Kur'ân'la aramızdaki ilişkinin ikinci boyutu, sürekli olarak hidayete muhtaç oluşumuzdur. Bu, vücudumuzun suyla olan ilişkisi gibidir. "Daha dün su içtim, bugün ihtiyacım yok." diyemeyiz. Çünkü vücudumuzun işleyiş biçimi suya duyduğumuz ihtiyacı zorunlu kılar. Kur'ân'la olan ilişkimiz suyla olan ilişkimiz gibidir. Susuzluğumuz bizi bırakmaz.
Sayfa 33 - TimaşKitabı okuyor
"Kur'ân'la ilişkinin ikinci boyutu, sürekli olarak hidayete muhtaç oluşumuzdur. Bu, vücudumuzun suyla olan ilişkisi gibidir. 'Daha dün su içtim, bugün ihtiyacım yok.' diyemeyiz. Çünkü vücudumuzun işleyiş biçimi suya duyduğumuz ihtiyacı zorunlu kılar. Kur'ân'la olan ilişkimiz suyla olan ilişkimiz gibidir. Susuzluğumuz bizi bırakmaz. Bunun gibi her saat başı kalbimizdeki susuzluğu gidermeye de ihtiyacımız vardır."
Reklam
Kuran her gün ihtiyaçtır
Kur'ân'la aramızdaki ilişkinin ikinci boyutu, sürekli olarak hidayete muhtaç oluşumuzdur. Bu, vücudumuzun suyla olan ilişkisi gibidir. "Daha dün su içtim, bugün ihtiyacım yok." diyemeyiz. Çünkü vücudumuzun işleyiş biçimi suya duyduğumuz ihtiyacı zorunlu kılar. Kur'ân'la olan ilişkimiz suyla olan ilişkimiz gibidir.
Kur'an'la aramızdaki ilişkinin ikinci boyutu, sürekli olarak hidayete muhtaç oluşumuzdur. Bu, vücudumuzun suyla olan ilişkisi gibidir. "Daha dün su içtim, bugün ihtiyacım yok." diyemeyiz. Çünkü vücudumuzun işleyiş biçimi suya duyduğumuz ihtiyacı zorunlu kılar. Kur'ân'la olan ilişkimiz suyla olan ilişkimiz gibidir. Susuzluğumuz bizi bırakmaz.Her saat başı su içmemiz gerekir. Su ya da içinde su olan bir meyve, sulu bir yemek; su, sıvı hep hayatımızdadır. Bunun gibi her saat başı kalbimizdeki susuzluğu gidermeye de ihtiyacımız vardır. Su gibi olan vahiy Kur'ân'ın ta kendisidir. Birkaç saatte bir Allah'ın huzurunda Fatiha Suresi'nde, "اِهْدِنَا الصِّرَاطَ المُسْتَقِيمَ" "Bizi doğru yola ilet." diyoruz. Ayeti su ile kurduğumuz ilişki bağlamında "Tekrar su içmemize izin ver, tekrar susadık; bizi tekrar hidayete eriştir." şeklinde anlayabiliriz. Hidayet ve susuzluk arasında çok yakın bir bağ vardır.
Kurân'la ilişkimiz sadece epistemolojik ve entelektüel bir ilişki olmamalı. Kur'ân, bizim ruhumuza çok farklı menfezlerden, çok boyutlu olarak nüfuz eden bir hidayet, hakikat ve ihya kaynağıdır.
Kur'an'la olan ilişkimiz suyla olan ilişkimiz gibidir. Susuzluğumuz bizi bırakmaz. Her saat başı su içmemiz gerekir. Su ya da içinde su olan bir meyve, sulu bir yemek; su, sıvı hep hayatımızdadır. Bunun gibi kalbimizdeki susuzluğu gidermeye de ihtiyacımız vardır. Su gibi olan vahiy Kur'an'ın ta kendisidir.
Reklam
Kur'an'la olan ilişkimiz suyla olan ilişkimiz gibidir. Susuzluğumuz bizi bırakmaz... Su gibi olan vahiy Kur'an'ın ta kendisidir..."Sadece kendimi korumak istiyorum ya Rabbi!"deyip kitaba gelirseniz, Allah bu kitabın sizi hidayete erdireceğini garanti ediyor. Her şeyin karmakarışık olduğu zamanlarda bu kitap sizi asla hayal kırıklığına uğratmayacak bir hidayet sunuyor. Allah bize yaşam boyu böyle bir ilişki kurmayı nasip etsin.
Hikmet ehli birine şöyle bir soru sorulur:İlk nesillerin Kur'an'la ilişkileri nasıldı?O buna şöyle cevap verir: Onların Kur'ân'la ilişkisi bizim sosyal medyayla olan ilişkimiz gibiydi.Şu var ki onların ilişkisi faydalı ve gerekli iken bizim ilişkimiz faydasız ve zararlıdır.
Kur'ân'la olan ilişkimiz suyla olan ilişkimiz gibidir. Susuzluğumuz bizi bırakmaz
Peygamber Efendimiz (sav) vahyi bir ipe benzetir. Bu ip ne yapar? Allah'tan uzak kalmış ve tekrar Allah'la bağlantı kurmayı bekleyen içimizdeki ruhu Allah'a bağlar. Allah'la olan ilişkimiz anlatılırken Kur'ân'da tasvir edilen sahne bu- dur. Vahiy, insanı bir zamanlar çok yakınında bulunduğu Yaratanına tekrar kavuşturur.
Reklam
Kur'ân'la aramızdaki ilişkinin ikinci boyutu, sürekli olarak hidayete muhtaç oluşumuzdur. Bu, vücudumuzun suyla olan ilişkisi gibidir. "Daha dün su içtim, bugün ihtiyacım yok." diyemeyiz. Çünkü vücudumuzun işleyiş biçimi suya duyduğumuz ihtiyacı zorunlu kılar. Kur'ân'la olan ilişkimiz suyla olan ilişkimiz gibidir. Susuzluğumuz bizi bırakmaz.
Kur'an'la olan ilişkimiz suyla olan ilişkimiz gibidir. Susuzluğumuz bizi bırakmaz. Su gibi olan vahiy Kur'an'ın ta kendisidir.
Kur'an'la ilişkimiz, " Kur'an bize ne söyler?" den önce, "Kur'an neyimiz olur?" sorusu üzerinden geliştirmemiz gerekiyor. Bize biri bir şey söylediğinde, söyleyenin ne söylediğinden önce kim olduğuna bakmaz mıyız? Beni babam uyarıyorsa başka, sokaktaki adam uyarıyorsa başka... Sevdiğim sitem ederse bana, elim ayağım çözülür, titrerim. Hiç ilgilenmediğim biri sitem ederse, hiç alınmam, zerrece kıpırdamam.
Kurânla aramızdaki lişkinin ikinci boyutu, sürekli olarak hidayete muhtaç oluşumuzdur. Bu, vücudumuzun suyla olan ilişkisi gibidir. muhtaç "Daha dün su içtim, bugün ihtiyacım yok." diyemeyiz. Çünkü vücudumuzun işleyiş biçimi suya duyduğumuz ihtiyacı zorunlu kılar. Kur'ân'la olan ilişkimiz suyla olan ilişkimiz gibidir. Susuzluğumuz bizi birakmaz. Her saat başı su içmemiz gerekir. Su yada içinde su olan bir meyve, sulu bir yemek; su, sıvı hep hayatımızdadır. Bunun gibi her saat başı kalbimizdeki susuzluğu gidermeye de ihtiyacımız vardır. Su gibi olan vahiy, Kurán'ın ta kendisidir.
Sayfa 33 - TimaşKitabı okudu
Resim