337 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Bu kitapta yok yok. Yavuz Sultan Selim dönemi, Endülüs Emeviler dönem, Kastilyalılar, Roma, 1500’lü yılların Kahiresi, Martin Luther, Endülüs doğumlu, kahramanımız gezgin Hasan’ın maceraları ile o dönemdeki dünyayı tanıyoruz kitapta. Bana göre Amin Maalouf’un en güzel kitabı. Kitabı çok beğenmeme rağmen Amin Maalouf’un anlamadığım Doğu-Türk-Osmanlı düşmanlığı seziyorum. Daha önce okuduğum Semerkant kitabında da Selçuklu ve Melikşah için yazdıkları bu kanaatimi güçlendiriyor. Şöyle ki; Kitabın 3. Bölümünde Mercidabık ve Ridaniye savaşında Yavuz ve askerlerinin Mısır da katliam üstüne katliam yaptığı, haneler girip tecavüzler edildiğini anlatıyor. Kitabın 1. Bölümünde ise Endülüs Emevi devletinin yıkılışını anlatıyor ama nasıl, Kastilyalılar çok modern ve kibar bir şekilde şehirleri ele geçirdiğini, halkı kılıçtan geçirmediklerini, hatta orda yaşayan insanların can ve mal güvenliklerine olabildiğince saygı duyduklarını okuyunca şaşırmamak elde değil. Bu iki hadiseyi okuyunca ne kadar taraflı yazdığı çok açık bir şekilde anlaşılıyor.
Afrikalı Leo
Afrikalı LeoAmin Maalouf · Yapı Kredi Yayınları · 200715,6bin okunma
Martin Luther ve Türk Düşmanlığı:
Katolikliği reddetse de Hristiyanlıktan vazgeçmediğini anımsatmak için, Allah'ın gönderdiği Türk'ün ''şeytan'' olduğunu eklemekten geri kalmaz.
Reklam
Kitâb, (Müslimânların za’îf noktaları) olarak, zikr etdiği yukarıdaki maddelerden sonra, müslimânları, dinleri olan İslâmiyetin maddî ve ma’nevî üstünlüğünden câhil bırakmanın lâzım olduğunu tavsiye ediyordu. Ayrıca, islâmiyyet hakkında, şu bilgilere de yer veriyordu: 1- İslâm, birlik ve berâberliği emr edip, tefrikayı yasaklıyor. Kur’ânda,