Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Ölüm
İki yüzüne de tüküreyim Her yüzleşmende bir yalan Bir maske daha Ne artık yâr olursun bana Ne başkasına bir bahar Her şeyin bir sonu var Her satrançta bir kazanan. Yüküm çok hafif bakışım bir bıçak. Adımlarım çok seni ardımda bırakacak. Her ne kadarda sevimli gelsende bana. Her insana ölüm bir defa.
İster değişik rollerde oynayan bir oyuncu gibi düşünelim, ister sürekli bir maske değiştirme gibi düşünelim, tüm yapıtlarının, kendisine onca emeğe, acıya malolmuş, sürekli çelişkilerle beslenmiş bir iç mantığı bulunduğunu yadsıyamayız. Diyelim ki, yaşamı ve yapıtları bir yörünge, ama bu yörünge üzerinde, her aşamada kendisine müthiş acılar veren düzeltmeler, damıtmalar ve arıtmalar var.
Sayfa 17 - Önsöz - Bahadır GülmezKitabı okuyor
Reklam
"Düşleyebilirim sular altında kalan geleceği, Usul usul batarken bedenim."
'Denizin dalgasına rağmen güçlü duran şu gemiler gibi yavaşça solup, Yok olabilirim.'
"Asla yapmam," dediğim hataları yapabilirim. Geçmişi toz duman altında bırakarak gidebilirim. Vazgeçebilirim.
masken
... Hiçbir maske uzun vadede mutlu edemezdi sahibini… .
Reklam
Akif'in kaleminden...
Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi? En kesif orduların yükleniyor dördü beşi. Tepeden yol bularak geçmek için Marmara'ya. Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya. Ne hayâsızca tehaşşüd ki ufuklar kapalı! Nerde-gösterdiği vahşetle 'bu: bir Avrupalı' Dedirir-Yırtıcı, his yoksulu, sırtlan kümesi, Varsa gelmiş, açılıp
Yüzümüzü bir maske gibi takacağız yüreğimize, İçindekini görmesinler diye.
"Keşke her gün Cadılar Bayramı gibi olsaydı. Böylece sürekli maske takardık ve maskelerin altında nasıl göründüğümüzü öğrenmeden önce birbirimizi tanıyabilirdik."
Bir insanın birden fazla maske­si olabilir. Çalışırken kullandığı maske, evdeki maskesinden fark­lıdır. Sosyal yaşantılarında üçüncü bir maske kullanabilir. Böylece, değişik durumlara kendini uyarlamaya çalışır.
Reklam
Modern Batı'nın alâmeti farikası olan bilimsel, teknolojik, entelektüel ve sanatsal yeniliklerin hemen hemen hepsinin kökeni Batı dışı toplumlardır. Örneğin gemicilik ve denizcilik teknolojiler Çin ve Müslüman Orta Asya'da geliştirilmiştir, top ve barut Çin'de. Bugün bildiğimiz Batılı müzik enstrümanlarının ataları Ortadoğu ve Kuzey Afrika kökenlidir. Her şey bir yana Avrupa'nın dini bile Ortadoğu'dan ithal edilmiştir. İslâm âleminden Batıya doğru gerçekleşen ihracın en açık kanıtları Arapçadan İngilizceye geçmiş şu sözcüklerdir: Algebra (cebir), alkali ( alkali), admiral (amiral), mask (maske), sugar (şeker), syrup (şurup), lute (ud), guitar (gitar).
Sayfa 36
Ben maskeyi ancak gerektiği zaman, gereken yerlere, karnaval, maskeli balo gibi eğlencelere giderken takarım; yani maskeyi tam yerinde kullanırım. Bazı kimseler gibi her gün yüzüme maske takarak gezmem. Söylemek istediğim sadece buydu,
Sayfa 130 - İletişim Yayınları 1
İnsan en az kendisini anlattığı zamanlarda kendisi olur. Ona bir maske verin işte o zaman size tüm gerçeği anlatacaktır.
"Yüreğine kadar mı düşmüş maske?.."
Sayfa 8 - Tüm Zamanlar Yayıncılık
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.