İçimizdeki Şeytan
Bence Sebahattin Ali nin en iyi romanı. Fakat insan Macide'ye üzülmekten kendini alamıyor ve roman bu açıdan insanın içini eziyor. * İyilik, bir insanın kötülük yapmaması değil; içinde kötülük namına bir şey bulundurmamasıydı.*
Bugüne kadar kaç kitap okuduğumu hatırlamıyorum bi hayli fazladır sanırım ama emin olduğum bir şey varsa o da en itici ve iğreti bulduğum baş karakterler Ömer ve Macide olduğudur. Bilgilendirme bu kadar, teşekkürlerr.
1000Kitap
Vah bize macide...

Öznur Kaya

@Oznrmrc
·
ah macide...
Üç ay evvel babasının ölümüne ağladığı gibi sessiz, isyansız gözyaşları döküyordu...
Sayfa 231·Kitabı okudu
Edebiyat
İyi ki Doğdun Sabahattin Ali
Maria'nın Raif'i, Macide'nin Ömer'i Muazzez'in Yusuf'u Aliye'nin Sabahattin'i Filiz'in babası Toplumun Sabah Yıldızı Edebiyatın Yeşil Mürekkep'i Bazı insanları doğduğu günle anmak gerek. Çünkü ne kadar öldürülse de ölmez bazı insanlar. İyi ki doğdun canım Sabahattin Ali
Sabahattin Ali
Sabahattin Ali
Edebiyat
İçimizdeki Şeytan
İçimizdeki Şeytan
romanlarda bu samaya karsi mücadele etmenin gereksizligine vurgu vardir ve mücadele etmenin olumsuzlugu gündeme getirilerek, teslimiyet noktasinda karar kilinmaktadir. Ya da "samaya"
İçimizdeki Şeytan kitabının ilk bölümlerinde geçen Ömer'in vapurda giderken bir kızı görüp(Macide) daha önceden tanıyormuş gibi hissetmesi ve çok hoşlanması üzerine yanına gidip konuşacağı zaman kızın yanında oturan kişinin(Emine) akrabası olduğunu farkedip üçü birlikte İstanbulda tramvaya kadar yürüdükleri bölümü başka bir kitapta daha okuduğuma eminim bu kitabı daha önce okumadım ama bu bölümü ezbere biliyordum kafayı yiyeceğim lütfen yardım edin.