Profil
82 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Öncelikle kitaba bayıldım, kişisel gelişim klişelerinden ziyade hayatınıza uyarlayabileceginiz gerçek stratejilerle dolu. Sadece kılıç kitabı diye bakmamak lazım.
Beş Çember Kitabı
Beş Çember KitabıMiyamoto Musashi · Kopernik Kitap · 2018444 okunma
Bilmediğin bir oyun oynuyorsan, bırak önce diğer taraf hamlesini yapsın.
Sayfa 404 - Sesli KitapKitabı okudu
Reklam
Rommel
“Örs yerine çekici tercih etmek daha iyidir!”
Sayfa 211 - Kastaş YayıneviKitabı okudu
208 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
TUNA NEHRİ'NİN TARİHİ COĞRAFYASI VE JEOPOLİTİĞİ
"Tuna Nehri, kaynağından denize döküldüğü noktaya kadar Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Romanya, Moldovya ve Ukrayna olmak üzere toplam on ülkenin topraklarından geçmektedir." "Tuna Nehri boyunca ULM (Almanya), Linz, Viyana (Avusturya), Bratislava (Slovakya), Budapeşte (Macaristan),
Tuna Nehri’nin Tarihi Coğrafyası ve Jeopolitiği
Tuna Nehri’nin Tarihi Coğrafyası ve JeopolitiğiFiliz Yıldırım · Hiperlink Yayınları · 20192 okunma
348 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
NAZLI TUNA'NIN İNCE DONANMASI (18. Yüzyıl)
"Osmanlı'nın kalbinin attığı coğrafya Tuna..." Tarihin en eski devirlerinden itibaren Tuna Nehri'ne ve havzasına sahip olan devletler siyasi, askeri, iktisadi, vb. açılardan büyük avantajlara sahip oldular. Dr. Filiz YILDIRIM'IN bu çalışması yukarıda yine ondan alıntıladığımız cümlelerden de anlaşılacağı gibi Osmanlı İmparatorluğunun
Nazlı Tuna'nın İnce Donanması
Nazlı Tuna'nın İnce DonanmasıFiliz Yıldırım · Hiperlink Yayınları · 20192 okunma
TUNA NEHRİ KOLLARI VE BOĞAZLARI
Tuna'da İngiltere'nin işi neydi? İngiltere hasat zamanı kıyıları dolduran altın renkli hububatla ilgili olarak buradaydı.
Sayfa 30 - hiperyayınKitabı okudu
Reklam
giriş
Dünya siyasetinde kendisini korkulacak bir güç olarak hissettiren Rusya, 19.yüzyılda da Osmanlı Devleti'nin en büyük rakiplerinden biri oldu. Özellikle Karadeniz'de kurmak istediği hakimiyetle, kuzeyden Tuna'ya, oradan da Balkanlar'a geçmeyi ve bu vesileyle Akdeniz'e inmeyi hedeflemekteydi.
Sayfa 17 - hiperyayınKitabı okudu
giriş
Ekonomik ve ticari potansiyeli zengin olan Tuna'nın, Orta ve Batı Avrupa ekonomisi bakımından, boğazlarla ilintili olarak ele alınması gerekmektedir. Zira boğazlar, buradaki ticaret akışının belki de en önemli güzergahıdır. Bu sebeple Avrupa ekonomisi geliştikçe Türk Boğazları gibi Tuna Nehri de Avrupa politika alanına girmiş ve bu nehir uğruna yapılan mücadeleler artmıştır.
Sayfa 17 - hiperyayınKitabı okudu
giriş
Tuna Nehri havzası, dünyanın en büyük uluslararası nehir havzası olma özelliğini taşımaktadır. Bu havzanın yüzölçümü 817.000 km2'dir.
Sayfa 15 - hiperyayınKitabı okudu
Dördüncü Bölüm
Osmanlı Devleti’nin coğrafyası, zengin maden yataklarına sahipti. Bu doğal imkanlar sayesinde, Osmanlılar’, uzun yıllar boyunca tüm temel savaş malzemelerinde kendi kendilerine yetebilmişlerdir. Devlet toprakları sınırlarında çıkardıkları ve işlettikleri yerli kaynaklardan dolayı, dışa bağımlı olmaktan da korunmuşlardır.
Sayfa 239 - hiperyayınKitabı okudu
Reklam
İDARE VE TEŞKİLAT BAKIMINDAN TUNA DONANMASI
Deniz/nehir kuvvetleri, hakimiyet alanı kara olan devletler için çok gerekli değilse de, adalarda ya da deniz-nehir kıyılarında meskûn olan devletler için son derece önemlidir.
Sayfa 57 - hiperyayınKitabı okudu
yollar, araçlar, sonuçlar...
Taktik bakımdan seçkin Alman generali Erwin Rommel bile mekanize birimlerinin yakıt yetersizliğine çözüm bulamadı.
Sayfa 34
Kazanma Sanatı
Sonuçları araçlara uydurmak kendi içinde bir sanattır.
Sayfa 32
375 öğeden 316 ile 330 arasındakiler gösteriliyor.