"Demokrasi" rejimi "katılığı" ve "dondurulmuş kurallar" düzenine karşıttır; daha doğrusu tutuculuğa ve kör gelenekselciliğe düşmandır. Batılı yazarların ifadelerine göre "demokrasi", kanun ve düzen soruları açısından her zaman için sosyal değişikliklerden yana fakat buna karşılık her zaman için mevcut kuruluşlara, sosyal düzene ve verilere karşı "tenkitçi" karakterde olmalıdır. Zira "demokrasi" şunu iyi bilir ki inançların dinamizminden yoksun kaldığı an, toplumlar daha önceki kötü ve adaletsiz düzene düşeceklerdir. Demokratik düşünce daima gerçeği aramalıdır; demokratik ruhlu her insan ise, hiçbir şey bilmediğini bilen kimse olduğunu unutmamalıdır.
"Sosyal devlet ilkesinin etkinliği veya diğer bir ifadeyle sosyal devletin gerçekleşme oranı, siyasal iktidarın ekonomi politikası alanındaki tercihlerine bağlıdır." (Türk anayasa hukuku dersleri - Kemal gözler - kitabından alıntıdır)
Silahlı Kuvvetlerimizde, adlarını duymadığımız, yüzlerini görmediğimiz subaylardan oluşan bir sağlıklı yapı var. Bütün olup bitenlere karşı, Silahlı Kuvvetleri ayakta tutanlar bu adsız kahramanlardır işte.