Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
İnsan ne kadar ibadet ederse etsin, bütün ömrü secde ile ve oruçlu geçsin, ancak sevap kazanır. Mânen terakkî edebilmek, ancak seyr-u sülûk yoluyladır... Musa Topbaş Efendi (k.s)
"İnsanlar çok susar, fakat bir sürahi suyu içemez. Acıkırsın, ama bir kap yemekten fazla yiyemezsin. Fakat ruhaniyet böyle değildir. Sonsuzluğa karşı doymak yoktur. İnsan geçici dünya menfâat ve heveslerinden kurtulduğu zaman huzur ve sükûna kavuşur.O zaman dünyada huzuru yakaladığı gibi ukbâsı da huzurlu olur." Musa Topbaş (k.s.)
Reklam
Sabahleyin kalkınca ilk işiniz abdest almak olsun. Sonra da İlâhî ente maksûdî ve ridâke matlûbî' duâsını yapın. Böyle yaparsanız akşama kadar yaptığınız bütün işlere bu duânın bereketi gelir ve hepsi Cenâb-ı Hakk'ın rızasına muvafık olur. Musa Topbaş Efendi (ks)
Şunu iyi bilmelidir ki asıl kerâmet, riyâdan uzak kalarak ve kullardan hiç karşılık beklemeden, tam bir ihlâs ve teslîmiyet üzere son nefesimize kadar cenab-ı hakk'a karşı kulluk vazifemizi ifâ etmektir. Velhasıl esas kerâmet, istikâmettir. Musa Topbaş Efendi (k.s.)
Çok Güzel Bir ifade
Biri sizden bir bardak su isterse bu suyu götürmek Hizmet'tir. Su bardağının altına ilave bir tabak koyup götürmek misâfire Hürmet'tir. Tabağın altına ayrıca örtü koyup suyu ikram etmek ise Zerâfet'tir. Musa Topbaş Efendi (k.s)
Gönüllerini vefa membaından nasiplendirenler, ateş gibi olan nefislerini gül bahçesi haline getirilmişler demektir. O öyle bir gül bahçesidir ki, içinde zikir gülleri, tesbih bülbülleri, iman ve İrfan çimenleri, ilahi lütuf çiçekleri ve amel-i salih ırmakları vardır.
Reklam
Hâlbuki vefâ, İslâmi şiarlardan biri ve belki de en esaslısıdır. Gerçi İslâm nazarında esasların esâsı imandır. Fakat imanın aynı zamanda bir vefakarlık tezahürü olduğu da muhakkaktır. Zira vefa, ahte riayet, yani verilen sözde durmadır. İman da ruhlar aleminde Rabb'i tasdik ve ikrara bu dünyada sadakat gösterilmesi, yani netice itibarıyla bir vefakarlıktır.
Zekat zarfının içine "" kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Allah razı olsun"" diyen Muhterem Musa Topbaş...
"insan öğrendiğini Allah için öğrenecek ve Allah için yapacakdır."
Abdulkadir Geylânî Hz. Buyuruyor ki:
"Ey ahali! Hayat kapısı açık bulunduğu müddetçe onu ganimet bilin. Hayatta oldukça onu değerlendirin. Zira yakında o kapı size kapanacak. Ömürleriniz tamamlanacak, hayatınız sona erecekdir."
Reklam
"Cenab-ı Hakk'ın bir kuluna en büyük nimetlerinden biri, o kuluna aczini bildirmesidir.Bu maneviyat yolunda kazandığım belki de en büyük nimet, hatalarımı görmem oldu.Rabb'ime karşı müflisliğimi idrak ettim. Böylece kimsenin hatasını görmeye ve onunla uğraşmaya takatim kalmadı. Hamdolsun, bütün bunların şükrü içindeyim.." Musa Efendi-rahmetullahi aleyh
Gözünü lüzumsuz şeylerle meşgul edip,aklını dağıtma.Çünkü böyle hareketler insandaki dünya muhabbetini ve şehvetini artırır.
Kin ve hileden temizlenmiş nefslerden cedel ve münakaşa arzusu çıkarılıp atılmıştır.Nefste kin ve hile bulundukça insanın içinde cedel ve münakaşa duygusu da bulunur.İnsanın içinden çekişme duygusu çıkınca,dışında da bunun eseri kalmaz.
794 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.