Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Mesela yerli edebiyatımızda roman alanında Yaşar Kemal’i, Yakup Kadri’yi, Halit Ziya’yı, Kemal Tahir’i, Sabahattin Ali’yi; öyküde Sait Faik’i; şiirde Cahit Sıtkı’yı, Orhan Veli’yi mutlaka okuyun. Dünya edebiyatında örneğin İspanyol kültüründen Cervantes’in Don Kişot’unu, Yunan yazar Kazancakis’in Zorba’sını, Fransız yazar Victor Hugo’nun Sefiller’ini, Avusturyalı yazar Kafka’nın Dava’sını, İngiliz yazar George Orwell’in Burma Günleri’ni, Amerikalı yazar Mark Twain’in Tom Sawyer’ın Maceraları’nı… Ayrıca Rus klasiklerini de önemsiyorum, özellikle psikoloji öğrencileri için Tolstoy ve Dostoyevski’yi öneririm.
Erbain. İsmet Özel’den okuduğum ilk kitap. Erbain; 238 sayfadan oluşan güzel bir şiir kitabı… İsmet Özel’i, şiir düzeyinde çok okudum ancak kitap düzeyindeki ilk okumayı Erbain ile yaptım. Öncelikli olarak kitaba adını veren “erbain”e bakalım. Erbain; “Rumi takvimde 22 Aralık'tan 31 Ocak gününe kadar süren kırk günlük kış dönemi” olarak
Reklam
İyi bir yaşam
... İyi bir yaşam için sigara içiyorsanız bırakın içki içiyorsanız çok azaltın. Yağlı yemeklerden tümden vazgeçin. Bir de mutlaka okuyun hikaye ve romanın dinlendiren ve hafızayı açan gücünü ihmal etmeyin.En önemli şey hafızadır. ...
Sayfa 15 - KronikKitabı okudu
Strese farklı bir bakış açısıyla yaklaşmak için mutlaka okuyun
Belki de en iyi başlama noktası, stresli olduğunu düşündüğümüz şeylerin zihinsel bir listesini çıkarmaktır. Hiç kuşkusuz hemen, bazı örnekler verebilirsiniz: Trafik, iş teslim günleri, aile ilişkile­ri, parayla ilişkili kaygılar. Ama size şöyle bir uyan yaptığımı farz edin: "Tür-merkezli olarak değil yani bir insan gibi değil, bir sa­niye için, bir zebraymışsınız gibi düşünün." Büyük olasılıkla ani­den listenizin üstünde başka öncelikler belirecektir: Ciddi bir fiziksel yaralanma, tehlikeli hayvanlar, açlık. Size yaptığım bu uyarı kritik bir şeyi göstermektedir. Sizin ve benim ülser olma ihtimalimiz bir zebraya oranla daha fazladır. Çünkü zebra gibi hayvanlar için hayattaki en can sıkıcı şeyler ani fiziksel krizler­dir. Diyelim ki siz şimdi o zebrasınız; üzerinize bir aslan atladı ve karnınızdan yara aldınız; ama kaçmayı başardınız. Belki daha sonraki bir saat içinde de arkanızdan sizi kovalayan o aslandan kaçmak amacıyla koşmaya devam edersiniz. Ya da diyelim ki siz o aslansınız; aynı derecede, açlıktan neredeyse ölmek üzere, stres içindesiniz; canınızı kurtarmak için ovada son hızla koşup, yiye­cek bir şeyleri kapmak zorundasınız; yoksa yaşayamayacaksınız. Bunlar gerçekten çok yoğun stresli olaylardır ve eğer yaşayacak­sanız, çok hızlı bir fizyolojik tepki gerektirirler, bedeniniz de bu tür ani durumlarla baş etmek üzere harika biçimde uyum sağlamıştır.
Oktay Sinanoğlu'nun bütün kitaplarını mutlaka okuyun, bütün kişisel gelişim kitaplarından daha önemliler.
Sayfa 151Kitabı okudu
Kitap da geçen bu yazıyı buraya mutlaka bırakmalıyım. Lütfen Okuyun.
“Herkes hayattan bir şey almak ister ama ona bir şey ver­mek istemez. Çoğu kimse hayata menfaatçi, zorba ve asalak olarak atılır. Hayatın anlamını bu asalaklıkta ararlar. Böyle bir hayat anlayışı uzun yıllar boyunca acı içinde ço­cuklara aşılanır. Kimler aşılar? Anne-baba!.. Bu telkinlerle yetişen çocuklar, büyüdüklerinde zorba, aç gözlü, şehvet düşkünü, tembel ve vurdumduymaz olurlar. En sonunda artık hiç kimseye ve hiçbir şeye sevgi ve bağ­lılık duymayan duyarsız gençler olur çıkarlar. Bu tiplerde ül­keye, millete karşı sevgi, yüksek düşüncelere ciddi uğraşlara saygı uyanmaz. Anne ve babalarını da içtenlikle sevmezler. Ne ekerseniz, onu biçersiniz.! Ne pişirirseniz, onu yersi­niz! Eğer gençliğin ruhunu tarım yapılmayan bir tarla gibi kendi hâline bırakırsanız, orada ısırgan otları ve dikenler ye­tişir. Anne-babaların, çocuklarının beyinlerini ve kalplerini işle­meden kendi hâline bırakmaları, akla ve vicdana uygun değil­dir. Hatta böyle bir ihmal, ahlâksızlıktır, cinayettir. Çünkü çocukların iyi terbiye görüp görmemesi meselesi, yalnız anne-babayı ilgilendiren bir mesele olmayıp, aynı zamanda top­lumu ve devleti de ciddi bir şekilde ilgilendiren hayatî bir me­seledir. İstediğiniz kadar mükemmel anayasalar yapın. Özgürlük­ler alanında da halka dilediğiniz kadar haklar tanıyınız. Sos­yalizmin veya liberalizmin sihirli gücüne dilediğiniz kadar inanın. Eğer çocuklarınız gerektiği şekilde eğitim almazlarsa hayata bir hiç olarak atılırlarsa, yasalar ve bütün sosyal hak­lar var olmasına rağmen toplumsal hayat yine de sönük ve ruhsuz olacaktır.”
Hayat YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Gençlere kendilerini çok yönlü yetiştirmelerini tavsiye ediyorum. Mühendis de olsanız, sosyal bilimlerde de çalışsanız, doktor da olsanız kendinizi edebiyatta, tarihte, felsefede, sosyolojide mutlaka yetiştirin, farklı şeyler okuyun, farklı alanlarda kendinizi geliştirin diyorum..."
10/Yunus Suresi
61. Ne durumda olursanız olun ve Kur'an'dan onun hakkında ne okursanız okuyun; hangi işle uğraşıyorsanız uğraşın, unutmayın ki Biz mutlaka yaptıklarınıza tanığız. Göklerde ve yerde zerre ağırlığınca hiçbir şey Rabb'inizden gizli kalamaz. Ne bundan daha küçüğü ne de daha büyüğü yoktur ki, hepsi apaçık bir Kitap'ta olmasın.
Subhanallah.
Hz. Câbir (r.anh) anlatıyor: "Ey örtüsüne bürünen Resûlüm! Geceleyin kalk da, az bir kısmı hariç geceyi ibadetle geçir .Duruma göre gecenin yarısında veya bundan biraz daha azında veya fazlasında ibadet etmen de yeterlidir. Kurân'ı tertil ile, düşünerek oku" (Müzemmik, 73/1-4) âyetleri nazil olduğunda, biz sahabeye de gece namazını eda etmek farz olmuştu. Bu emir üzerine, geceleri ayaklarımız şişinceye kadar namaz kılmaya başladık. Ancak, daha sonra şu âyet nazil oldu: "Senin Rabbin, gecenin bazan üçte ikisine yakın bir kısmını, bazan yarısını, bazan üçte birini ibadetle geçirdiğini, senin yanında yer alan müminlerden bir cemaatin de böyle yaptığını elbette biliyor. Gece ve gündüzü yaratıp sürelerini ölçen Allah'tır. O sizin bu gece ibadetini gözetemeyeceğinizi bildiği için, lütuf ve merhametiyle size yeniden bakıp sizi muaf tuttu. Artık Kur'ân'dan kolayınıza gelen miktarı okuyun. Allah bilmektedir ki, aranızda hastalananlar olacaktır. Kimileri Allah'ın lütfundan nasiplerini aramak için yol tepecek, dünyanın çesitli yerlerinde dolaşacaklardır. Bazıları, Allah yolunda muharebe için sefere çıkacaklardır. Haydi artık Kur'ân'dan, kolayınıza gelen miktarı okuyun. Namazı hakkıyla ifa edin, zekâtı verin ve bir de Allah'a güzel ödünç takdim edin. Unutmayın ki, kendi iyiliğiniz için ahirete hazırlık olarak her ne gönderirseniz mutlaka onu, Allah'ın nezdinde bulursunuz. Hem daha üstün ve daha hayırlı, mükâfatı kat kat artmış olarak! Allah'tan mağfiret dileyin. Muhakkak ki Allah gafurdur, rahîmdir (affı, merhamet ve ihsanı boldur)." (Müzzemmil, 73/ 20)
Sayfa 283Kitabı okudu
Okumadığım bir kaçı kalmış :)
Mesela yerli edebiyatımızda roman alanında Yaşar Kemal'i, Yakup Kadri'yi, Halit Ziya'yı, Kemal Tahir'i, Sabahattin Ali'yi; öyküde Sait Faik'i; şiirde Cahit Sıtkı yı, Orhan Veli'yi mutlaka okuyun. Dünya edebiyatında örneğin İspanyol kültüründen Cervantes'in Don Kişoť unu, Yunan yazar Kazancakis'in Zorbasını, Fransız yazar Victor Hugo'nun Sefiller'ini, Avusturyalı yazar Kafka'nın Davasını, İngiliz yazar George Orwell'in Burma Günlerini, Amerikalı yazar Mark Twain'in Tom Sawyer'ın Maceralarını... Ayrıca Rus klasiklerini de önemsiyorum, özellikle psikoloji öğrencileri için Tolstoy ve Dostoyevski'yi öneririm.
Reklam
Kumarbaz Yanılgısı
Küçük puntolu yazıları mutlaka okuyun. Çünkü iri puntolu yazıların verdiğini, küçük puntolular geri alır.
Sayfa 115Kitabı okudu
Mutlaka okuyun!!!!
Şeyh Abdulselam, sadece tarihi bir Kürt şahsiyet değil aynı zamanda, Kürt toplumunda önemli bir ahlak anlayışının temsilcisidir. Şeyh Abdulselam, babası Şeh Muhammed' in 1903 yılında ölümünden sonra Barzan aşiretinin başına geçti. Şeyh Abdulselam Barzani, yurtsever bir kişidir. Kendi halkının, Kürtlerin Kürt olmaktan doğan haklarının gasp
Sayfa 35
Mutlaka okuyun çok anlamlı bi hikaye
Tarihçe-i Hayat'tan) Tarih-i hayatımı bilenlere malûmdur; ellibeş sene evvel ben, yirmi yaşlarında iken, Bitlis'te merhum vali Ömer Paşa hanesinde, iki sene onun ısrarıyla ve ilme ziyade hürmetiyle kaldım. Onun altı adet kızları vardı. Üçü küçük, üçü büyük. Ben, üç büyükleri, iki sene beraber bir hanede kaldığımız halde, birbirinden tefrik edip tanımıyordum. O derece dikkat etmiyordum ki bileyim. Hatta bir âlim misafirim yanıma geldi, iki günde onları birbirinden farketti, tanıdı. Herkes ve ben de, bendeki hale hayret ederek, bana sordular: "Neden bakmıyorsun?" Derdim: "İlmin izzetini muhafaza etmek beni baktırmıyor." Gençlik Rehberi
Sayfa 139 - RnkKitabı okudu
Bu kitabı mutlaka okuyun.
Bir nesneye baktığında o nesne ile ilgili hafızandan gelen bütün bilgilerden özgür müsün? Eğer özgür değilsen geçmisteki bilgi ve ön yargılardan dolayı da özgür değilsin. Bu durumda yeni ve canlı bir hayatının oluşması mümkün değildir.
Mutlaka Kendinizi Geliştirin Blogculuk ile ilgili kitaplar okuyun, konferanslara katılın, mümkünse sertifikalı yazarlık eğitimleri alın. Başka blogcularla mutlaka bir şekilde etkileşime geçin. Kafanıza takılan soruları sorabileceğiniz networkleriniz olsun. Videolar izleyin, blog haberlerini takip edin, blog felsefesine dair bilgiler edinin, vatandaş gazetecisi olun.
Sayfa 214 - Motto YayınlarıKitabı okudu
504 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.