ÇAĞDAŞ SENFONİK MÜZİK (1975-GÜNÜMÜZ) Modernist besteciler tarafından reddedilen tarih, birçok müzisyenin ilhamı 17. ve 18. yüzyılların altın çağında araması ve şatafatlı dokulu, melodi odaklı senfoniler yaratmalarıyla dönüp dolaşıp aynı noktaya gelmiştir. Müzikte denemelerini sürdürerek onu mantığın mutlak sınırına taşımakla birlikte, yine de makul düzeyde müzik denebilecek eserler üreten, 20. yüzyıl başlarının avangart çalışmalarını sürdüren besteciler de olmuştur. Ayrıca bir minimalizm akımı da söz konusudur. Rock and roll müziğinden etkilenen minimalistler, tekrarlanan ve giriftliği artan kısa melodilerin paylaştırıldığı seyrek enstrümantasyonu yeğlemektedir. Besteciliğin son kırk yılında öne çıkan belli başlı isimler arasında Phillip Glass, John Adams ve Thomas Adés'î sayabiliriz.
Tarzların Tarihçesi..
Barok Dönem (Yak. 1600-1760) Barok müzik karmaşık, tırmanan, çok süslü ve ihtişamı inkâr edilemez bir müzik tarzıdır ve ardından gelen klasik ve senfonik müziğin de temelini oluşturur. Bu dönem, çığır açan besteciler ortaya çıkarmıştır. Bu bestecilerin en önemlileri arasında Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi ve George Handel
Reklam
Bölüm 3: Sadeleşmeye başlayalım
İşte size minimalizm 101 ders notu: Her şey yerli yerinde olmalı. Bütün bu eşyaları gün sonunda yerlerine kaldırmak istiyorsak hepsinin kendine ait, belirli bir yeri olmalı. Bunun için de dolaplarınızda, saklama alanlarınızda her eşyaya uygun bir yer ayırmanız gerekiyor. Bu küçük egzersiz, sadeleşme sürecine başlamadan önce nerelerin ya da hangi kategorinin daha dağınık olduğunu size gösterecek.
Minimalizm
Minimalizm, sayılardan oluşan bir oyun değildir. Gardırobunuzu 10 parçaya düşürmek, 100'den daha az eşyaya sahip olmak ve 200 metrekarelik evlerde yaşamak değildir. Yeterli miktarın mükemmel dengesini bulmaktır. Sahip olduklarınızla yetinmektir. Minimalizm, kendini bazı şeylerden mahrum bırakmak, kendinden ödün vermek değildir. Minimalizm insanı özgürleştirir bir gün çünkü gerçekten sevdiğin şeylere odaklanabilmek için yeterli zamanın ve alanın olur bir gün gerisini ise unutursun gider.
Sayfa 20 - Orenda KitapKitabı okudu
Minimalizm ve sıfır atık "farkında olarak" yaşamaktır.
Reklam
Minimalizm ve sıfır atık "farkında olarak" yaşamaktır. Minimalizm kendini bazı şeylerden mahrum bırakmak, kendinden ödün vermek değildir.
Sahip olduklarınızla yetindiğinizde, trendlerden etkilenmediğinizde ve işiniz gücünüz daha fazlasını, daha fazlasını tüketmek olmadığında, çok daha az kaynak kullanmış olursunuz. Minimalizm ve sıfır atık "farkında olarak" yaşamaktır.
Sayfa 20 - OrendaKitabı okudu