t

Türk Milliyetçiliği

4 üye
Takip
Milliyetçi Hareket meşruiyetçidir. Anayasayı, demokratik nizamı savunur. Partimizin milliyetçilik anlayışı anayasanın başlangıç kısmında ifadesini bulmuştur. Milliyetçi Hareket, Türk milletinin bütün fertlerini kaderde, kıvançta ve tasada ortak. bölünmez bir bütün halinde milli ülküler etrafında toplayan ve milletimizi, dünya milletleri ailesinin eşit haklara sahip şerefli bir üyesi olarak milli birlik ruhu içinde daima yüceltmeyi amaç bilen Türk milliyetçiliğinden hız ve ilham alır.
Sayfa 44 - Alparslan TÜRKEŞ
Bütün şehirde İngilizce ve Türkçe olarak herhangi bir milliyetçiye yardım edenin ölüme mahkum edileceğini ilan eden afişler asılmıştı.
Sayfa 78
Reklam
Türk milliyetçiliğinin gayesi; Türk milletinin ebedi bekasını, onu millet yapan değerler ile birlikte, insanlık var olduğu müddetçe sağlamaktır. Milliyetçilik, bu beka ile ilgili bir tehdit algıladığı anda hiçbir kişisel menfaati ve bahaneyi tanımaz. Bütün sahip olduklarıyla birlikte bu tehdidi ortadan kaldırmaya yönelik eyleme geçer ve tehdit ortadan kalkana kadar durmaksızın mücadele eder.
Berkan SözerKitabı okudu
558 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Vahit hoca kitapta Türk tarihini en eski çağlarından günümüze kadar inceleyerek Türk kimliğinin oluşmasında etkili olan olguları, olayları ve şahsiyetleri ustalıkla yazıya aktarmış. Akademik bir dil kullanmamaya özen göstermiş ve tarihi olayların her birini o işin uzmanı olan hocalardan okuyarak incelemiş. Daha önceden pek çoğu hocanın Milli Devlet gazetesindeki yazdığı yazılarından oluşan kitapta çok önemli tespitler bulunmakta ve Türk tarihini bütüncül bir bakış açısı ile ele alması bakımından oldukça önem arzetmekte. Kendine Türk diyen her yetişkin insan tarafından mutlaka okuması gereken bir kitap diye düşünüyorum. Okuyacak olanlara şimdiden iyi okumalar dilerim.
Türk Kimliğinin Kaynakları
Türk Kimliğinin KaynaklarıVahit Türk · Töre-Devlet Yayınları · 20241 okunma
"Genç kuşaklara devletin örgün eğitimi içinde büyük ülküler aşılanmazsa onlar kendilerine mutlaka büyük hayaller kurduracak birtakım odaklar bulur, çünkü tarih ve milli bilinç, onlar farkında olmasalar da kişileri rahat bırakmaz. İnsanların şu cemaat, bu hoca efendi, o fikir akımı diye sürekli bir arayış içerisinde olmasının altındaki gerçek neden, acaba devletin, özellikle de okulların insanları yeterince tatmin etmemesi ve insanların devlete güven duymaması olabilir mi?"
Sayfa 57
"Ulus kimliğinin oluşmasında ve değişmesinde etkili ögelerden biri de dindir. Din hem tek tek bireyleri hem de bütün olarak bireyin çeşitli bağlarla mensubiyet duygusu taşıdığı toplumu çepeçevre kuşatır, bireyin ve toplumun pek çok davranışına yön verdiği gibi yeni davranış biçimlerinin doğmasına da yol açar, kimliğin belirleyici ögelerinden biri olarak dili ve edebiyatı etkiler. Ulusun geleneğinde var olan ve kimliğini belirleyen birtakım ögeler zaman içerisinde dinin koruyucu kanatları altına sığınır, hatta 'kutsal' kimliğine bürünüp dokunulmazlık şemsiyesi altına girdiği de olur, yer yer de dinin birtakım uygulamaları gelenek durumuna gelebilir. Bir dini benimseyip onun çizdiği çerçeve içerisinde yaşa- yan bir toplum, zaman içerisinde o dini, kimliğinin doğal bir parçası durumuna getirir. Dinlerin bireylerin ve toplumların hayatındaki büyük etkisi dolayısıyla bazen bütünüyle bir kimlikten başka bir kimliğe göçüş yani "asimilasyon" da yaşanabilir. Bu durumun Türk tarihinde, onuncu yüzyıla kadar Türkçe konuşup Hristiyanlaştıktan sonra Slavlaşan Bulgarlar başta olmak üzere pek çok örneğini göstermemiz mümkündür. Bulgarlar örneğinin tam karşıtı olarak da Moğolistan dışına çıkan ve tarım kuşağındaki Türkler arasında yaşamak durumunda kalan Moğolların kısa sürede İslamlaşması ve Türkleşmesi gösterilebilir. Bu tür sosyal dönüşümleri elbette tek sebebe bağlamak doğru olmaz ancak dinin belirleyici sebeplerden biri olduğu rahatlıkla söylenebilir."
Sayfa 19
Reklam
206 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.