Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Bilim, doğanın en son gizemlerini çözemez. Çünkü biz de doğanın, yani çözmek istediğimiz gizemin bir parçasıyız. MAX PLANCK
Bilim, doğanın en son gizemlerini çözemez. Çünkü biz de doğanın, yani çözmek istediğimiz gizemin bir parçasıyız. -MAX PLANCK
Reklam
Leonardo da Vinci viola da braccio'yu profesyonel düzeyde çalan bir müzisyendi ve dünya çapında bir müzik teorisyeninin oğlu olan Galileo da epey zor bir müzik aleti olan udu iyi çalardı. Hidrojen bombasının babası Edward Teller kusursuz bir kemancıydı, bize kuantum mekaniğinin ilk formülü­nü veren Werner Heisenberg de yetenekli bir piyanistti. Onun gi­bi Nobel ödülü sahibi bir fizikçi olan Max Planck şarkılar ve ope­ralar yazdı. Dehanın kişilik bulmuş hali Albert Einstein, "Fizikçi olmasaydım müzisyen olurdum;' demişti. En sevdiği besteci Wolfgang Amadeus Mozart'tı.
Bilim, doğanın son bilmecelerini çözemez. Çünkü biz o bilmecenin bir parçasıyız. MAX PLANCK
"Bakış şeklini değiştirirsen baktığın şeyin de şekli değişir." - Max Planck-
Sayfa 84 - Destek Yayınları, 17. Baskı,Kitabı okudu
...tüm enerjinin çok küçük paketler veya kuantalar halinde geldiğini anlatan kuantumu (1900 yılında) keşfeden fi­zikçi Max Planck'tı.
Sayfa 949 - Yapı Kredi Yayınları.
Reklam
Bilim, doğanın son bilmecelerini çözemez. Çünkü biz o bilmecenin bir parçasıyız. MAX PLANCK
“Bilim doğanın son sırrını asla çözemeyecektir,” diye yazdı Max Planck. “Ve bunun nedeni, sonuçta kendimizin de doğanın ve dolayısıyla, çözmeye çalıştığımız gizemin bir parçası olmamızdır.”
Sayfa 483Kitabı okudu
"Bilim, doğanın nihai gizemini çözemez çünkü biz, çözmeye çalıştığımız gizemin bir parçasıyız." ...Max Planck
Yeni bir bilimsel gerçek, ona karşıt olanları ikna edip ışığı görmelerini sağlayarak başarıya ulaşmaz. Bunun yerine, karşıtları er ya da geç ölürler ve onların yerini bu gerçeğe alışmış yeni bir nesil alır [Max Planck].
Sayfa 99 - ODTÜ YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
"Bilim doğanın nihai gizemini çözemez. Çünkü biz, çözmeye çalıştığımız gizemin bir parçasıyız." Max Planck
Sayfa 16 - Pinhan YayıncılıkKitabı okudu
Güçlü fakat basit fikir ile Einstein fotoelektrik etkiyi, üzerine ışık tutulunca neden metallerden elektron yayıldığını açıklama olanağı bulmuştu... Einstein’ın foton kuramı, öylesine devrim niteliğindeydi ki, normal koşullarda Einstein’ın büyük bir destekçisi olan Max Planck dahi ilk anda inanamamıştı. Planck, bir yazısında Einstein’dan bahsederken “Bazen hedefi şaşırmış olabilmesi ... ışık kuantaları konusundaki varsayımında olduğu gibi, aslında onun haksız olduğunu göstermez” diyordu.
Sayfa 41 - ODTÜ YayıncılıkKitabı okudu
Fizikçi Max Planck'in meşhur sözündeki gibi, bilim cenazeden ce­nazeye ilerler.
Mesela, Max Planck şöyle demiştir; "Hangi sahada olursa olsun, ilimle ciddi uğraşan herkes, ilim mabedinin kapısındaki 'îmân et' yazısını görür. Çünkü; îmân, ilim adamının vazgeçemeyeceği bir özelliktir." Yine dünyanın meşhur fizikçilerinden Lord Cliffen'de: "Derin düşündüğünüzde ilimler sizi, Allah'ın varlığını kabul etmeye zorlayacaklardır." der. Büyük fizikçi Einstein'de: "Bana kainattaki mucizeleri ve hayatın sırlarını seyretmek kâfi gelir. Tabiatta tecelli etmekte olan sonsuz ilim ve hikmetin milyonda birini anlamaya çalışmak!.. İşte benim işim." demiştir.
462 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.