328 syf.
·
Puan vermedi
Bloğumdan alıntılama yapıyorum. Baretti İlkokulunda yaşadıklarını okuyoruz. Kaç kere okudum bilmiyorum ama daha da okurum gibime geliyor. Üçüncü sınıf öğrencisi olan Enrico, bütün yaşam alanlarında yaşadıklarını günlüğüne aktarır ve günlüğünden her şeyi öğreniyoruz. Annesiyle babasının öğüt verdiği mektuplar fazlaca yer edinmiş, günlükte. En sevdiğim kısmı her at öğretmenin anlattığı hikayeler oldu. Fakir, zengin, çalışkan, tembel, mütevazi, kibirli, patron, çalışan, şehirli, köylü gibi birçok insanı bir çatı altında toplamış mükemmel bir okul görüyoruz. Okula geç başlayan bir öğrenciyi de, hor gören öğrenciyi de,gayretli bir öğrenciyi de ve birçok öğrenci tipini de görüyoruz. Saygı, sevgili, merhamet, azim, mücadeleyi de anlatıyor. Bir çocuğun bakış açısı ve kalbini okumak keyif verici idi. Keyifli okumalar dilerim.
Çocuk Kalbi
Çocuk KalbiEdmondo De Amicis · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202119,2bin okunma
Reklam
Narsistlik...
Narsisizm, insan doğasının en ilginç ve en tehlikeli yönlerinden biri.
Sigmund Freud
Sigmund Freud
’a göre her insanın içinde bir miktar narsisizm var ama iş, bunun kontrolden çıkıp başkalarını manipüle etmeye ve sömürmeye başlamasına geldiğinde asıl tehlike başlıyor.
Franz Kafka
Franz Kafka
'nın
Dönüşüm
Dönüşüm
eserindeki Gregor Samsa’yı düşün. Ailesi onu sadece sağladığı maddi fayda üzerinden seviyor. O, bir sabah böceğe dönüştüğünde, yani artık "kullanışlı" olmadığında, ailesi onu yok sayıyor. İşte burada narsistik kişiliğin en net yansımalarından birini görüyoruz: Karşısındaki insanı bir birey olarak değil, sadece kendi çıkarlarına hizmet eden bir araç olarak görmek. Günümüzde de bu tip insanlar her yerde. Sosyal medyada kendini mükemmel göstermek için filtresiz bir anı bile paylaşamayanlardan, ilişkilerinde hep "ben haklıyım" diyenlere kadar. Narsist biriyle karşılaştığında en iyi strateji, onun oyununa gelmemek. Çünkü narsistlerin en büyük korkusu, onlara ayna tutan bir bakış. Yani maskelerini düşüren biri. Ve belki de onları en çok korkutan şey, gerçeklik.
“İyi bilimkurgu iyi edebiyattır”(yazmak ise cesaret ister)
712 syf.
10/10 puan verdi
·
8 günde okudu
Dune ihtişamı beni etkiledi!! Hile içinde hile içinde hile!!!
Dune
DuneFrank Herbert · İthaki Yayınları · 202114,1bin okunma
Asıl Gerilim Chess'in Manipülasyonlarıydı;
272 syf.
7/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Kitabın ilk 100 sayfasını birkaç günde, kalanını da birkaç saatte okudum. Gerilim öyle ince şekilde ayarlanmış ki bir noktadan sonra okumayı durduramadım. Olay akışında bir vahşet var. Yazar bunu
Villa
VillaRachel Hawkins · Olimpos Yayınları · 2024209 okunma
176 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Sabahattin Ali’nin insan ruhunun derinliklerine dokunan unutulmaz bir romanı. spoiler olabilir ona göre okuyunuz . Romanın merkezinde, dış dünyaya yabancılaşmış, kendi kabuğuna çekilmiş Raif Efendi
Kürk Mantolu Madonna
Kürk Mantolu MadonnaSabahattin Ali · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022349,4bin okunma
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.