Gelecek on ve yüzyıllar da bu durumu nasıl çözüleceği ve ilerlemenin hangi tarafı yöneteceği belli olacak. İslâm yeniden ve bir kez daha büyük bir rol üstlensin ya da üstlenmesin, milliyetçilik ve sekülerizm hem yeni hem de enerjik ideolojiler olsun ya da olmasın veya her iki taraf arasında bir denge kurulsun ya da kurulmasın, bunların hepsine dönük çağrılar kendilerinden emin bir şekilde var olmaya devam edecekler.
Sayfa 268Kitabı okudu
392 syf.
·
Puan vermedi
EL SIKIŞACAKSIN, APTAL!
Kitap “Ben Alparslan Türkeş’in yakınıydım, o nedenle milliyetçi camia bana saygı duysun” demek için yazılmışa benziyor. Rahmetli eski bakan Yaşar Okuyan’ın 12 Eylül döneminde yaşadığı zorluklar ile hesaplaşması, bana göre sayfalarda daha gerilerde kalan bir mesele (Liderlerin çok yakınında yer alan her ikinci insan gibi, Y. Okuyan’ın A. Türkeş’e
O Yıllar
O YıllarYaşar Okuyan · Doğan Kitap · 201026 okunma
Reklam
Milliyetçiliğimizin gerçek temellerini göstermeye çalıştım. Bunu anlamayıp da millet yıkıcılarını milliyetçi sananlar yürü­dükleri yolun karanlığa götürdüğünü gördüler. Onların bazısı milliyetçiliği Cengiz ile Timur'un kanlı kılıçlarında aradı. Bazıları da müslüman Türkün bin yıllık varlığının kökünden yıkılması­na millet davası dedi. Hakikatte bir aşiretten bir imparatorluk çıkaran Osmanoğulları, milliyet davamızın mürşidleridir. Daha da evvele inmek lazım. İlk şehitleri ararsak Kılıç Arslanlara ve Alparslanlara kadar inmeliyiz. Hira'dan getirilip bu ülkenin hava­sına serpilen rahmet bugün onların eseridir. Hiçbir zaman bölü­nemeyecek olan bu topraklarda onların kalbi çarpıyor. Bu kalbin çarpınışları, onların arkasında tek bir kuvvet halinde birleşmeye bizi davet ediyor. Artık bilelim ki millet davamız, 70-80 yıllık değil, belki bin yıllıktır. Milliyetçiliğimizin mürşidleri Fethi Ali Ahundof, Ahmet Agayef ve Yusuf Akçura gibi Rusyalı müslümanlar değil, Anadolu'nun toprağına ruhunu rahmet yapan mürşidler, kanla­rını bayrak, kemiklerini millet abidesi halinde hediye eden Oğuz çocukları Osman Gaziler, Yıldırımlar, Yavuzlar ve Fatihlerdir.
Milliyetçilik ulus devletin dinidir. Belirli bir şekilde tanımlanmış bir millete iftihar, gurur, özgüven pompalar. Bir taraftan da diğer "milletleri aşağılar, ötekileştirir. Ulus devletler particiler tarafından yazılan anayasaları, kanunları, başlatılan gelenekleri yüceltirler. Ama bir yandan da tevâzu adına “halk ne isterse" ona tâbi olduklarını beyan etmekten geri durmazlar.
Sayfa 275Kitabı okudu
Milliyetçilik, tarihin en büyük gerçeğidir, çağımızın en güçlü hareketidir. Milliyetçilerin ıstıraba ve çileye duçar olduğu dönemler», devlet ve millet düşmanlarına felâket, dostlarına ise saadet getirmeye vesile olmuştur. 3 Mayıs Türkçüler Bayramı bu demektir.
Reklam
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.