"İlerde halkımızın, bunca ibret verici tecrübeden sonra gerçek dindarlarla din tüccarı ve aktörlerini birbirlerinden ayırdedeceğini ümit ederim. Yoksa hep böyle geri ve ezik kalırız."M.Kemal Atatürk.
M.Kemal Atatürk, İstanbul Hükümetine isyankâr bir tavırla;
"Anadolu'yu yüzlerce yıl, yalnız canına ve malına ihtiyacın olduğu zaman hatırlarsan, bunun dışında kaderine terk ve cehalete teslim edersen, sonuç tabii böyle olur. İnsanlarımızı okutmamış, bilinçlendirmemiş, kafalarını ve yüreklerini milli bir terbiyeden geçirmemişiz ki."
Sayfa 216 - Bilgi Yayınevi, 105.Baskı, Eylül 2005, AnkaraKitabı okuyor
Reklam
M.Kemal Atatürk;
"...milli yeminimizin özü tam bağımsızlıktır. Yani siyasi, mali, iktisadi, adli, askeri, kısacası her hususta bağımsızlık! Türk milleti kanını tam bağımsızlığı sağlamak için akıtıyor."
Sayfa 136 - Bilgi Yayınevi, 105.Baskı, Eylül 2005, AnkaraKitabı okuyor
Yüzyıl boyunca yaşasa diyeceğiniz insan ATATÜRK
Yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir .Şu talihsizliğimize bakınız ki o büyük dahiyi yüzyılımızda Türk milleti yetiştirdi.Hiçbir çabamız sonuç vermedi. M.Kemal Paşa’ya yenildik
Sayfa 675Kitabı okudu
"Bir millet mevcudiyet ve istiklâlini temin için düşünebilecek teşebbüsleri ve fedakârlığı yaparsa muvaffak olur. Ya muvaffak olmazsa demek, o milletin ölmüş olduğunu hükmetmek demektir. Bu sebeple millet hayatta oldukça ve fedakarlık teşebbüslerine devam ettikçe başarısızlık söz konusu olamaz." M. Kemal Atatürk
Sayfa 22 - ATAM YayınlarıKitabı okudu
Gökte bir bulut geziyordu; Bir yanı kırmızıydı, bir yanı beyaz; Batı’ya yönelmişti, Belli, Doğu'dan gelmiş. Gökte gezen bulut, gözümle gördüm; Tıpkı, Mustafa Kemal'e benziyordu. – M. Sunullah Arısoy
Reklam
Her zaman
"Beni görmek demek behemahal yüzümü görmek değildir.Benim fikirlerimi,benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir." ~M.K.A~
Atatürk’ü din dışı göstermek isteyenlerin rahatsız olacağı bu tür belgeler kasıtlı olarak yok edilmiş veya saklanmıştır. İlk TBMM’nin 337 üyesinin 53’ü din adamıdır. Onun meclis başkanlığı döneminde, 3 Mart 1924 tarihinde çıkarılan 429 Sayılı Kanun’la Diyanet İşleri Başkanlığı kurulmuş, dinî müesseselerin, cami ve mescitlerin yönetimi, müftü, vaiz, imam-hatip ve müezzin-kayyımların tayin ve azilleri bu teşkilata verilmiştir. Milli Mücadele’ye büyük hizmetler vermiş, idari tecrübeye sahip uzun süre Ankara müftüsü olan Börekçizade Mehmet Rıfat Efendi, 1 Nisan 1924 tarihinde Diyanet İşleri Reisliği’ne atanmıştır. Gazi M. Kemal Paşa’nın bu duruma verdiği önemin bir göstergesi olarak da protokoldeki saygın yeri ayarlanmış, diyanet reisine en yüksek devlet maaşı bağlanmıştır. Bakanlara verilen kırmızı plakalı makam aracı sağlanmıştır.
Öğretmenimiz bir süre daha bekledi. Cevap alamayınca tahtaya büyük harflerle; 'BUGÜNÜN KÜÇÜKLERİ, YARININ BÜYÜKLERİDİR!' yazıp altına da yine büyük harflerle 'M. KEMAL ATATÜRK' yazdı.
Sayfa 71 - Kutlu YayıneviKitabı okudu
Yeniden bildiririm ki, bu halkı kurtaracak Gazi Mustafa Kemal Paşa'dır. Onunla birlikte kutsal vatanımızın öz evlatlandır. Hiç kimsenin sözünü din- lemeyiniz, sözümden dışa çıkmayımz. Sizin mutluluğunuzu düşünenler, sizi kölelikten kurtaracak Büyük Millet Meclisi Başkanı ve tümümüzün büyüğü M.Kemal Paşa hazretleridir.
Reklam
Ekim 1918'de Osmanlı Devleti Mondros Ateşkes'ini imzaladığı zaman, Alman kumandanın Suriye Cephesi'nden ayrılması gerektiğinden, M. Kemal Yıldırım Orduları Grubu Kumandanlığı görevini almak zorunda kalmıştır. O, bu durum karşısında ve Mondros Antlaşması'nın uygulanması bakımından İstanbul hükümetini uyaran telgraflar çekmiş ve ülkeyi saran tehlikeyi sadrazama bildirerek çareler önermiştir. Fakat İstanbul hükümeti duruma hâkim olmaktan uzak ve aciz idi.
"Bir millet ki resim yapmaz, heykel yapmaz, itiraf etmeli ki, o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur." M.K.Atatürk
''Bu manasız ve caniyane mütareke acaba neden bu kadar uzuyor? Yoksa Türkleri karşı koymaya tahrik etmek için mi?''
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.