Cihat Altıparmak

Cihat Altıparmak
@kurtulus_altiparmak
22 okur puanı
Ocak 2019 tarihinde katıldı
129 syf.
8/10 puan verdi
İlk başlarda biraz sıkılabilirsiniz, ama kitabı bırakmayın, çünkü orta bölümlerine geldiğinizde isteseniz de bırakmayacaksınız. Kitabın sonu ise insanı merakta bırakıyor.
Denizler Altında Yirmi Bin Fersah
Denizler Altında Yirmi Bin FersahJules Verne · Arkadaş Çocuk Yayınları · 20186,1bin okunma
Reklam
119 syf.
8/10 puan verdi
İspanyol bir keşişin hatıraları üzerinden Kızılderililere uygulanan işkenceleri konu alan bir metin. Kitapta Amerika'ya giden İspanyol gemicilerin krallarından habersiz Kızılderililere yaptıkları eziyetleri, keşişlerin Kızılderilileri Hristiyanlaştırma çabalarını nasıl baltaladıklarını anlatıyor.
Kızılderililer Nasıl Yok Edildi?
Kızılderililer Nasıl Yok Edildi?Bartolomé de Las Casas · Şule Yayınları · 2015711 okunma
392 syf.
9/10 puan verdi
Neyin Doğru Olduğuna Dair Arayışlar
Doğru olanın ne olduğunu bulmak için diyaloglar üzerinden önce demokrasi, oligarşi , timokrasi ve zulüm gibi yönetim şekillerini inceleyerek devlet ütopyası kurar, bu devlet ütopyasındaki en doğru şeyin ne olduğunu bulmaya çalışır, en sonunda da insanı bir devlet gibi görerek doğrunun ne olduğunu bulmaya çalışır Platon. Demokrasinin nasıl bir yönetim biçimi olduğunu anlamak için okunacak en güzel kitaplardan bence. Mutlaka okunmalı.
Devlet
DevletPlaton (Eflatun) · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201926,5bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
153 syf.
9/10 puan verdi
Siyaset Çarkında Devrimler
Not: Spoiler vardır. Sartre, “Siyaset Çarkı” adlı tiyatrosunda bir devrim eleştirisini işler. Kitaptaki olay şöyledir: Küçük bir ülkede, devrimle başa geçmiş bir başkan vardır. Ama bu başkan, devrimin gereklerini yerine getirmediği için ona karşı yeni bir devrim yapılır. Tutuklanan başkan, ifadesinin son bölümlerinde ihtilallerin sadece kişileri değiştirdiğini, siyaseti değiştirmediğini vurgular. Kendisini yargılamakta olan devrimcilerin, kendisinin önceki başkana yaptığından daha farklı bir şey yapamayacağını, şartların onlara fırsat vermeyeceğini söyler. Neticede devrimcilerin yargıladığı eski başkanın söylediği doğru çıkar, devrimciler devrimin ilkelerine uymak yerine siyaset çarkının işleyişine uyar. Böylece yeni bir devrimin şartları oluşmaya başlar. Sartre’ın bize anlatmaya çalıştığı şudur: devrim olur, devrimi yöneten kişiler devrimi kurtarmaya çalışır, kurtaramadıklarını görünce yeni devrimi engellemek için halka daha çok baskı uygular. Sonunda yine devrim olur, yine aynı siyaset çarkı döner. Devrim siyaseti değiştirmek için yapılır ama her seferinde siyasetin çarkına uyar. Siyaset değişmez, devrim ve devrimciler değişir. Meşhur sözdür: “Her devrim, önce kendi evlatlarını yer.”
Çark
ÇarkJean-Paul Sartre · Telos Yayıncılık · 199747 okunma