Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Harf inkılabı
Arap harflerinin ıslahı veya tamamen değiştirilmesi konusundaki tartışmaların Türkiye tarihinde bürokratik örgütler ve eğitim alanlarındaki reform denemeleri kadar eski olduğunu ve onlarla at başı gittiğini belirtmeliyiz. Bu durum salt Türkiye tarihine özgü değildir. Modern çağların başından itibaren Latin veya Kiril (Rus) alfabelerini kullanan
II. Abdülhamid ve Latin Harfleri
Latin harflerinin, kendini gizleyen bir taraftarı da Sultan II. Abdülhamid gibi görünüyor. Ona göre: "Halkımızın büyük cehaletine sebep, okuma yazma öğrenimindeki güçlüktür. Bu güçlüğün nedeni ise harflerimizdir." Sultan Abdülhamid, "Belki bu işi kolaylaştırmak için Latin alfabesini kabul etmek yerinde olur," demektedir.
Sayfa 176 - İnkılap KitabeviKitabı okudu
Reklam
Sultan 2. Abdülhamid ve Latin harfleri
"Latin harflerinin, kendini gizleyen bir taraftarı da Sultan 2. Abdülhamid'dir. Ona göre, 'Halkımızın büyük cehaletine sebep, okuma yazma öğrenimindeki güçlüktür. Bu güçlüğün nedeni ise harflerimizdir.' Sultan Abdülhamid, 'Belki bu işi kolaylaştırmak için Latin alfabesini kabul etmek yerinde olur' demektedir."
Sayfa 350 - Kronik KitapKitabı okudu
256 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
23 saatte okudu
İlber Ortaylı’nın en iyi ve rahat okunan eserlerinden birisiyle karşınızdayız. Bugün farklı olarak uzun bir inceleme yapmak ve kitaptaki karakterler hakkında tek tek bahsetmek istiyorum. İlk bölüm Tarihten Portreler adıyla yayımlanmış olup Julius Caesar’dan Grigori Rasputin’e kadar yazılmış. İkinci bölüm Türkiye’den Portreler adı altında Kazım
Defterimden Portreler
Defterimden Portrelerİlber Ortaylı · Timaş Yayınları · 20171,656 okunma
Sultan II. Abdülhamid ve Latin Harfleri
Latin harflerinin, kendini gizleyen bir taraftarı da Sultan II. Abdülhamid’dir. Ona göre, “Halkımızın büyük cehaletine sebep, okuma yazma öğrenimindeki güçlüktür. Bu güçlüğün nedeni ise harflerimizdir.” Sultan Abdülhamid, “Belki bu işi kolaylaştırmak için Latin Alfabesini kabul etmek yerinde olur” demektedir.
Sayfa 350 - Kronik Kitap - 3. BaskıKitabı okudu
164 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Tarihe Düşülen Notlar: Yalanlar, İftiralar, Sövgüler ve Cevaplar
“Herkes keyfine, fantezisine, kendi maksadına, menfaatine, aldatacağına, ve aldatıldığına göre yazar.” Dr. Rıza Nur, I. Baskı, Sayfa 523, Hayatım ve Hatıratım Bu hatıratta okuduklarımızın temel özeti işte Rıza Nur’un kendi ifadesinde bize sunulmuştur. Yani okuyacağımız hatırat için bize şunları demektedir; Bu hatırat, benim keyfime, benim
Dr. Rıza Nur Dosyası
Dr. Rıza Nur DosyasıTurgut Özakman · Bilgi Yayınevi · 2019119 okunma
Reklam
Latin Harfleri ve Sultan 2.Abdülhamid
Latin harflerinin, kendini gizleyen bir taraftarı da Sultan 2.Abdülhamid'dir. Ona göre, "Halkımızın büyük cehaletine sebep, okuma yazma öğrenimindeki güçlüktür. Bu güçlüğün nedeni ise harflerimizdir."Sultan Abdülhamid, "Belki bu işi kolaylaştırmak için Latin alfabesini kabul etmek yerinde olur" demektedir.
Sayfa 350Kitabı okudu
II.Abdulhamid ve Latin Harfleri
Latin harflerinin, kendini gizleyen bir taraftarı da Sultan II.Abdulhamid'dir. Ona göre, "Halkımızın büyük cehaletine sebep, okuma yazma öğrenimindeki güçlüktür. Bu güçlüğün nedeni ise harflerimizdir." Sultan Abdülhamid, "Belki bu işi kolaylaştırmak için Latin alfabesini kabul etmek yerinde olur." demektedir.
Sayfa 350Kitabı okudu
Sultan II. Abdülhamid ve Latin Harfleri
Latin harflerinin, kendini gizleyen bir taraftarı da Sultan II. Abdülhamid’dir. Ona göre, “Halkımızın büyük cehaletine sebep, okuma yazma öğretimindeki güçlüktür. Bu güçlüğün nedeni ise harflerimizdir.” Sultan Abdülhamid, “Belki bu işi kolaylaştırmak için Latin alfabesini kabul etmek yerinde olur “demektedir.
Sayfa 350 - KronikKitabı okudu
Latin Harfleri & Sultan Abdülhamid
“Halkımızın büyük cehaletine sebep,okuma yazma öğrenimindeki güçlüktür. Bu güçlüğün nedeni ise harflerimizdir.”
Sayfa 328Kitabı okudu
Reklam
Latin Harfleri
18. asır sonunda Hatice Sultan ve ressam Melling'in Latin harfleriyle Türkçe mektuplaştığı biliniyor. Bazı Avrupalı yazarların Türkçe öğrenmek için kaleme aldığı Latin harfli Türkçe kitaplar da vardır. Latin harflerinin kendisini gizleyen bir taraftarı da Sultan II. Abdülhamid'dir. Ona göre " Halkımızın büyük cehaletine sebep, okuma yazma öğrenimine güçlüktür. Bu güçlüğün nedeni ise harflerimizdir." Sultan Abdülhamid, "Belki bu işi kolaylaştırmak için Latin alfabesini kabul etmek yerinde olur" demektedir.
Sayfa 350 - Kronik kitapKitabı okudu
Latin Harfleri
Latin harflerinin, kendini gizleyen bir taraftarı da Sultan Abdülhamid'dir. Ona göre, "Halkımızın büyük cehaletine sebep, okuma yazma öğrenimindeki güçlüktür. Bu güçlüğün nedeni ise harflerimizdir. " Sultan Abdülhamid, " Belki bu işi kolaylaştırmak için Latin alfabesini kabul etmek yerinde olur " demektedir.
Sayfa 350Kitabı okudu