N'aptın kral sen :D
-Aklınız başınızda mı sizin? diye mırıldandı. -Başımda ya: Mesele de burada zaten... Alabildiğine alçakça bir akıl bu, sizin de bütün şu... suratlarınki gibi...
Sayfa 913Kitabı okudu
Kral Süleyman'ın bin yıllığına yedi kez mühürlenmiş bir kutuya kapattığı ve nihayet bu kutudan kurtulmuş ifrit gibiyim şu anda.
Reklam
Şimdi sevgili Nastyenka, Kral Süleyman'ın bin yıllığına yedi kez mühürlenmiş bir kutuya kapattığı ve nihayet bu kutudan kurtulmuş ifrit gibiyim şu anda.
...tam şu an da Kral Süleyman'ın hayaleti gibiyim. Sanki yedi kilitli bir kabın içerisinde bin yıl kalmışım da kilitler nihayet bugün açılmış. Tam şu an da, Nastenka, uzun süren bir ayrılıktan sonra sizinle tekrar buluşunca aklımda binlerce vana açıldı. Kendimi kelimelerin akıntısına bırakmak zorundayım aksi takdirde boğulurum.
Sayfa 33 - PANAMAKitabı okudu
Önce şatolar kuruldu, şatoların yakınında da toprak damlar; şatolar baronların, toprak evler vasallarındı. Sonra, çevrelenmiş kentlerde, azıcık da olsa, yavaş yavaş burjuvalar ortaya çıkmaya başladı. Zamanla şatolar ömrünü tamamladı ve yüzyılımızın sonuna doğru kral sarayları ve başkentleriyle, saray gibi otelleriyle büyük kentler kuruldu. Çağımızda müthiş bir devrim oldu, burjuvazinin zaferiyle sonuçlandı. Burjuvaziyle birlikte insanoğlunun düşünde bile göremeyeceği koca kentler inşa edildi. 19. yüzyılda yükselen bu kentleri geçmişte görmemiz asla mümkün değildir. Kristal sarayları, dünya sergileri, dünya otelleri, bankaları, bütçeleri, kirlenmiş ırmakları, yüzer iskeleleri, çeşit çeşit şirketleri, çevresinde de fabrikaları ve atölyeleriyle kurulan koca bir kentti bu. Şimdi üçüncü evre bekleniyor: Burjuvazi işlevini sona erdirecek ve yerini bu kez Yenilenmiş İnsan alacak. İnsan, toprağı komünlere bölecek ve Bahçede yaşamaya başlayacak. Bahçeyle yenilenecek, Bahçeyle yeniden hayat bulacak. Demek ki sırasıyla şatolar, kentler ve Bahçe...
Sayfa 474 - Yapı Kredi Yayınları
Chambord Kontu (V. Henri)...Kendisi için değil, yalnızca Fransa'nın kurtuluşu için kral olmak istediğinden iktidarı ve tahtı reddetmişti, çünkü bakış açısına göre kendisinden istenen ödünler Fransa'nın kurtuluşuyla bağdaşmıyordu, işte bu yüzden kral olmak istemedi. Sırf iktidara ulaşmak için elinden ne geliyorsa vaat eden, ödün veren, milleti aldatan, dünün işçisi, malın gözü Napolyon'la arasındaki fark işte buydu!
Sayfa 296 - Yapı Kredi Yayınları
Reklam
Chambord Kontu (V. Henri) olayını hatırlıyor musunuz? Bu da bir kral, lejitimist [iktidarın meşruluğunu soya dayandıran monarşi taraftarı]... İspanya'da Don Carlos'un yaptığı gibi, o da aynı dönemde Fransa'da iktidar arayışına girmişti. Hatta birbirlerini aynı aileden, aynı kökten sayabilirler, ama ne kadar farklı! Biri inançlarına
Sayfa 296 - 297, 298, 299,300, 301,302,303Yapı Kredi Yayınları
"Din, Meryem Ana ve kral adına" onca dökülen kandan ve kırımlardan sonra, bir konuk olarak gayet sakince ve tören havasında İngiltere'ye dönen Don Carlos - işte size bir kişilik, alın size bir "soyutlanma" örneği!..
Sayfa 296 - Yapı Kredi Yayınları
Freud, teorilerini geliştirirken Dostoyevski'nin, Sofokles'in ve Shakespeare'in metinlerinden, Michelangelo ile Leonardo'nun heykellerinden, Mill'in ve Nietzche'nin felsefesinden ilham almıştır. Teorilerinin yapı taşını, aldığı resmî tıp eğitiminden ziyade Kral Lear, Hamlet, Oedipus Rex ve Karamazov Kardeşler oluşturmuştur. Freud her şeyden önce bir bütünleştiriciydi. Şairlerin, heykeltıraşların, nörologların, filozofların, oyun yazarlarının ve hastalarının bilgeliklerini bir araya getirip insan dünyasına dair bütünsel bir görüş ortaya çıkarmıştı.
Türlerini ve konularına göre kitapları düzenleyip en çok okunan kitapları tezgahın ön tarafını dizince her biri birer dünya onu verirdi. cümlelerden oluşan farklı farklı dünyalar benim yaptığım düzene göre yan yana raflarda dururdu. Tolstoy’un denemeleri ve Dostoyevski'nin Suç ve Ceza'sını aynı rafa koyarken, sararmış Othello’yu Kral Leo’nun yanına taşırken, sadece bana ait olan, kendi düzen ve kurallarıma göre evrenin tanrısı olurdum.
Reklam
İLBER HOCA'NIN TAVSİYE ETTİĞİ 25 KİTAP
1. Osmanlı İmparatorluğu - Halil İnalcık 2. Batı-Doğu Divanı - Johann Wolfgang von Goethe 3. Hafız Divanı 4. İnce Memed I-IV- Yaşar Kemal 5. Fuzuli Divanı 6. Timurlenk - Beatrice Forbes Manz 7. İslam Uygarlıkları Tarihi - Corci Zeydan 8. Bir Ortadoğu Tarihçisinin Notları - Bernard Lewis 9. Savaş ve Barış - Lev Nikolayeviç Tolstoy 10. Kral Lear - William Shakespeare 11. Yüzbaşının Kızı - Aleksandr Sergeyeviç Puşkin 12. Savaş Günlükleri 1939-1943 - Kont Galeazzo Ciano 13. Vanya Dayı - Anton Pavloviç Çehov 14. Madame Bovary - Gustave Flaubert 15. Semerkant - Amin Maalouf 16. Puslu Kıtalar Atlası - İhsan Oktay Anar 17. Milli Mücadele Başlarken - Tayyib Gökbilgin 18. Suyu Arayan Adam - Şevket Süreyya Aydemir 19. Yeniçeriler - Reşad Ekrem Koçu 20. Yavuz Sultan Selim - Feridun Emecen 21. Devlet-i Aliyye I-IV- Halil İnalcık 22. Sultan Alp Arslan - Cihan Piyadeoğlu 23. Bûstan - Sâdî-i Şirâzî 24. Karamazov Kardeşler - Fyodor Dostoyevski 25. Kambur - Şule Gürbüz
Sayfa 133Kitabı okudu
“Düzenlilik kralların nezaketidir” sözünü hiç aklımdan çıkarmam. Kendini tutamayan Miusov, - Kral değilsiniz ki... diye mırıldandı.
İLBER HOCA'NIN TAVSİYE ETTİĞİ 25 KİTAP 1. Osmanlı İmparatorluğu - Halil İnalcık (Kronik Kitap) 2. Batı-Doğu Divanı - Johann Wolfgang von Goethe (Hece Yayınları) 3. Hafız Divanı (İş Bankası Kültür Yayınları)
Sayfa 232Kitabı okudu
İLBER HOCA’NIN TAVSİYE ETTİĞİ 25 KİTAP 1. Osmanlı İmparatorluğu. - Halil İnalcık (Kronik Kitap) 2. Batı-Doğu Divanı - Johann Wolfgang von Goethe (Hece Yayınları) 3. Hafız Divanı (İş Bankası Kültür Yayınları) 4. İnce Memed I-IV -Yaşaı Kemal (YKY) 5. Fuzuli Divanı (Ayrıntı Yayınları) 6. Timurlenk - Beatrice Forbes Manz (Kronik Kitap) 7.