Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
Robot avukat
GPT-4'ün en büyük gelişim alanlarından biri hukuk. Hukuk alanında o kadar donanımlı ki bir önceki sürüm olan GPT-3.5, avukatlık sınavlarında son %10'luk dillimde kalırken, GPT-4 ilk %10'luk dilime girebiliyor. Yani sınava 9 insan, 1 yapay zekâ girmişse sonuçta GPT-4 birinci oluyor. Zihninizde beliren "Robot avukatlar mı geliyor?" sorusunu duyar gibiyim. Cevap ise belli. "The Worls's First Robot Lawyer" yani "Dünyanın ilk robot avukat projesi" piyasa sürüldü bile.
YÖNETİM
Robo-psikolog başını salladı."Benim alanıma girdiğinizi görüyorum. Ama galiba bütün politikacılar bunu yapmak zorundalar. Fakat açıkçası hikâye böyle sona erdiği için çok üzgünüm. Ben robotları severim. Hatta insanlardan daha çok severim onları. Sivil bir yönetici olarak çalışabilecek robot yapılabilseydi, herhalde bu işi insanlardan çok daha iyi başarırdı. Robot Yasaları yüzünden insanlara zarar veremez, diktatörlük, ahlaksızlık, aptallık edemez ve peşin yargılara saplanmazdı. Böylece uygun bir süre hizmet ettikten sonra görevinden ayrılırdı. Ölümsüz olmasına rağmen hem de. Çünkü insanlara, onları bir robotun yönettiğini açıklayarak zarar veremezdi. İdeal bir şey olurdu bu."
Sayfa 212Kitabı okudu
Reklam
"Yeni dünyanın 'cesur' içi boş insanı uygarlığı teknolojik gelişmeyle tarif ediyor. Geliştirdiği robotlar kadar kendisini robotlaştırdığının farkında olmadan."
Bu Bilgi Burada Dursun ;)
Çekoslovak yazar Karel Capek'in R.U.R. adlı piyesiydi bu. 1921'de yazılmış ve 1923'de İngilizce'ye çevrilmişti. R.U.R. harfleri, Rossum'un Evrensel Robotları'nı temsil ediyordu. Frankenstein gibi Rossum da yapay adamlar yaratmanın sırrını bulmuştu. Bunlara, "işçi" anlamına gelen Çekçe bir kelime olan "robot" adı verilmişti, ve sözcük İngiliz diline girerek sıkıca tutundu.
Sayfa 11 - Asimov'un ÖnsözündenKitabı okudu
"İnsanları robotlaştırıp birer modern köle haline getirmeye çalışanlar unutmamalı ki; insan parmak izi gibidir, hiç birbirine benzemez. Bu nedenle insanları kendi kurallarıyla kimse köleleştiremeyecektir."
" İnsanla robot arasındaki fark, aklın varlığı ve yokluğu arasındaki fark kadar önemli değildir."
Reklam
"Görenekleri izledikçe robot gibi davranırız, toplumun ya da topluluğun izdüşümünde yaşarız."
Isaac Asimov - Robot Rüyaları
"Tüm robotların yorgunluk ve acıyla ezildiğini, hepsinin sorumluluktan ve hizmet vermekten bıktıklarını gördüm ve dinlenmelerini arzu ettim." "Fakat robotlar ezilmez, onlar bıkmaz, dinlenmeye ihtiyaçları yoktur", dedi Calvin. "Gerçekte öyle Dr. Calvin. Ben rüyamı anlatıyorum. Rüyamda bana, robotların kendi varlıklarını koruması gerekiyormuş gibi geldi."
Üç Robot Yasası 1. Bir robot, bir insana zarar veremez. Ya da hareketsiz kalarak bir insanın zarar görmesine neden olamaz. 2. Bir robot, insanların verdikleri emirlere uymak zorundadır. Ancak bu tür emirler Birinci Yasayla çeliştiği zaman durum değişir. 3. Bir robot, Birinci ve İkinci Yasalarla çelişmediği sürece varlığını korumak zorundadır.
Sayfa 1 - İthakiKitabı yarım bıraktı
"Ötekiler öldü. Sizin öldürüldüğünü gördükleriniz gerçek insanlardı. Asıl onları izleyenler robottu." Garrett'ın nutku tutuldu.
Sayfa 135Kitabı okudu
Reklam
Pozitronik / Nöronik
"Robotların hisleri olmaz, sadece o hisleri taklit eden pozitronik tepkileri olurdu. (Belki insanların da hisleri değil, sadece his diye yorumlanan nöronik tepkileri vardı.)"
Sayfa 388Kitabı okudu
Duygusuzlaşmak, robotlaşmaya gebeliktir.
Birgün robotlar bizden daha akıllı olabilirler, ama hiç ağlayamayacaklar.
Sayfa 108 - ODTÜ YayıncılıkKitabı okudu
19 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.