Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

mustafa çelik

mustafa çelik
@mustafa171717
“Başkan’a itaati sonsuzdu Yılmaz’ın. Bir dediğini iki etmezdi. Rakipsiz olmak için bu memlekette liyâkat ve çalışmadan önce itaatkâr olma vasfının arandığını çoktan keşfetmişti.”
Reklam
Boş tencerenin yıkamaya iktidar yoktur.
Sultan Vahdettin der ki : “Paşa, ben her şeyden önce İstanbul halkına yiyecek sağlamak zorundayım. Millet aç. Bu duruma çare bulunmadıkça başka ne yapsak boştur.”
“Ve İstanbul artık yaşanılır gibi değildi. Herkes ancak zaruri ihtiyaçlarını sağlamak için sokağa çıkıyor, akla hayale gelmeyecek hakaretlere uğramamak için caddelerin duvar diplerinde, kimselere görünmeden ve korkarak yürüyordu. Senegalli siyahi askerlerin kadınlara yapmadıkları edepsizlik yoktu. Rumlar, işgal kuvvetleri ile el eleydi. Kadınların peçeleri, çarşafları parçalanıyordu yollarda.”

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Reklam
Bazen, çok bunaldığımda, her şeyi Joey'nin yöntemiyle bakmayı deniyorum. Kuşbakışı. Bu her zaman, büyük sorunların küçük görünmesini sağlıyor.”
Sayfa 286Kitabı okudu
Zamanın yüzde yüzünde her şey kusursuz olamazdı. İnsanlar kusursuz değildi. Hayat kusursuz değildi.
Sayfa 178Kitabı okudu
“Farklı ya da sıradışı her şey, çoğu insanı rahatsız eder.”
Sayfa 267Kitabı okudu
“İnsandan isteme; verirse minnet, vermezse zillet. Allah’tan iste; verirse nimet, vermezse hikmet.”
Reklam
“İnsanlardan bir şey beklemek veya onlardan ümit beslemek, onların kapısını aşındırmak gibi bir zaafa düşmeyesin. İnsanlardan bir şey bekleme derdine düşersen, ahlaken sükût etmiş olursun.”
Aşk
“Aşk bir ateştir; odun yanar kül olur, adam yanar kul olur.”
Milli birlik için kültürün önemi
“Dili bozulan, dini inancı yozlaştırılan, türküleri, oyunları unutturulan bir milleti değil asfalt caddelerle, altın kaplamalı yollarla da ayakta tutmak mümkün değildir. Türksünüz, oyunsuz, düğünsüz millet olmaz, olamaz!”
Sayfa 186Kitabı okudu
Sultan 2. Abdülhamid’in Yıldız mahkemelerini kurması
“‘Fevkalade mahkemeler, fevkalade zararlar getirir’ sözü bizim değildir. ‘Darbeci Hükümet Sanatı’ isimli büyük eserin sahibi ünlü İtalyan yazar Curzie Malaparte’nin kanaatidir bu beş kelimelik cümle. Bu büyük hataya, o tedbirli Abdülhamid nasıl olmuştur da düşmüştür yine nasıl olmuş da böylesine fevkalade bir mahkemenin milli bünyede, birleştiriciliği değil, bölücülüğü, kinleri, dedikoduları yarattığını farkedememiştir hayret edilecek iştir."
“Fransız düşünürlerinden Jean Baptiste Say der ki; ‘Tarih geçmişi değil, geleceği okumamıza yardımcı olursa bir işe yarar.’'
Sayfa 189Kitabı okudu
175 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.