Mutlak iyi tanımının gereği kötülüğün gerçekleşmesini istiyor olamaz.
Kafa yorduğu meselelerden biri de Tanrının neden dünyada kötülüğün var olmasına izin verdiğiydi. -Augustinus
Reklam
"Ceşit çeşit düşünce, [Alexios'un] içini karıştırıyordu, İçten sevdiği ve kendisine karşı özel bir düşkünlüğünün bulunduğu Diogenès den öç almayı hiç mi hiç istemiyordu; yine de, durumu gözden geçirip, yapılmak istenen kötülüğün boyutunu düşününce, yaşamının kapıya gelmiş bir tehlike ile tehdit edilmekte bulunduğunu idrak ediyor ve yürekten yaralanıyordu.."
İnsanoğlunun ruhuna kötülüğün nasıl sızdığını kuşlar bile anlamıyor Tarihi Hoşça Kal Lokantası
Hariciler
İyiliğin tavsiye edilip kötülüğün sakındırılması ilkesinin şiddetin meşrutiyetine zemin olacak şekilde anlaşılmasında, bedevi kültürünün etkin olduğu görülmektedir. Zira bedevi toplumlarda söz konusu işlevi görecek herhangi bir kurumun olmaması, bireysel müdahaleyi meşrulaştırmaktadır. Bu nedenle Haricilere göre kötülüğe sapanlara silahla müdahale edilmelidir.
Sayfa 71 - Bilimsel araştırma yayınlarıKitabı okudu
"İnsanoğlunun ruhuna kötülüğün nasıl sızdığını kuşlar bile anlamıyor."
Sayfa 105 - Doğan KitapKitabı okudu
Reklam
Rönesans akıl bozukluğu biçimlerinin gün ışığına serbestçe çıkmalarına izin vermiştir; kötülüğün halk tarafından gö­rülür olması ona örnek ve kefaret olma gücünü vermek­teydi.
Delilik ve suç birbirlerini dışlamamaktadır; bunlar birbirlerinin neden ve sonucu olmaktadır. Kişi biraz daha fazla meczup veya biraz daha fazla suçlu olabilir, ama en büyük delilik bile sonunda kötülüğün tasallutu altında olacaktır.
Arkeoloji ve Günümüzde Yayılan Cahiliye Sapıklığı
"Onların İslamiyet öncesi ve İslami olmayan kültürleri hakkındaki farkındalıklarını medyada ve ilgili ülkelerin müfredatlarında teşvik edin ve bunu onlar için kolaylaştırın. Mesela hadi Mısır'ın Firavunlar medeniyetini canlandıralım. Hadi Firavunlar hakkında konuşalım ve onları pozitif bir ışıkta sunalım. Ve hadi onların medeniyetinden, o eski zamanlarda nasıl gelişimler ve başarılar kaydettiklerinden bahsedelim, İslami medeniyetten bahsetmenin yerini hadi bu alsın! Ve hadi İslam'dan önceki toplumların yerel kültürlerini canlandıralım. Hadi İslam öncesi Arabistan ve Arap milliyetçiliği hakkında konuşalım! Hadi Kuzey Afrika'daki Berber insanlarının tarihi hakkında konuşalım. Ve hadi Şam'daki Yunan ve Roma tarihinden bahsedelim. İşte arkeologlar tarafından İslam öncesi Ortadoğu tarihine büyük önem verilmesinin nedenini burada görmekteyiz. Mezopotamya hakkında ve Mısır'daki Firavunlar tarihi hakkında çok fazlaca konuşuyorlar. Bunun farkında olmalıyız ve İslam öncesi tarihimiz hakkında herhangi bir gurura da sahip olmamalıyız. Bunların hepsi cahiliyedir ve medeniyet olarak dahi adlandırılmamalıdır, çünkü değildir! Cehenneme bir yoldur, zulumattır, 10 karanlık üstüne karanlıktır! Ve firavun, kötülüğün bir sembolüdür, hiç bir şekilde pozitif bir ışıkla sunulmamalıdır!
İnsanın tarihi, kötülüğü yenmek isteyen iyiliğin savaşı değildi. İnsanın tarihi, insanca olan şeylerin tohumunu ezip öğütmek isteyen büyük kötülüğün savaşıydı.
Sayfa 24 - CAN
Reklam
Eğer köprü ayaklarımızın altında ters dönüyor ve bizi cehenneme fırlatıyorsa,bunun nedeni bilinçli bir şekilde aydınlığa karşı karanlığı seçmemizdir.
Sayfa 150 - PanamaKitabı okudu
İnsanoğlunun ruhuna kötülüğün nasıl sızdığını kuşlar bile anlamıyor.
Sayfa 105Kitabı okudu
Henüz iki gün önce "Ruh da ne ki? İstediğin her şeyi onun üzerine yıkabilirsin. İnsanda en önemli şey irade ve bilinç!" diye beyanda bulunan bir okurla polemiğe girerek, hazırladığı makalede, "Bu belki böyledir ama bazen fazla önemsemesek de, ruhumuzda olanların önemini göz ardı edemeyiz. Ruhsal dürtüler çoğu zaman, hatta tarihî olaylarda bile, başlıca etken olabiliyor. Ruh, iyligin ve kötülüğün ilk belirtilerinin oluştuğu kaynaktır. Ruh, bilinçaltını besleyen bir aküye benzer!.." diye yazıyordu.
İnsanoğlunun ruhuna kötülüğün nasıl sızdığını kuşlar bile anlamıyor.
Sayfa 105Kitabı okudu
İnsanoğlunun ruhuna kötülüğün nasıl sızdığını kuşlar bile anlamıyor.
Sayfa 105Kitabı okudu
Resim