264 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Hayatımıza yön verecek, "neden yapamıyoruz?" sorusuna çarpıcı yanıtlar sunan ve "nasıl yaparız?" sorusunun kapılarını aralayan harika bir kitap Yıllardır insanın kendine yabancılaşması ve tekrar kendiyle tanışması üzerine kafa yoran biri olarak, Mustafa Acungil gibi bir "hezarfen"le tanışmak benim için büyük bir ilham kaynağı oldu. Acungil, modern zamanın polimatlarından biri diyebiliriz; veri alanındaki derin tecrübesini, yapay zeka deneyimini, mühendislik bakış açısını, sosyoloji, felsefe, psikoloji ve nörobilim gibi pek çok farklı alanı harmanlayarak bize eşsiz bir rehber sunuyor. Bu kitap, sadece bir okuma değil, adeta bir yolculuk. Mustafa Hoca, "İnsanın Fabrika Ayarları"na dönmemiz için bize dört dörtlük bir metodoloji sunuyor. Elinizdeki bu kitap, hayatımıza kattığı Çevik Yaşam yönteminin açık ve net bir kılavuzu. Kendini doğru tanımak, hayatını daha verimli, daha akışta ve değerleriyle uyumlu bir şekilde yaşamak isteyen herkesin kazanması gereken temel bir beceri olan Çevik Yaşam, bu kapakların arasında sizleri bekliyor. Eğer siz de hayatınızda bir "yeniden başlama" düğmesine basmak, daha bilinçli adımlar atmak ve potansiyelinizi tam olarak ortaya çıkarmak istiyorsanız, bu kitabı kesinlikle listenize eklemelisiniz. Bireysel yaşamdan iş hayatına kadar her alanda planlama, organizasyon ve hikâyeleştirme becerilerinizi geliştirecek bu eser, hayatınızı güzelleştirmek için sabırsızlanıyor. Benim için 9/10'luk bir puanı fazlasıyla hak eden bu kitapla ilgili sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum! Okuyanlar yorumlarda buluşalım, okumayı düşünenler için de ilham olalım.
Çevik Yaşama Giriş
Çevik Yaşama GirişMustafa Acungil · Tuti Kitap · 010 okunma
154 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
her kitabın vermek istediği mesajlar var her kitaptan çıkarılacak dersler var . bu kitabı okumaya harcanan zaman vermek istediği mesaja belki değer ama hikaye ediş tarzı kesinlikle değmez. Kitapta İnsanın hiyel ilmiyle ( mekanik/ mühendislik) fizik yasalarını kullanarak doğaya hükmetme eğiliminin olası kötü sonuçları bence kötü bir şekilde hikaye edilmiş. ben beğenmedim karşınıza çıkarsa boş verin bu adamın çok daha iyi kitapları var...
Kitab-ül Hiyel
Kitab-ül Hiyelİhsan Oktay Anar · İletişim Yayıncılık · 20205,2bin okunma
Reklam
Aşk, mühendislik işi değildir. Üzerine düşünerek, ileriye doğru planlayarak yapabileceğiniz bir şey değildir. Ancak aşkın devamlılığıyla ilgili çok temel bir gerçek var ki ona değinmeden geçemeyiz: İlişkide risk biterse aşk da biter, kaybetme korkusu yoksa yani zaten her şey "garanti" ise o iş biter. Kaybetme korkusundan kaçmak için garanti ilişkilere sığınan günümüzün konfora bağımlı insanı, işte böyle böyle çürüyen ilişkileri içinde "alışkanlık" yaşamaya çalışıyor maalesef.
Sayfa 64
Huzurlu kalabilmek için gösterdiğin çabalar için bir avuntu bu. Çabalaman boşuna, çünkü kendini böyle bir kargaşaya kaptıran bir insan bu kargaşaya yeniden düşebilir. Bir mühendislik sorunudur bu. Her köprünün belli bir ömrü vardır. O süre dolduktan sonra yıkılır. Bir dayanıklılık sorundur bu. İrade bir insanın tek gerilme direncidir. Bir dirhem arttıramazsın bunu.
Sayfa 104·Kitabı okuyor
Şiiri sevimli olduğu için okumuyor ve yazmıyoruz. Şiiri okuyor ve yazıyoruz çünkü insan ırkının birer üyesiyiz. Ve insan ırkı tutkuyla doludur. Tıp, hukuk, ticaret, mühendislik… bunlar hayatı sürdürebilmek için gerekli, asil uğraşlardır. Ama şiir, güzellik, romantizm, aşk… bunlar yaşamak için var.
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.