KÖTÜ HAFIZANIN SORUMLULARI
2-) kötü Hafızanın ikinci sorumlusu Özgüven azlığıdır insan beyninde biyolojik bir saat vardır Eğer o saatte bilerek ve irade ederek sabah yedide kalkacağınızı söylerseniz öyle programlanmış olursunuz sabah 7'de kolayca kalkarsınız kolunuzdaki saate güvendiğimiz kadar hafızamıza da güvenirsek bizi yanıltmaz.
KÖTÜ HAFIZANIN SORUMLULARI
1-) Kötü hapishanenin 1 sorumlusu dikkatsizliktir düşüncesini yoğunlaştırabilen kişi konuya konsantre olabilir dikkat edilmeden dinlenen bilgiler okuma yazılmış gibidir hemen silinir.
Reklam
KÖTÜ HAFIZANIN SORUMLULARI
Kötü hafızanın birinci sorumlusu, dikkatsizliktir. Düşüncesini yoğunlaştırabilen kişi, konuya konsantre olabilir. Dikkat edilmeden dinlenen bilgiler hemen unutulur. Kötü hafızanın ikinci sorumlusu, özgüven azlığıdır. İnsan beyninde biyolojik bir saat vardır. Eğer o saate bilerek ve irade ederek sabah 07.00’de kalkacağınızı söylerseniz; öyle programlamış olursunuz. Kolumuzdaki saat kadar hafızamızdaki saatimize güvenirsek, bizi yanıltmaz. Kötü hafızanın üçüncü sorumlusu, önem vermemektir. Unutulan bilgiler, genellikle o kişi tarafından önemsenmeyen bilgiler olacaktır. “Unuttum” demek mazeret olmaz, çünkü o konuya önem vermediğiniz anlamına gelir. Kötü hafızanın bir sebebi de duygusal boyutunun ihmal edilmesidir. Kelimeler ve heyecan beraber öğrenilirse kolay unutulmaz. Merak hissi, duygusal gücü artırır. Bunun için, “Merak, ilmin hocasıdır.” denilmiştir. Kesinlikle unutmamanız gereken bilgileri not edin. Aldığınız notları zaman zaman tekrar ederseniz, bilgiler kalıcı hafızaya işlenir. Kötü hafızanın önemli sebebi, bilgilerin kullanılmamasıdır. Zihinsel uyarıcıların çok olduğu, bilgilerin tekrar edildiği bir beyinde, unutkanlık olmaz. İnsan beyni “kullan ya da kaybet” kuralı ile çalışır. (Kendinizle Barışık Olmak)
190 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
328 günde okudu
KÖTÜ HAFIZANIN SORUMLULARI
Kötü Hafızanın Sorumluları 1. Dikkatsizliktir. 2. Özgüven azlığıdır. 3. Önem vermemektir. 4. Akılda tutma tekniğini bilmemektir. 5. Duygusal boyutun ihmal edilmesidir. 6. Bilgileri not etmemektir. 7.Bilgilerin Kullanılmamasıdır.
Kendinizle Barışık olmak
Kendinizle Barışık olmakNevzat Tarhan · Timaş Yayınları · 2017882 okunma
208 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
Yazar bu eserinde ;insanlar arası ilişkileri düzeltmenin aile bağlarını güçlendirmenin kendini ,eşini ve çocuklarını daha iyi tanıyabilmenin en önemli yönteminin "kendinizle barışık olmanız "olduğunu vurguluyor. Nevzat Tarhan:" Hafıza ve zeka geliştirilebilir," "kötü hafızanın sorumluları, dikkatsizlik, özgüven azlığı, önem vermemek, duygusal boyutun ihmali ve öğrenilen bilgilerin kullanılmamasıdır" ,iddialarında bulunuyor. Depresyon ,panik atak ,yorgunluk, Kronik yorgunluk sendromu gibi durumların belirtileri ve tedavi yöntemlerinden bahsediyor. "iyi olacağım" demenin faydaları ve güzel düşünmenin beyne olan mucizevi olumlu etkilerinden örnekler veriyor. Öfke kontrolü, ahlaksızlık, şiddet, satanizm,bağımlılık gibi gençlerin karşı karşıya olduğu problemler ve çözüm önerilerine de yer vermiş eserinde... Yapabileceğiniz küçük testlerle ,bizlere kendimizi tanıma fırsatı sunuyor; eşinizi yeterince tanıyor musunuz? Çocuğunuz hangi zeka türüne sahip? vb Hülasa ,kendimizle barışık olmaksa hedefimiz, duygularımızı eğitip yönetebilmeliyiz.
Kendinizle Barışık Olmak
Kendinizle Barışık OlmakNevzat Tarhan · Timaş Yayınları · 2012882 okunma