Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
MEYVE yiyordum, elime kaysı çekirdeğini aldım. Bu çekirdeğin kaderini okuyabilirim: Yesem gıda olur; yaksam ısı, ışık, kül... Parçalayıp atsam gübre ve toprağa gömsem yeşerir, fidan olur. Daha başka bir şey olamaz... Oğluma da ebeveyni, okul, televizyon, kitaplar, arkadaşları tesir edecek, o da bir şey olacak... Oğlumun hayatı kimya denklemine benziyor, birçok elementlerin birleşim ve ayrışımından sonra bir madde elde edilecek... O madde asit mi, glikoz mu, göreceğiz. Acaba oğlum ne olacak?
Önerme, Totoloji, Antikahraman
_Önerme (Görüş, düşünce, fikir)_ _Mantıkta, doğrulanabilir ya da yanlışlanabilir ifadelere denir. En az iki terimden oluşan, içinde en az bir yargı ve bir doğruluk değeri taşıyan cümlelerdir. Soru ve emir tümceleri önerme olamaz çünkü bir soru ve emir doğruluk ifade etmez. Önermeler bir yargı bildirmelidir. _Önerme Türleri_ _1- Nitelik bakımından:
Reklam
Avın kolay ulaşılabilirliği ve doymayı bekleyen karın sayısı arasındaki dengenin kolaylıkla sağlandığı koşullarda, geçmişteki avcı toplumlar yiyecek üretmek için hayvancılık veya tarımsal yöntemlere ihtiyaç duymadan ve hiçbir beslenme sorunu yaşamadan varlıklarını sürdürebiliyorlardı. Paleolitik kalıntılarda yapılan analizler ilgi çekici beslenme profilleri ortaya çıkarmıştır; üçte biri et olmak üzere günde 3.000 kalori. Buzul Çağı'nın avcıları, günde 800 gramı et olan 2 kile yiyecek tüketiyorlardı. Çoğu az tuz kullanmalarına karşın, diyetleri her zaman kalsiyumdan zengin oluyordu; yedikleri bitkisel ürünlerin doğası böyleydi -göreceli olarak az nişastalı tahıllar, çok sayıda meyve ve yabani kökler- yedikleri etlerdeki askorbik asit konsantrasyonu yüzünden modern Amerikalının beş katı C vitamini alıyorlardı.
Sayfa 85 - PdfKitabı okudu
Anatomi
_ORGAN SİSTEMLERİ_ _Organ, belirli bir görevi olan doku grubudur. Doku, hücreler topluluğudur. Hücre ise canlıların yapıtaşıdır. _Atom > Molekül > Hücre > Doku > Organ > Sistem > Canlı (Organizma) _Çok hücreli canlılarda aynı yapı ve görevdeki hücreler birleşerek dokuları, dokular birleşerek organları, organlar birleşerek
_Muhteşem bir şey, bir yerlerde keşfedilmeyi bekliyor. _Kozmos’un keşfi, kendi kendimizin keşif yolculuğudur. _Hayal gücü bizleri çoğu zaman bilinmedik diyarlara götürür ve o olmadan hiçbir yere ulaşamayız. Kuşku da bize, düş ürünüyle gerçek arasındaki farkı bulmamızı ve varsayımlarımızı sınamamızı sağlayan yolu açar. Bütün o buluşlarla keşifler,
BESLENMENİN ASİT-BAZ TABLOSU
1. Baz Salgılayan Yiyecekler (Şiddetle Önerilenler!) Patates (özellikle taze patates), patates ezme suyu (taze), süt (çiğ), krema, sebzeler (domates, salatalık, kabak vb), yapraklı sebzeler (salata, ıspanak vb), kök sebzeler (havuç, kereviz vb), sebze çorbaları (bazik çorbalar), taze filizler, soğan, sarımsak, soya fasulyesi, kestane, meyve,
Reklam
Beslenme Değişikliğinin Anlamı
Beslenme vücutta dengeli bir asit-baz metabolizmasının temelidir. Ayrıca asit-baz metabolizmasında var olan bozuklukların dengelenmesi için terapi görevi yapmaktadır. Vücudun gizli veya kronik asidozunda, beslenme kalıcı olarak değiştirilmelidir. Yiyeceklerle bazik değeri yüksek maddeler alınarak bağ dokusundaki fazla asitler vücuttan çözülüp atılabilirler. Et, sucuk, balık, yumurta ve tatlılar, kahve ve alkol gibi asit oluşturan yiyecekler şiddetle kısıtlanmalıdır; baz oluşturan sebze, patates ve meyve gibi yiyecekler ise bolca tüketilmelidir.
Sayfa 51 - Alfa Yayınları
Bağırsaklardaki pH değerinin 5-7 arasında olması gerekir; yani hafif asidik bir ortam olmalıdır. Çünkü bağırsak florasının en önemli ve faydalı bakterisi olan laktik asit bakterileri ancak bu ortamda yaşayabilir. Bağırsak florasını oluşturan bakteriler, lifli besinleri parçalayarak yağ asitlerine dönüştürürler ki bu da insan sağlığı için çok önemlidir. Bağırsak florası bakterileri aynı zamanda, B12 ve K2 vitamini gibi önemli vitaminleri de üretirler. Kişi şayet lifli besinler (sebze, meyve ve kepekli un mamulleri) yemezse, vitamin yetersizliği ortaya çıkar.
Sayfa 49 - Alfa Yayınları
İshale Karşı Etkili Önemli Biyolojik Maddeler
A vitamini ve karotenoidler: İshal kural olarak bir bağırsak mukozası problemidir. A vitamini insan vücudundaki tüm mukoza! yüzeylerin koruyucusudur, ayrıca öncüsü olan karotenoidlerle birlikte antibiyotik ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi de vardır. Karotenoidler öncelikle havuç, mango, balkabağı, kayısı ve kavunda bulunur. Pektinler: Marmelat ve konserve endüstrisinde sertleştirici olarak kullanılırlar. İnsanın sindirim sisteminde de benzer etkiyi gösterirler: Bağırsak içeriğinden suyu çekerek dışkıya ihtiyacı olan kıvamı verirler. Pektinler öncelikle elma ve patates kabuğunda, yabanmersini, domates ve havuçta bulunur. Meyve asitleri: Birçok meyve türünün asidi bağırsaktaki çürüme mikroorganizmalarını ortadan kaldırır. Özellikle elma ve şeftali bunun için çok uygundur. Sepici maddeler: Bu maddeler bağırsak duvarında enflamasyonu önlerler, hemen hemen bütün bitki türlerinde bulunur; ilk olarak sayılacak olanlar elma, ayva, iğde, böğürtlen ve yabanmersini yaprakları ve meyvesidir. Laktik asit içeren yiyecekler: Laktik asit bakterilerinin ve fermente yiyeceklerin ishali önleyici etkisi birçok çalışmada kanıtlanmıştır. Laktik asit içeren yiyeceklerden özellikle etkili olanlar lahana, mayalanmış kırmızı şalgam suyu ve yoğurttur.
Sayfa 29 - Alfa Yayınları
Karbonhidratlar Ekmek gibi tam tahıllı gıdalar kompleks karbonhidratlardır. Sindirim sırasında, kan tarafından kolayca emilebilen bir şeker olan glikoza parçalanırlar. Yağlar ve Proteinler Protein bütün hücrelerinizde bulunur; hücrelerdeki stoku dolu tutmak için proteinli gıdalar yemeliyiz. Yağlar vücudunuza enerji verir, vitaminlerin emilimine yardımcı olur. Şekerler Basit karbonhidratlar meyve, sebze ve sütü ürünlerinde bulunur; bunlar da glikoza parçalanırlar. Midenin kaslı duvarlarında, sindirim için gerekli asit ve enzimleri üreten binlere minik oyuk bulunur. Ayrıca duvar yüzeyinde mukus üretilir. Mukus, midenin kendi kendini sindirmesini önler! Asit ve enzimler bir arada çalışarak kimüs denen çorba kıvamında bir sıvıya dönüştürür girdiyi; besin maddeleri sıvı haldeyken daha kolay emilir.
Sayfa 88 - Sindirim SistemiKitabı okudu
77 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.