İmam-ı Rabbânî Muceddid-i Elf-i Sânî

1 üye
Takip
ENFÜSÎ-ÂFÂKÎ MABUTLAR...
İmam-ı Rabbanî Ahmed Farukî Hazretleri, Mektubat adlı büyük eserinin I. cilt 40. mektuplarında: "Tasavvuf yolculuğundan maksat, İhlâs makamına varmaktır. İhlâs makamına kavuşabilmek için enfüsî-sübjektif ve âfâkî-objektif mabutlara tapınmaktan kurtulmak lâzımdır" diye buyurmuşlardır
Sayfa 54 - II. Bölüm. KAVRAMLARIN TEKÂMÜLÜ, Burak YayıneviKitabı okudu
HAKİKİ VAHDET-İ VÜCUD...
Büyük Doğu Mimar'nın ifâdesiyle: ""İmâm-ı Rabbânî Hazretleri ölçüsünü koyar: Hiçbir şey O'na bitişik değildir ve hiçbir şey O'ndan kopuk değil... Bu ne azîm bir ölçüdür! Ayrı olmak elinde mi bir kulun? Nasıl ayrı olunabilirmiş Allah'tan? Buradaki inceliğe dikkat edin: Ayrı nasıl olur, bitişik nasıl? Demek ki, kurtarıcı düstur budur; hiçbir şey O'na bitişik değil ve hiçbir şey O'ndan kopuk değil... Hakiki VAHDET-İ VÜCUD da budur... "Allah'tan başka mevcud yoktur"un sırrı burada... Hiçbir şey mutlak olarak ne gayr'dır, ne ayn'dır!"
Sayfa 140 - 140 5.Levha -Sır İdrakine Dair-, Zaman Sırra İlişik Sır, İBDA YayınlarıKitabı okudu
Reklam
İmâm Rabbânî Muceddid-i Elf-i Sânî Hazretleri
Oğlu Muhammed Ma'sûm Fârûkî hakkında şöyle buyurmuştur; Düşünme bundan sonra farklı bir sarhoş gibi, Benim gibi mey içmiş ve doymuş senin gibi.
Sayfa 51
İmam-ı Azan Rabbânî Hz.:
-Ariflerin kutbu, -Evliyâ-i kirâmın önderi, -Alllahü teâlânın sevgilisi, -İkinci binin yenileyucisi ve nurlandırıcısı -Alllahü teâlâya yaklaşan kalplerin kıblesi ...olup İmam-ı Rabbânî Hz. nin soyu, İkinci İslâm halifesi olan Hz. Ömer'ül Fârûk (radıallahü teâlâ anhüm ecmaîn) 'un soyundandır.
Sayfa 20
Ariflerin Kutbu İmam-ı Rabbânî Hz
Her yüz sene başında gelen Muceddid ile bin senede bir gelen Muceddid arasında çok fark vardır. Yüzle bin arasında ne kadar fark var ise, bu iki Muceddid arasında da o kadar, hatta daha çok fark vardır.
Sayfa 24 - İmam-ı Rabbânî Hz