilometre demiryolu döşedi ve gökdelenlerle dolu metropoller kurdu. Dünya Homo Sapiens’in isteklerine uygun hâle getirildikçe habitatlar ve türler yok oldu. Bir zamanlar yeşil ve mavi olan gezegenimiz, plastik ve betondan bir AVM’ye dönüştü.
görme
‘Bitkilerin bir rakibe üstün gelme çabası içinde daha hızlı büyümesine neden olan dinamiğe “ gölgeden kaçma” denir.’
Sayfa 51 - Yeni İnsan Yayınevi
Reklam
431 öğeden 421 ile 430 arasındakiler gösteriliyor.