Ledûn İlmi 72 derecedir. İlk derecesinde olan; - Bir ağaca bakınca, Yapraklarının sayısını, - Bir denize bakınca, Damlalarının sayısını, - Bir çöle bakınca, Kum tanelerinin sayısını bilir. ▪︎ Seyyid Abdûlhâkim Arvasî Hz. (k.s)
Vahiyden hasıl olan ilme nebevî ilim, ilhamdan hasıl olan ilme de ledünnî ilim denir. Ledûn ilmi, gayb lambasından ışıyan latîf, saf ve cilalı bir kalbe düşen ziyâ gibidir ki Bârî-i Teala ile ruh arasında hiçbir vasıta olmaksızın elde edilir.
Reklam
Kendime duam
Allah'ım içinde irfan olan ilmi, fereset olan aklı, hikmetli bakabilen gözü, haksızlığa karşı dik duruşu, zalimlerin karşısında duracak cesareti, kirli oyunları görecek basireti, bilgimin yetmediği yerde ledûn ilmini nasip et.
kalpler yanlız Allah`ı anmakla huzur bulur.
“Fatiha yedi ayettir. Yediden biri “bismillahirrahmanirrahim” tam bir ayettir. Hem sebul mesani ve Kur’an’ul Azim’dir. Ümmül Kur’an ve fatihatül kitaptır.” Kenz-i mahfiden (gizli hazineden) alemin zuhuru besmelenin ba’sının altındaki noktadan zahirdir. Şeyh Şibbi’ye “Senin hakikatin nedir?” dendiğinde cevaben “Besmelenin altındaki
ledûn ilmi aklın mâlikliğine sığmaz !
"ilme talip olan alimdir ! kendini ilme mâlik zanneden cahildir."
ilmi ledûn
Cinden bir İfrit: "Sen, Makamından kalkmadan, ben, onu, sana getiririm! Ben, buna karşı, her halde, güvenilecek bir güce mâlikim!" dedi. Nezdinde Kitabdan bir ilim bulunan (Âsaf b.Berhıya): "Ben, gözün, sana dönmeden (gözünü yumup açmadan) önce, onu, sana getiririm!" dedi. Vaktâ ki (Süleyman), onu (Tahtı) yanında durur bir halde gördü: "Bu, Rabbımın fazi (ve lutf'undan)dır. Şükür mü edeceğim, yoksa, nankörlük mü edeceğim, beni, imtihan ettiği içindir (bu)