"Biraz zaman geçsin her şeyi unutacaksın. Biraz zaman geçsin her şey seni unutacak." M.Aurelius
Sizce "Mutluluk" nedir?!
André Gide: Bu anı geçmişteki diğer anlarla karşılaştırmaktan kaçınmaktır. Albert Camus: Uzun soluklu bir sabırdır. Aristo: Erdemli bir yaşamdır. Ayn Rand: Kendine değer vermeyi öğrenmektir.
Sayfa 110Kitabı okudu
Reklam
Biraz zaman geçsin her şeyi unutacaksın. Biraz zaman geçsin her şey seni unutacak. M. Aurelius
Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın. Biraz zaman geçsin, her şey seni unutacak. | M. Aurelius
Biraz zaman geçsin her şeyi unutacaksın. Biraz za­man geçsin her şey seni unutacak. · M. Aurelius
“Biraz zaman geçsin her şeyi unutacaksın. Biraz zaman geçsin her şey seni unutacak.” M. Aurelius
Reklam
“Biraz zaman geçsin her şeyi unutacaksın. Biraz zaman geçsin her şey seni unutacak.” -M.Aurelius
Aynı zaman diliminde yaşamış Apollonius ve İsa karşılaştırıl­dıklarında akıllar çok daha fazla karışıyordu. Hıristiyan Kilisesi’nin kabullerine göre İsa, İmparator Augustus döneminde yaşamıştı. Augustus’un iktidar yıllarında Roma İmparatorluğu edebi akımlarda altın çağını yaşadı. Augustus döneminde ortaya çıkan ve sayısız eser­lere imza atan çok sayıda düşünür, şair, hatip, eleştirmen ve gezgin­lerden hiçbiri tek bir defa olsun İsa’dan bahsetmemişlerdi. Hz. İsa ta­rihi bir kişilik olarak M.S. I. ve II. yüzyılların tarihçilerinin eserleri­nin hiçbirinde yer almadığı gibi, İsa’nın kendisi de geriye yazılı bir eser bırakmamıştı. Öte yandan Apollonius, sonradan Roma İmparatoru Hadrianus tarafından koruma altına alınmış çok sayıda felsefi eserin mü­ellifiydi. Apollonius, İmparator Augustus döneminin en üstün sima­sı, en yüce bilgesiydi. Kralların, imparatorların kendisi ile dostluk ve arkadaşlık etmek için birbirleri ile yarıştıkları, adına mabetler inşa edilmiş büyük bir mürşit idi. İmparator Vespasianus’nın danışma­nıydı. İmparator ve düşünür Marcus Aurelius, felsefi gelişimini Apollonius’a borçlu olduğunu ifade etmişti.
Sayfa 108 - KalkedonKitabı okudu
“Biraz zaman geçsin her şeyi unutacaksın. Biraz zaman geçsin her şey seni unutacak.” ~M. Aurelius~
"Biraz zaman geçsin her şeyi unutacaksın. Biraz zaman geçsin her şey seni unutacak." M.Aurelius
Reklam
Biraz zaman geçsin her şeyi unutacaksın. Biraz zaman geçsin her şey seni unutacak. //M. Aurelius
Sayfa 34 - Doğan Kitap/29. BaskıKitabı okudu
"Biraz zaman geçsin her şeyi unutacaksın. Biraz zaman geçsin her şey seni unutacak. " M. Aurelius
“Ölümden değil, bir türlü hayata başlayamamaktan kork.” M. Aurelius
Sayfa 150Kitabı okudu
Tarihlendirme açısından 3 Ana döneme ayrılır. Ilk dönemi eski stoa olarak bilinmektedir, başlıca temsilcileri arasında, Zenon, Kleanthes ve Khrysippos yer alır. 2 dönemi ise, Platon ve Aristoteles düşüncelerinin daha ağırlık kazandığı Orta Stoa'dır. Bu dönem katı ahlak kurallarının törpülendiği ve Stoa'nın Roma dünyasına aktarılmaya başlandığı dönem olarak da bilinir. En tanınmış temsilcileri, Poseidonios ve Panaitios'tur. Son dönem ise Roma Stoası veya Geç dönem Stoası olarak anılır. Roma Stoası'nın en ünlü temsilcileri Romalı Genç Seneca, Epiktetos ve İmparator Marcus Aurelius'tur. M.S 2yüzyıl civarında etkisi azalan felsefe, ileriki dönemlerde Hristiyan teolojisi ile birlikte tekrar Hayat bulmuştur.
Aynı radyo istasyonunda , aynı gece..
"biraz zaman geçsin her şeyi unutacaksın, biraz zaman geçsin her şey seni unutacak." M.Aurelius
Sayfa 31
Resim