m

Matematik ve Aşk

0 üye
Takip
sana değer verip sevgiyi bulacağıma x'e değer verir y'yi bulurum
Matematiğe fazla yoğunlaştım herhalde djjddhfb
Mecnunu değil,x'in tanımlı olduğu aralığı buluyoruz:))
Reklam
Beyin Jimnastiği #1
4 rakamını 3 defadan fazla kullanmadan, șu simgelerden istediklerinizi kullanarak 56 sonucunu bulunuz: +, -, x, *, ! (faktöriyel), karekök işareti, ondalık virgülü ve parantez. Üsler gösterilebilir fakat tekrarlayan ondalık kesirler sayı üzerinde bir noktayla gösterilemez. Verilen simgeleri istediğiniz kadar kullanabiirsiniz.
Sayfa 65 - Aylak·Kitabı okudu
Aşkın Matematiği
"Başkaları hep bölmeye çalıştı, Sen ise beni senden çıkarmaya Sen hep çarpmayı tercih ettin, Ben toplamaya çalıştıkça. Bir örnek vermek gerekirse matematikten, Bir daire gibiydik seninle, Merkezde sen, eşit uzaklıkta ben. Ne kadar istediysem de gitmeyi Bir türlü çıkamadım içinden. Ne tanjant umurumdaydı ne sinüs Hatta ne kadar eğri varsa çıkardım hayatımdan Sen ister kabul et, ister etme Aynı düzlemde paralel olmayan iki doğru Bir gün muhakkak buluşur aynı noktada..." #sezerozsoy
Diferansiyel denklemler...
Diferansiyel denklem, bir fonksiyon ile onun türevlerini ilişkilendiren denklemdir. Örnek olarak düz bir yolda ilerleyen arabayı ele alalım. Yolun tek bir koordinatı var; bunu x ile gösterelim. Arabanın zaman dilimi içerisinde bir t anındaki konumu x(t) fonksiyonu ile gösterilir. Örneğin, x(t) = t² olabilir.
Sayfa 241 - Paloma·Kitabı okudu
Metematiğin Platonik Dünyası
"Bunlar tam manasıyla nesnel olan doğrulardır. Bir matematiksel savın Platonik varoluşa sahip olduğunu söylemek, sadece onun nesnel anlamda doğru olduğunu söylemektir." Benzer şekilde, matematiksel kavramlar da "Platonik varoluşa sahiptir, çünkü nesnel kavramlardır." ................................................[] Roger Penrose (Matematiksel Fizikçi)
Reklam
34 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.