1980'li yıllarda bir dönem, insanlar sürüler halinde partiden ayrılırken, bana İşçi Partisi'ne katılma yasağı kondu. Bu son derece yüz kızartıcı bir durumdu, tıpkı Titanic'in üzerinde kalmak için saç saça baş başa kavga etmek gibi, ya da herkesin gece elbiseleri içinde olduğu bir yerde, kendinizi Viking kostümleri içinde bulmak
Sayfa 79 - 4 PolitikacılarKitabı okudu
"Mümkün olsun olmasın, isteyeceksin! Çünkü vazgeçmeye, bağışlamaya hakkın yok! Babanın malı değil! Her fırsatta ister- dik, dengine düşerse alırdık! Ama o zaman dünya içindeki yerimiz, güdeceğimiz politika başka türlü olurdu: Tarihte birik- miş haklar böyle aranır. Dünyada çok az milletin eline geçmiştir bizimki kadar büyük tarih birikimi... Eğer her millet ilk zorlukta, yüzyıllar boyu biriktirdiği haklarını kaldırıp atarsa, dünyada tarih diye bir şey kalmaz."
Sayfa 417Kitabı okudu
Reklam
"İktisadi düşünce tarihi bakımından Eski Çin'deki en önemli düşünür, günümüzden yaklaşık 2700 yıl önce yaşamış olan Guan Zhong'tur. Bu düşünürün Guan Zi adlı kitabı dar anlamdaki kamu yönetimine ilişkin görüş ve esasları aşmaktadır. Bu kitapta, arz ve talep teorisi, miktar teorisi, konjonktürel dalgalanmalara ilişkin mali politika ve piyasanın işleyişine ilişkin görüşleri yer almaktadır. Guan Zhong görüldüğü gibi iktisadın bugün de gündemini meşgul eden konuları ele almış bulunmaktadır."
Dünyamızın hiçbir noktası, Amerikan dolarının, Amerikan diplomasisinin, Amerikan füzelerinin etkisinden uzak kalamamaktadır. Bir devleti resmen tanımak ya da tanımamak, anlaşmaları kabul edip etmemek, mali yardımda bulunup bulunmamak suretiyle dost, düşman, tarafsız herkesi etkisi altına almaktadır.
Ama efendiler! Biraz dikkat. Atatürk'ün mirası orta malı değildir. Kemalizm ise, bir eskici dükkanından kiralanan, kırk kalıba uydurul­muş bir elbise gibi, her boya, her boyaya uysun diye çekilip çekiştirile­cek bir sahipsiz mal olamaz.
Sayfa 35 - Remzi kıtapevi 1997
Kitap içinden kitap çıkmasını seviyorum...
Aldoux Huxley'nin Cesur Yeni Dünya'sı (1932), devletin ücretsiz dağıttığı sakinleştirici ile beyinleri uyuşturul­duğu ve sadece haz peşinde koşmalarına izin verildiği için ço­cukluktan kurtulamayan insanların yaşadığı bir totaliter dün­yayı resmeder. Vladimir Nabokov'un lnfaza Çağrı (1935-1936) kitabındaki hikayeyi anlatma gerekçesi, iç karartıcı keyfi ikti­dar sistemlerinin düzene uyum sağlamayı reddeden bireylere uyguladığı şiddetti. George Orwell'in 1984'ü (1949),parlak ve soğuk bir ilkbahar sabahında saatin on üçü göstermesinin yarattığı şokla açılır. Margaret Atwood bugünleri Damızlık Kızın Öyhüsü'nde (1985) çok önceden yazmış; kadınların kocaların, babaların, aile reislerinin malı kabul edildiği totaliter Gilead Cumhuriyeti'nin ve iktidardaki teokrasinin, kara cübbeli Sadık Komutanların anatomisini o kitapta çıkarmıştı.
Sayfa 273 - İletişim Yayınları; 1. Baskı 2021, İstanbul - Çeviren, lsmail Ferhat ÇekemKitabı okudu
Reklam
374 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.