Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Emine Stürk

304 syf.
·
Puan vermedi
·
14 günde okudu
Yaş: +17 2018 Nobel Edebiyat Ödülü alan yazarımızdan okuduğum ilk kitaptı. Akıcı yer yer Blake’ den çevirilerle ilerleyen kitabın ismi de Blake’nin dizelerinden gelmektedir. Polonya’ nın Çekya sınırında yeşillikler içinde yaşayan kahramanımız beş altı evden oluşan kasabada kışları üç beş arkadaşı ile mücadele vermekte ve yazın gelen insanların evlerini kontrol etme işiyle uğraşmakta. Kahramanımızın yaşı ilerlemiş, hayvan dostu, vejeteryan, çevre tarafından garip bulunan bir kadın. Astrolojiye, yıldız dizilimlerine meraklı ve kişilerin isimlerine göre ölüm tarihlerini, kişilik özelliklerini çıkartabiliyor. Kitabın ilginç yönü sade, akıcı anlatımla cinayet romanını merakla su gibi okumuş olmam. Bunun sebebi masalsı bir anlatımla da birleştirilmiş olması sanırsam. Yazarımızın da kitabın cinayet romanından çok ön plana çıkarmak istediği görüşleri olduğuna inanıyorum.
Sür Pulluğunu Ölülerin Kemikleri Üzerinde
Sür Pulluğunu Ölülerin Kemikleri ÜzerindeOlga Tokarczuk · Timaş Yayınları · 20201,848 okunma
Reklam
176 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Kitapta genel olarak çocukluk travmalarının insan hayatına etkilerini gerçekçi bir biçimde ortaya koymuş. Orta siyah, yarı siyah, az siyah sınıflandırmasının ortasına doğmuş; babası tarafından bu yüzden terk edilmiş, anne demesine bile izin verilmeyen bir kız çocuğu. Gelecekte bu zorluklara inat kendine “Bride” ismini vererek kozmetik dünyasında başarıya ulaşmış bir iş kadını olması. Kitap sadece Bride’ nin kendisini değil çevresindeki kişilerin de kısa kısa çocukluğundaki etkileri yetişkinliğine değinmekte. ***Çocuk istismarı, ırkçılık, pedofili gibi konuları da içinde barındırdığı için +18 bir kitap olduğunu düşünüyorum. ***Kitap kısa da olsa akıcı fakat etkisi çok yoğun. Çocuklar kime emanet? Çocuklar küçük yaşta nelere maruz kalıyor? Sadece aileleri de değil çevrelerinde nelere maruz kalıyor? Ailelerin böyle durumlarda ne gibi tutumları, davranışları olmalı? Bunların hepsi kitabın kapağında kapattığımda bende oluşturduğu ve araştıracağım sorular oldu. ***Kitapta sevdiğim yön karakterlerin gözünden her olayı görebilmemiz. Kız, annesi, sevgilisi, arkadaşı, suçladığı kişi, yolda bulunan kız. Ortadaki bir olayı tüm karakterlerin gözünden akıcı, sıkmadan analiz ettirilebiliyor yazar. Haklılıklar, pişmanlıklar, deneyimler, ağlamalar, isyanlar, heyecanlar, suçluluklar bu dünyanın var olanları. Var olanı tüm karakter gözünden görmek güzeldi.
Tanrı Çocuğu Korusun
Tanrı Çocuğu KorusunToni Morrison · Sel Yayıncılık · 2016703 okunma
·
Puan vermedi
·
Beğendi
İlham veren öğretmen olabilmek hatta öncesinde ilham veren anne baba olabilmek. Önemini bu günlerde daha çok hissediyorum. Hayal kurmakta zorlanan, dış dünyanın gerçekçiliğinde daha sekiz, dokuz yaşlarında boğulmuş çocuklarımız. 2+2 , beyaz=ak, A) B) C) D) den kalan. Hissiyatın bu yaşamda ayakta tutan en dirençli şey olduğuna inananlardanım. 1453, 1881, 1324 vs. Peki o çocuk oranın Fatih’in bastığı toprak, Atatürk’ün gözlerinin değdiği yer, Orhan Gazi’nin ilmek ilmek dokuduğu bir ülke hissiyatını almıyorsa evet almıyor. Aldırtmalıyız, ilginç yönlerini, onları keşfe çıkartacak, kalp sızısını öğretecek soruları bulmalıyız, buldukça da sormalıyız.
Salih Uyan
Salih Uyan
Öğretmenin Kişisel Gelişim Rehberi
Öğretmenin Kişisel Gelişim RehberiSalih Uyan · Timaş Yayınları · 2020224 okunma