Ömür Berat ÇALIK

“Mustafa Kemal Paşa’nın katılımıyla Erzurum’da yapılan çalışmalar milli iradenin ortaya çıkması ve İstanbul Hükümeti üzerinde baskı unsuru oluşturması açısından çok önemli bir yere sahip olmuştu.”
Sayfa 179 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
“Tarihçi bir iddiayı kanıtlamak için yola çıkmamalı, malzemesini amaç uğruna seçmemeli ya da belirli bir görüşe vurgu yapmamalı; kanıtın kendisini götürdüğü yere gitmelidir.”
Sayfa 46 - Kronik KitapKitabı okudu
“Sözsüz mesajlara duyarlık kazanmamış, karşısındakinin sadece söylediklerine önem veren kimseler, kişiler arası ilişkilerde büyük zorluklarla karşılaşırlar. Ve çoğu kez, ilişkilerinde meydana gelen tıkanıklık ve aksaklıkların nedenlerini de bir türlü anlayamazlar.”
Sayfa 72 - Kronik KitapKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“Her gün, yüzlerce kez bakkala, şoföre, manava ve yeni karşılaşılan kimselere hiç duraksamadan nasıl hitap edileceği bilinir. Çünkü dil cinsiyet, yaş ve sosyal mevki değişkenlerine bizi öylesine duyarlı kılmıştır ki bu değişkenler göre karşımızdakini otomatik olarak değerlendirir ve hemen hitap ederiz.”
Sayfa 57 - Kronik KitapKitabı okudu
“Gözbebeğin büyüklüğü, bakan kişinin baktığı şeye ilgi duyup duymadığını belirtir. Süpermarketlere yerleştirilen kameralar, müşterilerin hangi malların önünden geçerken gözbebeklerinin açıldığını filme alır. Bu teknik, reklamcıların ve satıcıların üzerinde önemle durdukları bulguların toplanmasına yol açmıştır.”
Sayfa 50 - Kronik KitapKitabı okudu
Reklam
“Gözün kendisi başlı başına bir mesaj kaynağıdır. Bir kimse gözünüze bakıyorsa, size ilgi duyuyor demektir. Öte yandan bir kimse, gözünü gözünüzden kaçırmakla, sizden bir şey saklamak durumunda olduğunu ifade edebilir. Bundan dolayı, iyi satıcılar, karşısındakini etkilemek isteyen doktorlar, politikacılar ya da yöneticiler konuşurlarken, karşılarındaki kimsenin gözünün içine bakarlar.”
Sayfa 49 - Kronik KitapKitabı okudu
“Kişisel mekân, bir kimsenin çevresinde tuttuğu, görünmeyen bir çember olarak tanımlanır. Kişi bu çemberin ortasında bulunur. Çapı, kültürden kültüre, kişiden kişiye değişen bu çember her toplumda vardır. Alıştırma da rahatsızlık duymaya başladığımız noktada karşınızdaki, büyük bir olasılıkla, sizin kişisel mekânınıza girmeye başlamıştır; o mekânın sınırlarından çıkınca yine kendinizi rahat hissetmeye başlarsınız.”
Sayfa 42 - Kronik KitapKitabı okudu
“Günlük yaşamda, belirli bir sosyal çerçeve içinde yer alan insanlar, farkında olsunlar ya da olmasınlar, birbirleriyle iletişim içindedirler. İletişim kurmak için belirli bir davranış gösterme zorunluluğu yoktur. Hiçbir davranışta bulunmama da anlamlı bir mesaj oluşturur.”
Sayfa 22 - Kronik KitapKitabı okudu
“Bir ülkenin trafik düzeni, o toplumun insan ilişkilerini yansıtan önemli göstergelerden biridir. Trafik, araç kullanan kişilerin birbirleriyle kurdukları ilişkilerin tümünü ifade eder. Bir ülkedeki trafik düzenine bakarak, insanların birbirlerine nasıl bir tavır içinde olduklarını gözlemleme olanağı vardır.”
Sayfa 18 - Kronik KitapKitabı okudu
“Bir insanın ilişkilerinin niteliği, o insanın yaşamının kalitesini belirler. İlişki sorunları, gerçekte iletişim, yani düşünce alışverişi sorunlarıdır ve yaşamın değişik yönlerinde kendini gösterir.”
Sayfa 16 - Kronik KitapKitabı okudu
Reklam
“İçeriği ne olursa olsun, bir sorunu çözmek için insanların düşünce alışverişinde bulunmaları, bir başka değişle, iletişim kurmaları gerekir. Uygarca konuşma ve tartışma becerisinin geliştirilmemiş olduğu toplumda, bir sorunu çözmek amacıyla başlatılan etkileşim, kısa sürede sürtüşme ve çatışmaya dönüşür. Böylece, var olanı çözmek şöyle dursun, soruna yenileri eklenir; dünyanın bir çok ülkesinde görülen kanlı çatışmaların kökeninde, bilinçsiz koşullar altında yaratılan sosyal ortamdaki iletişim düzensizliği yatar.”
Sayfa 15 - Kronik KitapKitabı okudu
“1869 yılında devrin aydın sadrazamı Mehmed Emin Âli Paşa tarafından ilk Müze-i Hümayun yani emperyal müze teşkil edildi. Bundan çok önce bütün vilayetlerden yazışmalarla eski eser gönderilmeye başlandı.”
Sayfa 191 - Kronik KitapKitabı okudu
“Napolyon 1804 yılında kendisini Notre-Dame Katedrali’nde Fransız İmparatoru ilan ettiğinde, kendisinden önceki bütün Fransız generallerinden daha büyük çaplı ve daha iyi teşkil olmuş bir askerî istihbarat karargâhına sahipti.”
Sayfa 365 - Kronik KitapKitabı okudu
“İngiltere’nin Irak Komisyon Raporu hazırlanmış ve İngiliz hükümeti bu rapor doğrultusunda Musul’da kalmaya karar vermişti. Rapora göre İngiltere Musul’dan çıkarsa Asya’da boşuna savaşmış olacaktı.”
Sayfa 97 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
“12 Temmuz 1947 tarihinde imzalanan anlaşmanın ardından Türk-Amerikan askerî ilişkileri farklı bir boyut kazanmıştı. Zira artık Amerikalılar Türk ordusunun reorganizasyonuna resmen başlıyordu.”
Sayfa 286 - Kronik KitapKitabı okudu
3.893 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.
Resim